Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Οι Γόρδιοι Δεσμοί μας με το ΝΑΤΟ – Συρρέουν ανώτατοι διοικητές της λυκοσυμμαχίας – ΕΔΥΕΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο - Μήνυμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και στην εμπλοκή της χώρας (2 VIDEO)

Βίντεο από την κινητοποίηση της ΕΔΥΕΘ

ΝΑΤΟΪΚΟ Γ' ΣΩΜΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Συρρέουν ανώτατοι διοικητές της λυκοσυμμαχίας
Ξεκινά σήμερα σύσκεψη για την προώθηση των νέων ιμπεριαλιστικών ΝΑΤΟικών σχεδίων
Προσθήκη λεζάντας
Ανώτατοι ΝΑΤΟικοί διοικητές συρρέουν στη Θεσσαλονίκη αυτές τις μέρες, προκειμένου να συμμετάσχουν σε σύσκεψη για την εφαρμογή των νέων ιμπεριαλιστικών σχεδίων της λυκοσυμμαχίας σε βάρος των λαών.

Η επιλογή του στρατηγείου του ΝΑΤΟικού Γ' Σώματος Στρατού / NRDC - GR (ΝΑΤΟ Rapid Deployable Corps - Greece) ως έδρας της σύσκεψης σηματοδοτεί και την προσπάθεια της ελληνικής αστικής τάξης να επιτύχει τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση στην ευρύτερη περιοχή, μπλέκοντας βαθύτερα το λαό στους κλιμακούμενους ενδοκαπιταλιστικούς ανταγωνισμούς.
Συγκεκριμένα, από σήμερα έως και την Πέμπτη, στη Θεσσαλονίκη, στην έδρα του ΝΑΤΟικού Γ' ΣΣ / NRDC - GR, διοργανώνεται «σύσκεψη», την οποία «θα τιμήσουν με την παρουσία τους ο SACEUR (Supreme Allied Commander Europe), DSACEUR (Deputy Supreme Allied Commander Europe), και πλήθος διοικητών Στρατηγείων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη και άλλων διακεκριμένων ομιλητών». Θα παρευρεθεί και ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού, αντιστράτηγος Χρίστος Μανωλάς.
«SACEUR» είναι ο ανώτατος διοικητής των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ο Αμερικανός στρατηγός Philip Breedlove, ενώ «DSACEUR» είναι ο υποδιοικητής του, ο Βρετανός στρατηγός Adrian Bradshaw.
Η Ανώτατη Συμμαχική Διοίκηση Ευρώπης (Supreme Allied Commander Europe) των οποίων προΐστανται έχει υπό τις διαταγές της τη Συμμαχική Διοίκηση Επιχειρήσεων (Allied Command Operations), η οποία είναι υπεύθυνη για το σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ.
Ο SACEUR, για τις κατευθύνσεις και τη διεύθυνση των στρατιωτικών επιχειρήσεων του ΝΑΤΟ, δίνει λόγο απευθείας στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, το υψηλότερο στρατιωτικό όργανο της λυκοσυμμαχίας, όπου μετέχουν οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ.
Διπλά περήφανη η Βασίλω: Φεβ. 2012. Με τον ελληνικής καταγωγής πρώην διοικητή SACEUR κύριο James Stavridis.
Ο άλλος πρόεδρος, του ΣΥΡΙΖΑ με το καλό, θα τιμά το ΝΑΤΟ, αλλά δεν θα κάνει τέτοια.
Παραπέρα, ο SACEUR, ο οποίος είναι πάντα ανώτατος Αμερικανός αξιωματικός, ηγείται όλων των ΝΑΤΟικών στρατιωτικών επιχειρήσεων, ενώ παράλληλα έχει τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ που εδρεύουν στην Ευρώπη. Ασκεί τη διοίκηση από το Ανώτατο Στρατηγείο Συμμαχικών Δυνάμεων Ευρώπης (Supreme Headquarters Allied Powers Europe - SHAPE) στο Βέλγιο.
Για την «πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα»
Σε ό,τι αφορά τη σύσκεψη στη Θεσσαλονίκη, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, εντάσσεται στην «πρωτοβουλία» του ΝΑΤΟ για τις «Συνιστώσες Χερσαίες Συμμαχικές Δυνάμεις» (Allied Land Component, LANDCOM), ώστε «να συνεχίσουν να κινούνται προς πλήρη επιχειρησιακή ικανότητα».
Σε αυτό το πλαίσιο, η Ανώτατη Συμμαχική Διοίκηση Ευρώπης αποφάσισε στη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης να υπάρξει εκπροσώπηση από όλα τα επίπεδα διοίκησης, συν από τις διοικήσεις όλων των Συμμαχικών Δυνάμεων Ετοιμότητας - Αμεσης Αντίδρασης του ΝΑΤΟ (έχουν τις έδρες τους σε Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Ισπανία, Ιταλία, Πολωνία, Τουρκία και Ελλάδα - το προαναφερόμενο Γ' ΣΣ).
«Ο στόχος της εκδήλωσης είναι να σκιαγραφήσουν τα ορόσημα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν η LANDCOM και οι Συμμαχικές Δυνάμεις Ετοιμότητας, προκειμένου να συμμετάσχουν σε μία επαναπροσέγγιση σκέψεων σε κάθε επίπεδο ως προς τους καλύτερους τρόπους για να τις αντιμετωπίσουμε», γράφεται «στρογγυλά» στο σχετικό ενημερωτικό κείμενο που διανεμήθηκε αναφορικά με τα νέα ιμπεριαλιστικά σχέδια που είναι υπό κατάρτιση και εφαρμογή.

 Μάρτιος 2014


*

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
ΕΔΥΕΘ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ΝΑΤΟϊκό Στρατηγείο
Μήνυμα αντίστασης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και την εμπλοκή της χώρας, έστειλαν εργαζόμενοι, νέες και νέοι της Θεσσαλονίκης, με τη μαχητική συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου (11/10/2014), μπροστά στο ΝΑΤΟικό στρατηγείο και τη πορεία μέχρι το μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, μετά από κάλεσμα της Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης.
Στη συγκέντρωση, μίλησε ο Θόδωρος Κυριακίδης, μέλος του προεδρείου της ΕΔΥΕΘ.
«Οι ιμπεριαλιστές αιματοκυλούν τους λαούς σε Παλαιστίνη, Ουκρανία, Συρία, Μέση Ανατολή.
Καμία υποταγή! Αντίσταση και αντεπίθεση τώρα!
Τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο στην περιοχή μας. 

Τρία σχεδόν χρόνια, οι ιμπεριαλιστές σπέρνουν το θάνατο και τον όλεθρο, την καταστροφή και την προσφυγιά στη Συρία! Εκατοντάδες χιλιάδες οι νεκροί, εκατομμύρια οι ξεριζωμένοι.

Οι τρομοκράτες "τζιχαντιστές", όπως τους ονομάζουν τώρα, είναι οι δικοί τους άνθρωποι!

Αυτοί τους στρατολογούν, αυτοί τους εξοπλίζουν και εκπαιδεύουν. 

Παλαιοτέρα τους ονόμασαν "Αλ Κάιντα", "Ταλιμπάν"...

Είναι πολύ χρήσιμοι στους ιμπεριαλιστές, γιατί δημιουργούν πάντα τα προσχήματα για τις επεμβάσεις τους –στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ, στη Λιβύη, στη Συρία, στο Λίβανο, ξανά στο Ιράκ σήμερα. Παντού όπου υπάρχουν πετρέλαια.
Ιμπεριαλισμός και τρομοκρατία πάνε πάντα μαζί ενάντια στους λαούς! "Νύχι – Κρέας"!
Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη - ΕΕΔΥΕ κα­ταγ­γέλ­λει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να εφοδιάσει με πυ­ρο­μα­χι­κά και όπλα τους Κούρ­δους στο Βό­ρειο Ιράκ, συμ­με­τέ­χο­ντας έτσι στην αυ­τό­κλη­τη «Συμ­μα­χία των Προ­θύ­μων», υπό την ηγε­σία των ΗΠΑ, που στόχο έχει ξεκάθαρα την επι­βο­λή των ιμπε­ρια­λι­στι­κών σχε­δί­ων για τον ενερ­γεια­κό και γε­ω­στρα­τη­γι­κό έλεγ­χο της περιοχής. 

Η από­φα­ση της κυ­βέρ­νη­σης έρ­χε­ται την ίδια στιγμή, που και η τουρ­κι­κή κυ­βέρ­νη­ση ανα­κοί­νω­σε την ενερ­γό συμ­με­το­χή της στην ίδια "συμ­μα­χία", αυξάνοντας τους αντα­γω­νι­σμούς για το ποιος κα­λύ­τε­ρα θα υπη­ρε­τή­σει τα ιμπε­ρια­λι­στι­κά σχέ­δια και τι μερ­τι­κό θα πάρει η αστική τάξη της κάθε χώρας από τη μοιρασιά της λείας.
Η νέα κα­τά­στα­ση που δια­μορ­φώ­νε­ται, κλι­μα­κώ­νει τους τυ­χο­διω­κτι­σμούς και τους κιν­δύ­νους για όλους τους λαούς της πε­ριο­χής, αυξάνει ρα­γδαία τα κύματα ­των προ­σφύ­γων προς όλες τις χώρες και ιδιαί­τε­ρα προς την Ελ­λά­δα.

Όλη αυτή η κινητικότητα της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, αλλά και οι αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ περί της αδιαπραγμάτευτης θέσης της Ελλάδας εντός της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, αποδεικνύουν με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πόσο επικίνδυνα είναι για το λαό μας, αλλά και για τους λαούς όλης της περιοχής, τα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης.
Ο λαός μας, οι νέες και οι νέοι χρειάζεται
  • να δυναμώσουμε την πάλη ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά πολεμικά σχέδια,
  • για έξοδο τώρα από το ΝΑΤΟ και τους άλλους οργανισμούς που αιματοκυλούν τους λαούς για τα συμφέροντα του κεφαλαίου.
  • Για να μην μετατραπούν και οι νέοι της πατρίδας μας σε κρέας για τα ιμπεριαλιστικά κανόνια. 
Χρειάζεται επαγρύπνηση, ένταση της πάλης του αντιιμπεριαλιστικού - αντιπολεμικού κινήματος.
Χρειάζεται η συμμετοχή όλων μας.
Απαιτείται συντονισμός της πάλης με το ταξικό εργατικό και λαϊκό κίνημα:
  • Για την αποδέσμευση της χώρας μας από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς - ΝΑΤΟ και ΕΕ,
  • για το κλείσιμο όλων των βάσεων, στρατηγείων και πεδίων βολής,
  • για το κλείσιμο του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου, που εδρεύει στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη,
  • για την άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών, που βρίσκονται σε στρατιωτικές και αστυνομικές αποστολές εκτός συνόρων.
  • Αλληλεγγύη στους αγώνες των λαών ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό!».
 Με τη μαχητική πορεία που ακολούθησε, οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό, απαίτησαν αποδέσμευση της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, κλείσιμο όλων των βάσεων, στρατηγείων και πεδίων βολής, κλείσιμο του ΝΑΤΟικού Στρατηγείου στη Θεσσαλονίκη, άμεση επιστροφή όλων των Ελλήνων στρατιωτικών που βρίσκονται εκτός συνόρων.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 14/10/2014 και 902
Διαμόρφωση κειμένων, επιλογή φωτό, βίντεο, τίτλοι: Μποτίλια Στον Άνεμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.