Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Νετανιάχου: Ο Ιουδαιοναζί ξαναβγαίνει παγανιά


Νετανιάχου: Δεν θα υπάρξει Παλαιστινιακό Κράτος αν εκλεγώ
Το τελευταίο του χαρτί έπαιξε ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες στο Ισραήλ.
Μήνυμα προς τους δεξιούς ψηφοφόρους του Ισραήλ έστειλε ο Μπεντζαμιν Νετανιάχου, στη λήξη της προεκλογικής του εκστρατείας και λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες.
  • Διαβεβαίωσε με δηλώσεις του ότι όσο είναι αυτός πρωθυπουργός δεν πρόκειται να υπάρξει Παλαιστινιακό Κράτος αλλά και ότι θα συνεχίσει να κτίζει τους εποικισμούς στην Ιερουσαλήμ. 
Το Λικούντ, το κόμμα του πρωθυπουργού, βλέπει να χάνει μονάδες στις τελευταίες δημοσκοπήσεις από την Σιωνιστική Ένωση της Τζίπι Λίβνι.
Στόχος του, όπως είπε σε προεκλογική του ομιλία είναι να μην υπάρξει επίσημα αναγνωρισμένο Παλαιστινιακό Κράτος. Τόνισε πως θα συνεχίσει την πολιτική που ακολούθησε η κυβέρνησή του σε σχέση με τους εποικισμούς έχοντας ως στόχο «να μην διχοτομηθεί η πόλη της Ιερουσαλήμ, αν οι Παλαιστίνιοι αποφασίσουν να κάνουν πρωτεύουσα το ανατολικό της τμήμα».
«Εγώ δεν θα το επιτρέψω. Εγώ και οι φίλοι του Λικούντ θα διατηρήσουμε την ενότητα της Ιερουσαλήμ στο ακέραιο. Θα συνεχίσουμε να οχυρώνουμε την Ιερουσαλήμ ώστε να μην μπορούν να την διχοτομήσουν και να παραμείνει ενωμένη για πάντα. Θα συνεχίσουμε να χτίζουμε στην Ιερουσαλήμ, να οικοδομούμε χιλιάδες νέες κατοικίες, δεν θα υποχωρήσουμε παρά τις πιέσεις που μας ασκούνται και να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε την αιώνια πρωτεύουσά μας» δήλωσε.
«Όποιος προσπαθεί να φτιάξει Παλαιστινιακό κράτος, ή σκοπεύει να απομακρυνθεί από την περιοχή αυτή, είναι σαν να δίνει το χώρο για ισλαμικές τρομοκρατικές ενέργειες ενάντια στο Ισραήλ», είπε τέλος.

Σπάει τα ρεκόρ πάει για τέταρτη θητεία ο Μπίμπι
Έκανε την έκπληξη ο Βενιαμίν Νετανιάχου διαψεύδοντας όλες τις δημοσκοπήσεις ακόμα και τα exit polls που τον έφερναν να δίνει μάχη με την κεντροαριστερά.
Το Λικούντ, το κόμμα του ισραηλινού πρωθυπουργού ήρθε πρώτο στις βουλευτικές εκλογές, γεγονός που θα οδηγήσει σε νέα κυβέρνηση συνασπισμού. Ηδη ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ισαάκ Χέρτζοκ τηλεφώνησε στον Νετανιάχου για να τον συγχαρεί.
Υπό αυτές τις συνθήκες όλα δείχνουν ότι ο Μπίμπι πάει για τέταρτη θητεία και θα γίνει ο μακροβιότερος πρωθυπουργός του Ισραήλ.
Mε σχεδόν όλες τις ψήφους καταμετρημένες (ενσωμάτωση 99%) το πρωί της Τετάρτης, τα επίσημα αποτελέσματα για τις 120 έδρες της νέας Κνεσέτ:
  • Λικούντ:  30 έδρες
  • Κεντροαριστερή «Σιωνιστική Ένωση»: 24 έδρες
  • Αραβική Κοινή Λίστα: 14 έδρες
  • Γες Ατίντ του Γιαΐρ Λαπίντ:  11 έδρες
  • «Κουλανού» του Μοσέ Καχλόν: 10 έδρες
  • Εβραϊκός Οίκος του Ν.Μπένετ: 8 έδρες
  • Σας: 7 έδρες και το UTJ 6 έδρες
  • Μπεϊτένου του Αβιγκντόρ Λίμπερμαν:  6 έδρες
  • Μερέτζ:  4 έδρες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.