Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

Χαλυβουργοί: Εκδήλωση στη Νομική για τη δίκη τους – Ο ρόλο της Δικαιοσύνης και ο χαρακτήρας του Δικαίου και του κράτους


Εκδήλωση στη Νομική για τη δίκη των Χαλυβουργών
Εκδήλωση στη Νομική Σχολή της Αθήνας πραγματοποίησαν η ΚΟΒ ΝΟΠΕ του ΚΚΕ και η Τομεακή Οργάνωση ΝΟΠΕ της ΚΝΕ μαζί με την Οργάνωση Δικαιοσύνης του ΚΚΕ, με θέμα τα συμπεράσματα από τη δίκη των Χαλυβουργών, για το ρόλο της Δικαιοσύνης και το χαρακτήρα του Δικαίου αλλά και του κράτους.
Φοιτητές από τη Νομική, αλλά και από το Πολιτικό, το Οικονομικό και το Δημοσιογραφικό τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα διαφορετικό νομικό μάθημα μέσα από την ανατομή της δίκης των Χαλυβουργών που έκανε ο Βαγγέλης Κατσιάβας, εκ των υπερασπιστών δικηγόρων των ηρωικών απεργών στη δίκη.
ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ
Από την εισήγηση του Β. Κατσιάβα αναδείχθηκε η πραγματική, ταξική διάσταση του Δικαίου, σε αντίθεση με την αταξική σκοπιά που το διδάσκει το αστικό Πανεπιστήμιο.
Όπως τόνισε, οι δίκες των Χαλυβουργών
«αποτυπώνουν το ταξικό μίσος των αστών και του κράτους τους απέναντι στους εργάτες, ιδίως όταν αυτοί χειραφετούνται από την ιδεολογία τους».
ΦΩΤΗΣ ΚΑΡΑΜΠΕΤΣΟΣ
Ακόμα αναφέρθηκε στο καθήκον της «λαϊκής δικηγορίας» να μεταβάλει τις επιστημονικές της γνώσεις σε υλική δύναμη στο πλευρό του αγώνα της εργατικής τάξης ενάντια στους εκμεταλλευτές της.
Στη λήξη της εκδήλωσης, η ΚΟΒ και η ΤΟ ΝΟΠΕ του ΚΚΕ και της ΚΝΕ κάλεσαν τους φοιτητές να στηρίξουν και να συμμετάσχουν μαζικά στις τριήμερες εκδηλώσεις του αντιφασιστικού Φεστιβάλ που θα διοργανώσουν στο κτίριο της Νομικής από τις 21 έως τις 23 Οκτώβρη.
και με ετικέτα: Χαλυβουργοί (5)

Από Lenin Reloaded:

Διαμόρφωση κειμένου, λοιπές φωτό, σύνδεσμοι, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο

2 σχόλια:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.