Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ουκρανία: Σοβαρά επεισόδια από ακροδεξιούς και φασίστες έξω από το Κοινοβούλιο

Από τις συγκρούσεις στο Κίεβο (Φωτο ΑΡ)
Ουκρανία: Σοβαρά επεισόδια από ακροδεξιούς και φασίστες έξω από το κτίριο του Κοινοβουλίου
Δημοσίευση: Τρί, 14/10/2014 - 16:44
Μέλη των ακροδεξιών και φασιστικών ομάδων, που πρωταγωνιστούν πλέον στην πολιτική ζωή της Ουκρανίας μετά την ιμπεριαλιστική επέμβαση που οδήγησε στην ανατροπή του εκλεγμένου Προέδρου της χώρας, συγκρούστηκαν με την αστυνομία σήμερα έξω από τη Βουλή της Ουκρανίας, την οποία έπληξαν με πέτρες, καπνογόνα, αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες και βολίδες αεροβόλων.
Ένας φωτοειδησεογράφος του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς είδε τους -κυρίως νεαρούς- διαδηλωτές, πολλοί από τους οποίους φορούσαν μάσκες και ήταν οπλισμένοι με ρόπαλα και αλυσίδες, να συγκεντρώνονται έξω από την κεντρική είσοδο της Βουλής και κατόπιν να αρχίζουν να εκτοξεύουν αντικείμενα προς το κτίριο.
Τα περισσότερα από τα παράθυρα στον πρώτο όροφο έσπασαν από τα αντικείμενα αλλά και από τις βολίδες των αεροβόλων που είχαν ορισμένοι από τους διαδηλωτές, σύμφωνα με τον φωτοειδησεογράφο.
Νωρίτερα το ουκρανικό εθνικιστικό κόμμα Σβόμποντα είχε κάνει μια συγκέντρωση κοντά στο Κοινοβούλιο καλώντας τους βουλευτές να χορηγήσουν ειδική αναγνώριση και επιδόματα στα μέλη του Ουκρανικού Ανταρτικού Στρατού (UPA), που πολέμησε με τους Ναζί εναντίον των Σοβιετικών και σήμερα είναι η επέτειος της ίδρυσής του.
Ωστόσο, τα μέλη του ουκρανικού Κοινοβουλίου, δεν συμφώνησαν στη συγκεκριμένη πρόταση, προκαλώντας την αντίδραση των φασιστών, που προχώρησαν  στα επεισόδια, τα οποία οδήγησαν στη διακοπή των εργασιών του σώματος, κατά τη σημερινή τελευταία ημέρα της τρέχουσας κοινοβουλευτικής περιόδου ενόψει των πρόωρων εκλογών της 26ης Οκτώβρη.
«Πρόκειται για μια πρόκληση με στόχο την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία», τόνισε ο Ζόριαν Σκίριακ, αξιωματούχος του υπουργείου Εσωτερικών.
Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή λοιπών φωτό (THETOC), σύνδεσμος, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.