Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014

Αεροπλανοφόρο Κύπρος: Σε απόσταση αναπνοής οι Τούρκοι από το «οικόπεδο 9»


Σε απόσταση αναπνοής οι Τούρκοι από το «οικόπεδο 9»
Κορυφώνονται οι προκλήσεις των Τούρκων στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ όπου το πλοίο - γεωτρύπανο «Saipem 10000», διενεργεί γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας».
|

Κορυφώνονται οι προκλήσεις των Τούρκων στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ όπου το πλοίο γεωτρύπανο «Saipem 10000», διενεργεί γεώτρηση στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» για λογαριασμό της κοινοπραξίας ΕΝΙ-Kogas.
Από το πρωί η τουρκική φρεγάτα TCG «Gelibolu»(F 493) παρακολουθεί τις εργασίες από απόσταση 5 ναυτικών μιλίων, ενώ οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις με νέα ανακοίνωσή τους αργά χθες το απόγευμα αναφέρουν ότι η φρεγάτα παρακολουθεί τις εργασίες.
Την ίδια ώρα στο ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών συναντώνται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος με τον κύπριο ΥΠΕΞ Ιωάννη Κασουλίδη με στόχο τον καλύτερο συντονισμός των κινήσεων Αθήνας και Λευκωσίας.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες των αντιπροσωπειών Ελλάδας και Κύπρου και στη συνέχεια (12:30) οι δύο υπουργοί θα προβούν σε δηλώσεις στον Τύπο. Αμέσως μετά ο κ. Βενιζέλος θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του κύπριου υπουργού Εξωτερικών.

Η γεώτρηση θα συνεχιστεί

Η κυπριακή κυβέρνηση διαμηνύει σε όλους του τόνους ότι η γεώτρηση θα συνεχιστεί, ενώ το Σάββατο, ο κ. Κασουλίδης διεμήνυσε ότι η γεώτρηση της ιταλοκορεατικής κοινοπραξίας ΕΝΙ-KOGAS στο κοίτασμα «Ονασαγόρας» στο οικόπεδο 9 της κυπριακής ΑΟΖ συνεχίζεται κανονικά.
Όπως είπε ο κ. Κασουλίδης «Η διεθνής αποδοκιμασία στις τουρκικές ενέργειες έχει καταγραφεί και οι διπλωματικές προσπάθειες θα συνεχιστούν», ενώ διερωτήθηκε:
  • «Είναι αρκετό για να σταματήσει την Τουρκία; Πιθανώς ναι, πιθανώς όχι. Ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ απολογήθηκε στην Τουρκία για τις αλήθειες, που ανάφερε στο Χάρβαρντ λόγω των συγκυριών του παρόντος».
Υπενθυμίζεται ότι η πρώτη απάντηση της Λευκωσίας στις τουρκικές προκλήσεις δόθηκε με την απόφαση για πάγωμα των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, ενώ η ελληνική κυβέρνηση, από την πλευρά της, κατέθεσε διάβημα διαμαρτυρίας στον πρεσβευτή της Τουρκίας για την έκδοση «της παράνομης τουρκικής οδηγίας Navtex» για διενέργεια ερευνών από το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Barbaros σε περιοχές της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και «για την ένταση που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της στην περιοχή».
Για το θέμα είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο πρόεδρος της Κύπρου Νίκος Αναστασιάδης.

THETOC

Διαμόρφωση κειμένου, επιλογή λοιπων φωτό, τίτλος: Μποτίλια Στον Άνεμο


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.