Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΗΠΑ: Ακραία μορφή ταξικής εκμετάλλευσης η νέα δολοφονία στο Μιζούρι – Η υποκρισία του αστικού κράτους – «Διαδηλώσεις αντίστασης» το Σαββατοκύριακο


ΗΠΑ: Άλλος ένας 18χρονος Αφροαμερικανός νεκρός από πυρά αστυνομικού εκτός υπηρεσίας
Δημοσίευση: Πέμ, 09/10/2014 - 12:42
Διαδηλώσεις στο Σεντ Λούις για τη δολοφονία του 18χρονου (Φωτο ΑΡ)
Δημοσίευση: Πέμ, 09/10/2014 - 12:42

Νεκρός από τα πυρά ενός λευκού -εκτός υπηρεσίας- αστυνομικού έπεσε την Τετάρτη 18χρονος Αφροαμερικανός στην περιοχή Σω του Σεντ Λιούις, στην πολιτεία του Μιζούρι των ΗΠΑ, μία περιοχή όπου οι κάτοικοι βιώνουν ακραία φτώχεια και ταξική εκμετάλλευση.
Ο αρχηγός της αστυνομίας του Σεντ Λιούις, Σαμ Ντότσον, δήλωσε πως «στο περιστατικό της Τετάρτης ένας 32χρονος αστυνομικός πυροβόλησε 17 φορές έναν 18χρονο, ο οποίος είχε πριν πυροβολήσει άλλες τρεις φορές».
Λίγο αργότερα, στο σημείο έσπευσαν περίπου 200 διαδηλωτές, οι οποίοι πραγματοποίησαν πορεία κατά μήκος της κύριας οδικής αρτηρίας του νοτίου Σεντ Λιούις.
Οι κάτοικοι της περιοχής αναφέρουν πως είναι σαν να ξαναζούν «την ιστορία με τη δολοφονία του Μάικλ Μπράουν πάλι από την αρχή».
Πρόκειται για την τρίτη δολοφονία Αφροαμερικανού από την αστυνομία στη συγκεκριμένη περιοχή, σε διάρκεια μόλις τριών μηνών.
Μόλις δύο μήνες πριν, εκατοντάδες άνθρωποι διαδήλωναν στο Μιζούρι, τη Νέα Υόρκη, το Σικάγο και την Ατλάντα, διαμαρτυρόμενοι για τις στυγνές δολοφονίες ενός άλλου 18χρονου άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομικό, καθώς και του οικογενειάρχη Έρικ Γκάρνερ.
Υποκρισία του αστικού κράτους
Την ίδια στιγμή, το αστικό κράτος των ΗΠΑ και οι μηχανισμοί του εν χορώ, από τη μία, καταστέλλουν με όπλα και δακρυγόνα τις λαϊκές διαδηλώσεις, και από την άλλη χύνουν κροκοδείλια δάκρυα, με δηλώσεις «συμπαράστασης» προς τους διαδηλωτές και με υποσχέσεις για «δίκαιη έρευνα».
Σε κάθε περίπτωση, τέτοιου είδους «περιστατικά», όπως τα αποκαλούν τα αστικά επιτελεία, είναι δολοφονίες. Μία από τις πιο ακραίες μορφές ταξικής εκμετάλλευσης και καταπίεσης της εργατικής τάξης που δεν αντιμετωπίζεται με δηλώσεις «συμπόνιας» από τα στελέχη της κυβέρνησης Ομπάμα, ούτε με δήθεν «δίκαιες έρευνες».
Αποτελούν στρατηγική επιλογή του αστικού κράτους των ΗΠΑ και ο μόνος τρόπος αντιμετώπισής τους είναι η πάλη ενάντια στα αίτια που γεννούν τα φαινόμενα αυτά. 

Η πάλη της εργατικής τάξης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.
Πεδίο μάχης το Σεντ Λούις μετά τη δολοφονία ενός 18χρονου μαύρου από αστυνομικό.
«Διαδηλώσεις αντίστασης» το Σαββατοκύριακο
Διαδηλώσεις με σύνθημα «Ψηλά τα χέρια, μη πυροβολείτε» έγιναν και το βράδυ της Πέμπτης,  ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις συγκρούστηκαν με τους διαδηλωτές.
Το Σαββατοκύριακο έχουν προγραμματιστεί διαδηλώσεις «αντίστασης» όπως τις έχουν ονομάσει οι διοργανωτές με τη συμμετοχή τουλάχιστον 6.000 ανθρώπων.
Βλέπε από Μποτίλια: Μιζούρι (11)

Διαμόρφωση κειμένου, φωτό (από THETOC), τίτλος: Μποτίλια στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.