Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ: Η μνημονιακή δέσμευση της ΛΑΡΚΟ «σε ρότα αξιοποίησης»!


Στη «ρότα» της ιδιωτικοποίησης η ΛΑΡΚΟ και με την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ
Δημοσίευση: Πέμ, 19/03/2015 - 22:06
Στην συνάντηση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τρίτη αναφέρεται το Εργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΕΑΜ) σε ανακοίνωση που εξέδωσε προκειμένου να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για το αποτέλεσμα αυτής της συνάντησης.
Όπως αναφέρει το ΕΑΜ ο Δ. Μάρδας
«επιβεβαίωσε πως η ΛΑΡΚΟ παραμένει μνημονιακή δέσμευση και κατά συνέπεια στην διάθεση του ΤΑΙΠΕΔ, στο όργανο και της σημερινής κυβέρνησης , δηλαδή που θα την αξιοποιήσει υπερ των μονοπωλίων.
Βεβαίως μας δήλωσε πως μέλημα της κυβέρνησης είναι να απεμπλακεί η ΛΑΡΚΟ από το ΤΑΙΠΕΔ, αλλά αυτό όπως είπε “θα είναι αποτέλεσμα πολιτικών αποφάσεων σε ευρωπαϊκό επίπεδο”. Όπως είπε εάν και εφόσον το καταφέρουν αυτό, τότε θα διορίσουν νέα Διοίκηση που θα προκύψει από διεθνή διαγωνισμό και η νέα Διοίκηση θα κινηθεί στην κατεύθυνση να βρει στρατηγικό επενδυτή για την όποια κατεύθυνση και ήδη έχουν προτάσεις από μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους».
Η νέα κυβέρνηση συνεχίζει την αντεργατική πολιτική των προηγούμενων και ιδιωτικοποιεί την ΛΑΡΚΟ αναφέρει το ΕΑΜ.
Τονίζει ακόμα ότι «η νέα κυβέρνηση εφαρμόζει την ίδια γνωστή αντεργατική πολιτική των προηγούμενων, έχει το δικό της μερίδιο για την απαξίωση των Μεταλλείων και ότι προκύψει από αυτό στους εργαζόμενους ή στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου».
Το ΕΑΜ στηλιτεύει ακόμα τις ηγεσίες των εργοδοτικών σωματείων υπογραμμίζοντας ότι «μέχρι και σήμερα η κριτική τους και οι καταγγελίες τους περιορίζονται σε πρόσωπα και διοικήσεις λες και οι διοικήσεις δεν κατευθύνουν τις πολιτικές των κυβερνήσεων και της ΕΕ»
Καλεί τους εργαζόμενους να παλέψουν για μια ΛΑΡΚΟ ενταγμένη σε Δημόσιο Φορέα και να συσπειρωθούν γύρω από το πλαίσιο αιτημάτων του ΠΑΜΕ για να καταργηθεί το δουλεμπόριο των εργολαβιών για όλους, για μόνιμη και σταθερή εργασία, για υπογραφή Επιχειρησιακών ΣΣΕ σύμφωνα με τις αποφάσεις της ΓΣ.
Στο μεταξύ το ΕΑΜ αναφέρεται με ανακοίνωση του στην παραταξιακή ανακοίνωση της ΔΑΚΕ, η οποία κάνει κριτική στην Διοίκηση της ΔΕΗ γιατί έδωσε "αυξήσεις" σε ένα μέρος εργαζομένων την ίδια ώρα που δεν ρίχνει την τιμή στο τιμολόγιο της ΛΑΡΚΟ τονίζοντας ότι «Όπου οι εργαζόμενοι κάνανε κτήμα τέτοια εργοδοτικά αιτήματα, η ίδια η ζωή αποδεικνύει πως όχι μόνο δεν κέρδισαν τίποτα απεναντίας σε πολλές περιπτώσεις έχασαν και την εργασία τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.