Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 9 Αυγούστου 2014

Νέα κόλαση στη Γάζα

Γάζα: Τέσσερις Παλαιστίνιοι νεκροί στο κέντρο της Γάζας από βομβαρδισμούς του Ισραήλ
Δημοσίευση: Σάβ, 09/08/2014 - 12:18
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 09/08/2014 - 12:18
Νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί και νέοι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας. Τέσσερις Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα Σάββατο από τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στο κέντρο της Γάζας, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.
«Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επιδρομή κατά του καταυλισμού του Μαγαζί, στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, και δύο πτώματα ανασύρθηκαν από τα ερείπια του τεμένους αλ-Κάσαμ», που βομβαρδίσθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις, δήλωσε ο εκπρόσωπος των υπηρεσιών πρώτων βοηθειών.
Την Παρασκευή ένας μικρός Παλαιστίνιος σκοτώθηκε καιτρεις Παλαιστίνιοι τραυματίστηκαν από αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων κοντά σε τέμενος στην πόλη της Γάζας ύστερα από την κατάρρευση της εκεχειρίας, σύμφωνα με παλαιστινιακές ιατρικές πηγές.
Η νέα αεροπορική επιδρομή εξαπολύθηκε με εντολή που έδωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμί Νετανιάχου στον ισραηλινό στρατό να απαντήσει στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας κατά του ισραηλινού εδάφους, λίγες ώρες μετά τη λήξη της τριήμερης εκεχειρίας.
Στρατιωτικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του Ισραήλ απαντούν στην εκτόξευση ρουκετών από τη Λωρίδα της Γάζας πλήττοντας «θέσεις των τρομοκρατών» στον παλαιστινιακό θύλακα.Από την πλευρά της η Χαμάς αρνήθηκε την ευθύνη για την εκτόξευσή τους.
Από την 8η Ιούλη και την έναρξη της ισραηλινής επιδρομής 1.890 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους 431 παιδιά και έφηβοι, σύμφωνα με το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας και τραυματίστηκαν περίπου 10.000, ενώ σύμφωνα με τη Unicef, το 73% των θυμάτων είναι άμαχοι.
Ταυτόχρονα με την λήξη της εκεχειρίας σήμερα το πρωί, άκαρπες ήταν και οι συνομιλίες μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων για παράταση της κατάπαυσης του πυρός, ενώ χιλιάδες είναι οι κάτοικοι της Λωρίδας της Γάζας που εγκαταλείπουν τα σπίτια τους φοβούμενοι νέες ισραηλινές επιδρομές. 
Αξιωματούχοι της Χαμάς που συμμετέχουν στις διαπραγματεύσεις, υπό την αιγυπτιακή διαμεσολάβηση, δήλωσαν στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι η Χαμάς δεν θα παρατείνει την ισχύ της εκεχειρίας με το Ισραήλ. «Αρνούμαστε να παρατείνουμε αυτήν την εκεχειρία, είναι η τελική απόφαση, το Ισραήλ δεν έχει προτείνει τίποτα», δήλωσε ο ένας από τους αξιωματούχους.

Το Ισραήλ δεν αποδέχθηκε τον τερματισμό του αποκλεισμού της Λωρίδας της Γάζας, εξήγησε το στέλεχος της Χαμάς στο Κάιρο.
Το Ισραήλ είχε προτείνει το βράδυ της Τετάρτης την παράταση επ’ αόριστον της ισχύος της εκεχειρίας, υπό τον όρο ότι δεν θα τελεί υπό προϋποθέσεις. «Δεν είμαι βέβαιος ότι αυτή η μάχη έχει τελειώσει», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News. Οι ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις, που αποσύρθηκαν από το έδαφος του παλαιστινιακού θύλακα, παραμένουν σε ετοιμότητα κατά μήκος των συνόρων.
Πάντως, στην Αίγυπτο συνεχίζονται οι προσπάθειες για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας. Η αιγυπτιακή πλευρά, σύμφωνα με το «Reuters», διαβεβαίωσε ότι δεν απομένουν παρά μόνο μερικά «σημεία διαφωνίας» τα οποία χρειάζεται να ξεπεραστούν.
Το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωσή του, «καλεί όλες τις πλευρές να αναλάβουν τις ευθύνες τους... και να επαναφέρουν αμέσως τη συμφωνία για κατάπαυση του πυρός, όπως και να διερευνήσουν την ευκαιρία που τους δίνεται για να επαναλάβουν το συντομότερο δυνατόν τις διαπραγματεύσεις για την επίλυση των πολύ λίγων ζητημάτων που πλέον απομένουν».
Ειδικότερα, ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της «Φατάχ» στο Κάιρο, ο Αζάμ Αχμέντ, δήλωσε:
  • «Δεν επιθυμούμε κλιμάκωση (της κρίσης). Είμαστε έτοιμοι να συνεχίσουμε μαζί με τους Αιγύπτιους αδελφούς μας τις διαπραγματεύσεις προκειμένου να καταλήξουμε σε μια τελική συμφωνία, με στόχο την αποκατάσταση των δικαιωμάτων του λαού μας» και πρόσθεσε ότι, όπως εξελίχθηκαν οι διαπραγματεύσεις με τους όρους του Ισραήλ, «όλες οι παλαιστινιακές παρατάξεις ήταν σύμφωνες να μην παραταθεί η τριήμερη εκεχειρία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.