Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Θανάσημος... με άρωμα Λουίζας: Ο χρεοκοπημένος λαός, η «φιλολαϊκή» ΕΕ, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων, η ψυχολογία αποδοχής των μέτρων, η αριστερή κυβέρνηση, ο αγώνας στα δικηγορικά γραφεία, ο Κατρούγκαλος, η θάλασσα και το αλάτι

Παρέμβαση του Θ. Παφίλη στο «Mega» (VIDEO)
Δημοσίευση: Δευ, 23/03/2015 - 11:00
Ο ελληνικός λαός είναι ήδη χρεοκοπημένος, σημείωσε ο Θανάσης Παφίλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, μιλώντας στο κανάλι «Mega», το πρωί της Δευτέρας 23 Μάρτη 2015. 
Ο Θ. Παφίλης κάλεσε τον ελληνικό λαό να οργανώσει την πάλη του καθώς ό,τι κερδίσει, θα το κερδίσει με τον αγώνα του, ενώ τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει πολιτική ουσιαστικά φιλολαϊκή μέσα στο πλαίσιο της ΕΕ.
«Ο τίτλος είναι: Η ψυχολογική προετοιμασία του ελληνικού λαού να αποδεχθεί και νέα μέτρα. Αυτό είναι το κλίμα της τρομοκρατίας συνολικά», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στη συμφωνία της 20ής Φλεβάρη με βάση την οποία συνεχίζεται το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση.
Σε ό,τι αφορά την επιστροφή του μέτρου του «αστυνομικού της γειτονιάς», ο Θ. Παφίλης σημείωσε ότι χρειάζεται εκπαίδευση και εξοπλισμός και όχι να χτυπά το λαϊκό κίνημα. Τόνισε ότι ο θεσμός του αστυνομικού της γειτονιάς έχει δοκιμαστεί και δεν έχει φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα γιατί είναι θέμα γενικότερης πολιτικής και προσανατολισμού.
Αναφορικά με το θέμα που έχει προκύψει με τα δημοσιεύματα για τον Γ. Κατρούγκαλο, ο Θ. Παφίλης υπογράμμισε ότι «όταν είσαι πολιτικό στέλεχος και διεξάγεις και αντιμνημονιακό αγώνα αυτό που χρειάζεται να κάνεις είναι να συμβάλλεις δωρεάν και μέσα από διάφορες κοινωνικές οργανώσεις. Δεν μπλέκεσαι με επί πληρωμή διεκδικήσεις». Τόνισε ότι οι εργαζόμενοι πρέπει να προσανατολιστούν στον οργανωμένο και κοινωνικό αγώνα και όχι στα δικηγορικά γραφεία για να κερδίσουν.
Παρέμβαση της Λουίζας Ράζου στον «ΑΝΤ1» (VIDEO)
Δημοσίευση: Δευ, 23/03/2015 - 10:52
Στις πολιτικές εξελίξεις αναφέρθηκε η Λουίζα Ράζου, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, σε παρέμβασή της στην εκπομπή «ΠΡΩΙΝΟ ΑΝΤ1» το πρωί της Δευτέρας 23 Μάρτη.
Αναφερόμενη στη συνάντηση Τσίπρα - Μέρκελ, σημείωσε ότι από την πλευρά της κυβέρνησης θα βρίσκεται η «διεκδίκηση» ενός νέου «αναπτυξιακού μνημονίου», το οποίο θα περιέχει μέτρα διατήρησης της φτώχειας των λαϊκών στρωμάτων, τονίζοντας ότι με το λαό στη γωνία, χωρίς σύγκρουση με την ΕΕ, δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκός δρόμος.
Σχετικά με την υπόθεση του αναπληρωτή υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλου, η Λουίζα Ράζου επισήμανε ότι δεν μπορεί να γίνεται αγώνας επ' αμοιβή, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να υπάρχει λογική συμψηφισμού με ανάλογες υποθέσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.