Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Άμα έχεις τέτοιους φίλους... κύριε ελέησον!


Τόση η «συναίνεσή» τους που τους ξεσκεπάζει
Εγραφαν χτες τα «ΝΕΑ» στο βασικό τους άρθρο:
«(...) Η συναίνεση είναι εφικτή (...) Πρέπει να ανοίξει η πόρτα της συναίνεσης σε μια πολύ κρίσιμη συγκυρία, κατά την οποία η πίεση που δέχεται η χώρα από τον ξένο παράγοντα είναι μεγάλη και ο κίνδυνος εκτροχιασμού ορατός».
Το πρόταγμα συνεννόησης και ομοψυχίας, μπροστά στο ενδεχόμενο επίτευξης μιας νέας συμφωνίας με τους δανειστές για διαχείριση του χρέους υπέρ του κεφαλαίου, προβάλλεται όλο και εντονότερα, τελευταία, από μια σειρά αστικά επιτελεία.
Και πώς αλλιώς να γίνει, εφόσον η όποια τέτοια συμφωνία κάνει η νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ θα σημάνει συνέχιση του υπάρχοντος αντεργατικού - αντιλαϊκού πλαισίου, μη ανάκτηση των εργατικών - λαϊκών απωλειών, προώθηση των αντιλαϊκών αναδιαρθρώσεων.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τέως πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς, το είπε καθαρά την Πέμπτη, μιλώντας στην κοινοβουλευτική του ομάδα, παρουσιάζοντας τη ΝΔ ως «κόμμα εθνικής ευθύνης», έτοιμο να στηρίξει την κυβέρνηση εφόσον διαπραγματευτεί «σωστά» με τους πιστωτές για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, καταλήξει άμεσα σε ένα τέτοιο συμβιβασμό και προχωρήσουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.
Αντίστοιχες διαβεβαιώσεις έχουν δώσει ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ, βάζοντας και αυτοί ως ζητούμενο τις «μεταρρυθμίσεις» και εισπράττοντας ως απάντηση από τον Αλ. Τσίπρα ότι θα τις κάνει και θα είναι «σαρωτικές».
Σημειωτέον, οι τέτοιες τοποθετήσεις υπέρ της «εθνικής προσπάθειας» που καταβάλλει ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζονται και από πλευρές του αστικού πολιτικού σκηνικού που μοιάζουν αναπάντεχες αλλά δεν είναι, εφόσον όλες οι αστικές πολιτικές δυνάμεις, κόμματα και μορφώματα, κάθε λογής παράγοντες, πατάνε στην κοινή βάση εξυπηρέτησης των αναγκών του μεγάλου κεφαλαίου, που τις ντύνουν με κάθε λογής εθνικο-πατριωτικούς μανδύες.
Εξ ου και ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργικού συμβουλίου επί κυβέρνησης Σαμαρά, Τ. Μπαλτάκος, απομακρυνθείς από τη θέση του όταν δημοσιοποιήθηκαν οι σχέσεις του με χρυσαυγίτες, δήλωσε χτες: 
«Εγώ ο δεξιός, βαράω προσοχή, όπως λένε στο στρατό, μπροστά σε αυτά που κάνει η αριστερή -δυστυχώς για μας- κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και θα ήλπιζα και ευχόμουν και παρακαλούσα αυτά που κάνουν αυτοί οι άνθρωποι να τα κάνουμε εμείς».
Αλλά και ο ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιος, ο οποίος είχε κατηγορηθεί παλαιότερα ότι χάιδευε τη Χρυσή Αυγή λέγοντας, π.χ., ότι θα μπορούσε να αναδειχθεί σε «γλυκιά ελπίδα», έγραψε στο προσωπικό του ιστολόγιο ύμνους για τον Τσίπρα:
«Η ΚΑΡΔΙΑ ΜΑΣ ΕΓΕΜΙΣΕ ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ! ΔΟΞΑ ΣΟΙ, Ο ΘΕΟΣ!», «Από τις πρώτες κιόλας στιγμές της αναλήψεως των ευθυνών διακυβερνήσεως της πολύπαθης Χώρας μας ο νέος Πρωθυπουργός και οι Συνεργάτες του εφαρμόζουν μια πολιτική, που αποπνέει ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΕΙΑ! Φαίνεται πως πέρασε πια η εποχή των μεγάλων και δουλικών ΝΑΙ, ΝΑΙ, ΝΑΙ σε ΟΛΑ! Περάσαμε στην εποχή της αντιστάσεως! Στην μανία των Ευρωπαίων κατακτητών μας, λέγε με Τρόικα κλπ., αντιτάσσουμε την εθνική μας αξιοπρέπεια! Η στάση του κ. Τσίπρα μας γεμίζει τα στήθη με υπερηφάνεια! Αλλωστε είναι σε όλους γνωστόν, ότι οι μεγάλες νίκες στην πορεία του Εθνους μας ποτέ δεν κατακτήθηκαν από τα Μεγάλα ΝΑΙ, αλλά από τα μεγάλα ΟΧΙ! Αθάνατο παραμένει στη μνήμη μας και στην καρδιά μας το "Μολών λαβέ" του Λεωνίδα και το ΟΧΙ του Ιωάννη Μεταξά!».
«Βεβαίως το παιγνίδι Τσίπρα είναι πολύ επικίνδυνο!» προειδοποιεί ο Αμβρόσιος, δίνοντας μια εικόνα του τι φέρνουν -έτσι και αλλιώς- στο λαό: «Μπορεί να εξοργίσει τους Ευρωπαίους δανειστές - δολοφόνους μας, αλλά είναι καλύτερα μια έντιμη πενία από μια ευτελιστική και ταπεινωτική ευπορία!»
Και καταλήγει στέλνοντας τι ευλογίες του στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:  
«Γεια σου, Πρωθυπουργέ κ. Τσίπρα λεβέντη! Βάλε πια μια τελεία και παύλα, στις μονομερείς και εθνοκτόνες υποχωρήσεις μας! Ο Χριστός μαζί Σου! Η Παναγιά μας στο πλευρό Σου!».
Από κοντά και η εφημερίδα «Ακρόπολη», εκδότης - διευθυντής της οποίας είναι ο υποψήφιος στις πρόσφατες εκλογές βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Αρης Σπίνος. Εγραφε στο χτεσινό της πρωτοσέλιδο:
«Όλοι οι πατριώτες με μια φωνή», «Να πάνε και οι 6 πολιτικοί αρχηγοί (σ.σ: μαζί και ο Μιχαλολιάκος) μαζί με τον πρωθυπουργό και τον νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ενημερώσουν όλα τα ευρωπαϊκά κοινοβούλια. Οποιος δεν ακολουθήσει θα είναι κατάπτυστος από όλους τους Ελληνες»...
Τα συμπεράσματα δικά σας!
Θ. Μπ.
Φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.