Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Πρόθυμοι και μοιραίοι ή Ποιος θα πάει να γα...μπιμπίπ!

Τα ΗΠΑμε στο σαλονάκι μου!
Β. Νούλαντ: Να συνάψει «καλή συμφωνία» η ελληνική κυβέρνηση
Την εμπλοκή των ΗΠΑ στα γενικότερα παζάρια της ελληνικής κυβέρνησης με τους εταίρους της στη λυκοσυμαχία της ΕΕ, επισφράγισε η επίσκεψη της Αμερικανίδας υφυπουργού Εξωτερικών στην Αθήνα.
«Διαθέσιμοι»...
Δρόμο για μια νέα ιμπεριαλιστική εκστρατεία στη Μέση Ανατολή ανοίγει η ΕΕ, με πρόσχημα τη δράση των τζιχαντιστών.

Χαρακτηριστικά ως προς τα παραπάνω είναι όσα αποφασίστηκαν προχτές (16/3) στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της ΕΕ, στις Βρυξέλλες, με την υπογραφή και της ελληνικής κυβέρνησης (την εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Ν. Χουντής).
Αποφάσεις της ΕΕ που χαρακτηρίζουν «αναγκαία» τη «στρατιωτική δράση» και «δένουν» με διαρροές περί επικείμενης εκστρατείας στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική, με πρωτοβουλία ΗΠΑ, κρατών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, και «πάτημα» το «Ισλαμικό Κράτος».
Ταυτόχρονα, πληροφορίες από τα υπουργεία Εξωτερικών και Αμυνας καταδεικνύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ δηλώνει την ετοιμότητά της (μερικοί αναλυτές σημειώνουν ακόμα και την ευχή της) να συμβάλει σε τέτοιες αποστολές, επιδιώκοντας η Ελλάδα να γίνει προκεχωρημένο φυλάκιο των ευρωατλαντικών σχεδιασμών, παραχωρώντας αμέσως - αμέσως τη βάση της Σούδας, κρίσιμη υποδομή για την υποστήριξη και διεξαγωγή αεροναυτικών επιχειρήσεων στην ευθεία από Λιβύη έως Συρία και Ιράκ.
«Η Ε.Ε. ας πάει να γ...»
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι προφανές ότι οι παραπάνω επικίνδυνοι για τους λαούς σχεδιασμοί συζητήθηκαν και στις χτεσινές (17/3) συναντήσεις της Βικτόρια Νούλαντ, βοηθού υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιας για ευρωπαϊκά και ευρασιατικά θέματα, με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα και άλλα κυβερνητικά στελέχη στην Αθήνα.
Το ότι στην ΕΕ ετοιμάζονται (ξανά) να βουτήξουν τα χέρια τους στο αίμα, το επιβεβαιώνουν μέχρι κεραίας τα «Συμπεράσματα» του προχτεσινού Συμβουλίου, τα οποία συνυπέγραψε και η ελληνική κυβέρνηση και όπου γράφεται ξεκάθαρα ότι
«η ΕΕ θα χρησιμοποιήσει όλα τα σχετικά εργαλεία της για να αντιμετωπίσει την απειλή του ISIL/Da'esh και τη βίαιη ιδεολογία του».
Ότι «η ΕΕ καλεί όλους τους διεθνείς παράγοντες, και ιδίως τις χώρες της περιοχής, να παίξουν έναν εποικοδομητικό ρόλο στην αντιμετώπιση των κρίσεων, καθώς η εμπλοκή τους είναι απαραίτητη προκειμένου να επιτευχθεί περιφερειακή και διεθνής σταθερότητα και να βρούμε βιώσιμες λύσεις». Ότι «η ΕΕ υποστηρίζει τις προσπάθειες του παγκόσμιου συνασπισμού για την αντιμετώπιση του ISIL/Da'esh, συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο». Και ότι «η στρατιωτική δράση σε αυτό το πλαίσιο είναι αναγκαία»!
Ιδού κι ο στρατός σας, κυρία μου!
Άμυνα και Ενέργεια στο επίκεντρο της συνάντησης
Τι επιδιώκει η κυβέρνηση, συμμετέχοντας στα παραπάνω;

Τη «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου (μια περιοχή με ανοιχτά μέτωπα ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και συγκρούσεων από την Ουκρανία, τη Μαύρη Θάλασσα, μέχρι τη Μ. Ανατολή και τη Β. Αφρική), μέσω και της λεγόμενης «στρατιωτικής διπλωματίας», προκειμένου να διευκολυνθεί στα παζάρια με τους πιστωτές για την παραπέρα διαχείριση του χρέους, σε όφελος βέβαια των μονοπωλίων.
Βέβαια, όλοι ξέρουν ότι η ενσωμάτωση της Ελλάδας σε ΝΑΤΟ και ΕΕ (στρατηγική επιλογή όλων των ελληνικών κυβερνήσεων και της σημερινής), ούτε εξασφάλισαν, ούτε θα εξασφαλίσουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. 

Απόδειξη γι' αυτό
  • οι «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο,
  • οι μεθοδεύσεις για οριστική διχοτόμηση στο Κυπριακό και τόσα άλλα.
Η συνέχιση της εμπλοκής στα ιμπεριαλιστικά σχέδια και τους ενδοαστικούς ανταγωνισμούς γεννά μόνο παραπέρα κινδύνους για το λαό.
Είναι κρίσιμο, λοιπόν, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα
  • Να μη βάλουν πλάτη σε αυτά τα σχέδια της κυβέρνησης.
  • Να οργανώσουν την πάλη τους ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τη συμμετοχή της Ελλάδας που προωθεί η συγκυβέρνηση.

Βλέπε και:
Επισημάνσεις, φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.