Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Μέρκελ: Γραμμένοι, διαβασμένοι, με τα ισοδύναμά σας και βλέπουμε...

Μέρκελ: Πρώτα έγκριση μεταρρυθμίσεων, μετά η δόση
Την έγκριση των μεταρρυθμίσεων που θα υποβάλει η Αθήνα, αλλά και την αξιολόγηση από τους θεσμούς, έθεσε ως προϋπόθεση για εκταμίευση χρημάτων η Μέρκελ.
Εκταμίευση της δόσης προς την Ελλάδα θα υπάρξει μόνο όταν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση από τους θεσμούς ξεκαθάρισε η Αγ. Μέρκελ, το μεσημέρι της Παρασκευής επισημαίνοντας πως αντικατάσταση μεταρρυθμίσεων που περιλαμβάνονταν στην 5η αξιολόγηση μπορεί να γίνει εφόσον υπάρξουν ισοδύναμα.
«Θεωρούμε ως βάση αναφοράς την 20η Φεβρουαρίου. Για να υπάρξουν εκταμιεύσεις θα πρέπει να δοθεί η λίστα των μεταρρυθμίσεων από την Ελλάδα, μια εκτίμηση των μέτρων από τους θεσμούς και μια συμφωνία στο Eurogroup» υπογράμμισε η καγκελάριος.
Υπογράμμισε πως παραμένει σε ισχύ κάθε παράγραφος της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου, η οποία και προβλέπει αποδέσμευση χρημάτων προς την Ελλάδα μόνο μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.
  • Η καγκελάριος παρουσίασε μάλιστα τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου ως συνέχεια του πλαισίου που τίθεται στο έγγραφο προόδου της 10ης Δεκεμβρίου, δηλαδή της τελευταίας επικαιροποίησης που έγινε για την 5η αξιολόγηση του ευρωπαϊκού προγράμματος.
Σημείωσε πάντως πως η ελληνική κυβέρνηση θα μπορεί να αντικαταστήσει μεταρρυθμίσεις που εκκρεμούσαν έως τις 10 Δεκεμβρίου με δικές της προτάσεις, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως και η Ιρλανδία αντικατέστησε ορισμένες από τις μεταρρυθμίσεις που προβλεπόταν στο πρόγραμμα για τη στήριξή της.
Επισήμανε όμως πως τα μέτρα που θα προταθούν από την ελληνική πλευρά θα πρέπει να είναι δημοσιονομικά βιώσιμα και να μην έχουν αρνητικό δημοσιονομικό αποτέλεσμα σε σχέση με τα τις μεταρρυθμίσεις που θα αντικατασταθούν.
Παράλληλα, πρόσθεσε πως η αξιολόγηση της προόδου των μεταρρυθμίσεων που θα παρουσιάσει η ελληνική κυβερνηση, θα γίνει στις Βρυξέλλες από τους τρεις θεσμούς, ενώ η συλλογή των στοιχείων θα γίνει από τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται στην Αθήνα.  
Στο ερώτημα περί ενδεχόμενου Grexit ή Graccident, δήλωσε:
«Ξέρετε ότι σε αυτή τη συζήτηση δεν έχω συμμετάσχει. Δεν θα μπω σε αυτό το πλαίσιο. Κάνω ότι περνάει από το χέρι μου για να μείνει η Ελλάδα στο ευρώ».
Σε σχέση με την επίσκεψη Τσίπρα στο Βερολίνο τη Δευτέρα, την ενέταξε στο πλαίσιο των διμερών επαφών και διευκρίνισε πως αυτή η συνάντηση δεν είναι το σημείο «όπου θα παρουσιαστεί ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων».
Εξήγησε μάλιστα ότι υπάρχουν αρκετά διμερή θέματα προς συζήτηση, όπως η βοήθεια που παρέχεται σε θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης – π.χ. με τον κ. Φούχτελ –, σε θέματα συστήματος υγείας κ.ά.
Τη Δευτέρα θα συζητηθεί μεταξύ άλλων αν η Ελλάδα εξακολουθεί να θέλει τη βοήθεια της Γερμανίας σε αυτούς τους τομείς.
Όταν ρωτήθηκε αν το θέμα των αποζημιώσεων από το Β' Παγκόσμιο πόλεμο θα παίξει κάποιο ρόλο στη διμερή συνάντηση, απάντησε ότι αυτό δεν το γνωρίζει.
Συμπλήρωσε ωστόσο: «Έχουμε εκφράσει πολλές φορές την άποψή μας για αυτό το θέμα».
Στο ίδιο μήκος κύματος με τις δηλώσεις της Καγκελαρίου για το θέμα της εκταμίευσης κινήθηκε νωρίτερα και η εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.

thetoc

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.