Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Μητρόπουλος: Θα είναι επιτυχία να μην μην κόψει ο Ρωμανιάς το χέρι του! ‒ Συμφωνώ στον ότι η κυβέρνησή μου εμπαίζει τη νοημοσύνη του κόσμου!!

Εσωτερική αναδιάρθρωση από τα πάνω προς τα κάτω!!

- Ξανά οι συντάξεις στο προσκήνιο μετά τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Μητρόπουλου

- Ανάγκη για άμεση αναδιάρθρωση των ταμείων για να μην υπάρχει πρόβλημα καταβολής συντάξεων

- Μετά τις "βόμβες"... καθησύχασε: "Οι συντάξεις είναι εγγυημένες"
Και ξανά στο τραπέζι το σοβαρό ζήτημα της καταβολής των συντάξεων.
"Οι συντάξεις όπως καταβάλλονται σήμερα είναι εγγυημένες", δήλωσε στην τηλεοπτική εκπομπή mega Σαββατοκύριακο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Αλέξης Μητρόπουλος.
"Όπως τρέχει η αγορά και οι εισροές, μάλλον δεν υπάρχει πρόβλημα. Τα κλιμάκια (σ.σ. εννοεί το brussels group) φαίνεται πως επιμένουν για περαιτέρω μεταρρυθμίσεις", τόνισε ακόμη ο κ. Μητρόπουλος, ο οποίος μίλησε για "διπλοεποπτεία", δηλαδή και από τα... "μεγάλα κεφάλια" (βλ. Κριστίν Λαγκάρντ), αλλά και τα τεχνικά κλιμάκια.
Στην συνέχεια, πάντως, ο Αλέξης Μητρόπουλος μίλησε για το ενδεχόμενο προβλημάτων στην καταβολή συντάξεων
"Και η δική μας κυβέρνηση θα δυσκολευτεί να κρατήσει το σημερινό επίπεδο των συντάξεων" και πρόσθεσε πως «επιτυχία της κυβέρνησης θα είναι να μη μειωθούν άλλο οι συντάξεις...". Σε άλλο, δε, σημείο της παρέμβασής του εκτίμησε ότι «ενδεχομένως η κυβέρνηση στο μέλλον να "επαναδιατάξει" τις συντάξεις από τις μεγάλες προς τα κάτω"!, ωστόσο άμεσα φρόντισε να τοποθετήσει αυτό το ενδεχόμενο... όχι στο άμεσο μέλλον.
Συγκεκριμένα είπε: 
"Αυτό θα γίνει αν στα προσεχή δύο τρία χρόνια δεν υπάρξει μία ισχυρή ανακεφαλαιοποίηση των ταμείων. Το πρόβλημα είναι μείζον και γι' αυτό εμείς, η Αριστερά, οφείλουμε να το παρακολουθούμε".
Ο Αλέξης Μητρόπουλος φρόντισε να αναφερθεί και στην παρουσία των τεχνικών κλιμακίων, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση.
"Θα είναι επιτυχία να μην μειωθούν οι συντάξεις"
"Δεν είμαι χαρούμενος που ξαναβλέπω το ίδιο ύφος και την ίδια αλαζονεία από τα τεχνικά κλιμάκια", τόνισε ο αντιπρόεδρος της Βουλής.
newsit

Δεν κινδυνεύουν οι συντάξεις αλλά...

megatv.com
(Δείτε στο βίντεο τι στρογγυλά που τα λέει!)

Τον κώδωνα του κινδύνου για το ενδεχόμενο νέων μειώσεων, μετά από μερικά χρόνια, στις συντάξεις "χτύπησε" ο Αλέξης Μητρόπουλος. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για επιτακτική και άμεση ανάγκη να βρεθούν νέοι πόροι για τα ταμεία, ώστε να υπάρξει έστω και μερική κάλυψη των απωλειών των 13 δισ. ευρώ που είχαν τα ταμεία από το "κούρεμα" ομολόγων.
"Οι συντάξεις δεν κινδυνεύουν. Αν δεν γίνει ανασχεδιασμός, αν δεν υπάρξει μερική επαναρτίωση (των αποθεματικών) ώστε από κάπου να βρεθούν χρήματα, ενδεχομένως η κυβέρνηση στο μέλλον να υποχρεωθεί να κάνει μία εσωτερική αναδιάταξη των συντάξεων από τις μεγάλες προς τις κάτω" είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.
Άμεση ήταν η απάντηση του πρώην υπουργού Εργασίας Γιάννη Βρούτση ο οποίος επεσήμανε πως ο κ. Μητρόπουλος άνοιξε θέμα μείωσης των κύριων συντάξεων και τόνισε πως αν η κυβέρνηση θέλει να καταργήσει τη ρήτρα μηδενικών ελλειμμάτων πρέπει να το κάνει με νόμο.
"Θέλω να πω ότι εδώ υπάρχει ένας εμπαιγμός στη νοημοσύνη του κόσμου και των συνταξιούχων. Όσο δεν νομοθετείται η κατάργηση, τόσο διατηρούνται οι ρήτρες. Εδώ είναι ένα κλειδί το οποίο δεν το έχουν εξηγήσει οι του υπουργείου Εργασίας, υπουργοί και γενικοί γραμματείς, δεν έχουν πει την αλήθεια" δήλωσε ο κ. Βρούτσης.
Με την άποψη αυτή (του εμπαιγμού!! και του ψέματος!!!) συμφώνησε ο κ. Μητρόπουλος επισημαίνοντας ότι οι ρήτρες μηδενικού ελλείμματος είναι νομοθετημένες και θα πρέπει πάλι με νόμο να καταργηθούν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.