Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΚΚΕ: Οι ομιλίες των βουλευτών του στο νομοσχέδιο για την «ανθρωπιστική κρίση» - Η Χρυσή Αυγή, οι μεθοδεύσεις της κυβέρνησης και τα επικίνδυνα παιγνίδια της Ζωής (4 VIDEO)


Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ - «Ανθρωπιστική Κρίση» 
  
Δήλωση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για την ονομαστική ψηφοφορία που ζήτησε η Χρυσή Αυγή για το νομοσχέδιο για την «ανθρωπιστική κρίση», που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής, ανέγνωσε ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κόμματος.

Η δήλωση έχει ως εξής:
«Η Χρυσή Αυγή αξιοποιώντας τη στάση της προέδρου της Βουλής, κατέθεσε αίτηση ονομαστικής ψηφοφορίας για το νομοσχέδιο που συζητείται στην Ολομέλεια.

Η ΚΟ του ΚΚΕ που έχει ήδη δηλώσει ότι ψηφίζει "παρών" επί της αρχής του συζητούμενου νομοσχεδίου, επί της αρχής δεν θα συμμετάσχει στην ονομαστική ψηφοφορία που μεθοδεύτηκε για να δώσει άλλοθι στην παρουσία των προφυλακισμένων της ΧΑ. Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει την ευθύνη της απέναντι σε αυτές τις μεθοδεύσεις, που σχεδιασμένα καλλιεργούν κλίμα ανοχής για την εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής».
***

Επικίνδυνα παιχνίδια με τη Χρυσή Αυγή από την πρόεδρο της Βουλής

Δεν θα γίνει τελικά η ονομαστική ψηφοφορία στη βουλή που είχε ζητήσει η Χρυσή Αυγή μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκλήθηκαν για τη στάση της προέδρου της βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου που αποδέχτηκε το αίτημα παρά το γεγονός ότι δεν συμπληρώνονταν ο απαραίτητος αριθμούς βουλευτών.

Η στάση της προέδρου της Βουλής προκάλεσε αναταραχή και έντονες αντιδράσεις -ακόμη και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ- με αποτέλεσμα να εξαναγκαστεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου να πάρει πίσω την προηγούμενη απόφασή της και τελικά να μην κάνει αποδεκτό το αίτημα της Χρυσής Αυγής για ονομαστική ψηφοφορία.

***

Οι ομιλίες των κομμουνιστών βουλευτών στο νομοσχέδιο για την «ανθρωπιστική κρίση» (3 VIDEO)


Κείμενα - Περιλήψεις των ομιλιών

Οι ομιλίες των κομμουνιστών βουλευτών στο νομοσχέδιο για την «ανθρωπιστική κρίση» (VIDEO)
Δημοσίευση: Τετ, 18/03/2015 - 08:07
Διαπιστευτήρια ότι η κυβέρνηση θα κινείται στο πλαίσιο του μνημονίου και δεν θα κάνει μονομερείς ενέργειες χαρακτήρισε η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου την τοποθέτηση του υπουργού Εσωτερικών πως το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση είναι μεταξύ των μεταρρυθμίσεων που από κοινού έχουν δεσμευτεί κυβέρνηση και δανειστές.
Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, η Δ. Μανωλάκου τόνισε πως ετοιμάζονται νέα αντιλαϊκά μέτρα με το πρόσχημα της καμένης γης και πως μέλημα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι η τήρηση όλων των δεσμεύσεων προς τους δανειστές, η αποπληρωμή του χρέους για το οποίο ο λαός θα ματώσει για να το πληρώσει.
Αναφέρθηκε επίσης στις τέσσερις Τροπολογίες - Προσθήκες για την πραγματική ανακούφιση των λαϊκών οικογενειών και των ανέργων που κατέθεσε το ΚΚΕ οι οποίες προβλέπουν: Τη διαγραφή οφειλών των οικογενειών που ζουν σε συνθήκες φτώχειας προς τις επιχειρήσεις ηλεκτρικής ενέργειας και αύξηση της μηνιαίας δωρεάν παροχής ρεύματος. Την παροχή δωρεάν και πλήρους ιατροφαρμακευτικής και νοσοκομειακής περίθαλψης προς όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Την παροχή ενός γεύματος ημερησίως στους μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, με δαπάνη του κρατικού προϋπολογισμού. Τη διαγραφή χρεών των Σχολικών Επιτροπών και των ΑΕΙ και ΑΤΕΙ της χώρας για τις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας (ρεύμα, τηλέφωνο, νερό, θέρμανση).
Ομιλία του Χρήστου Κατσώτη
Στην τοποθέτησή του ο Χρήστος Κατσώτης μέλος της ΚΕ και βουλευτής του ΚΚΕ μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι ο όρος «ανθρωπιστική κρίση» έρχεται να συγκαλύψει τις ταξικές αιτίες της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Ο καπιταλισμός γεννά την φτώχεια και στα πλαίσια του δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί, με την ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής στους μονοπωλιακούς ομίλους με την ενθυλάκωση του πλούτου που παράγεται.
Η επίθεση, ο πόλεμος σε βάρος της εργατικής τάξης και του λαού εκφράζει τα συμφέροντα και τους στόχους του κεφαλαίου, έτσι όπως αυτά αποτυπώνονται στις διάφορες αποφάσεις και συνθήκες της ΕΕ και υλοποιούνται από τις κυβερνήσεις σε όλες τις χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης.
Ομιλία του Νίκου Καραθανασόπουλου
Ξεκινώντας την ομιλία του ο Νίκος Καραθανασόπουλος, μέλος της ΚΕ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κατήγγειλε την πράξη της Χρυσής Αυγής να καταθέσει πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία, «μία ονομαστική ψηφοφορία - καρικατούρα», όπως τη χαρακτήρισε «από τη στιγμή που ψήφισε επί της αρχής το νομοσχέδιο».  Εξηγώντας τη στάση της επεσήμανε ότι με αυτό το επικοινωνιακό τρικ θέλει να στήσει ένα κακόγουστο σόου και κάλεσε την πλειοψηφία να προβληματιστεί για την επικίνδυνη συζήτηση που άνοιξε πρόσφατα, δημιουργώντας αντικειμενικα γέφυρες επικοινωνίας και συνδιαλλαγής με τη Χρυσή Αυγή αλλά και με τη στάση εξωραισμού του εγκληματικού χαρακτήρα αυτής της της ναζιστικής οργάνωσης.
Οσον αφορά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με την  τροικανούς θεσμούς, επεσήμανε ότι δεν αφορά μέτρα για την ανακούφιση των λαικών στρωμάτων, ούτε για την αποκατάσταση των απωλειών και για την ικανοποίηση των λαικών αναγκών αλλά διαπραγματεύεται για λογαριασμό του κεφαλαίου, και μάλιστα εντάσσεται στα πλαίσια μιας γενικότερης διαπραγμάτευσης που γίνεται ανάμεσα στα ιμπεριαλιστικά κέντρα, και έχει να κάνει με τη διαπάλη ανάμεσα στις ΗΠΑ και την ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.