Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Γάζα: Κατέρρευσε η εκεχειρία ‒ Σε εξέλιξη επίθεση ‒ Αποχωρούν οι Ισραηλινοί από το Κάιρο ‒ Νετανιάχου: Η σφαγή θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος


Λωρίδα της Γάζας: Πυρ και πάλι με εντολή Νετανιάχου
Σμπαράλια η εύθραυστη εκεχειρία
Δημοσίευση: Τρί, 19/08/2014 - 17:07
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 19/08/2014 - 17:50
Το πρώτο πλήγμα μετά από τις λιγοστές μέρες της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας είναι γεγονός. 

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν έναν στόχο στη Λωρίδα της Γάζας, στην περιοχή στη Μπέιτ Λάχια, στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, συνεχίζοντας τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς τους.
Γάζα (φώτο: ΑP)
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, λίγο πριν είχε διατάξει την πολεμική μηχανή της χώρας του, να πλήξει εκ νέου τη Λωρίδα της Γάζας.  

Στέλεχος της κυβέρνησής του, ανέφερε ότι ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στον στρατό να πλήξει «τρομοκρατικούς στόχους» στη Γάζα.
Σε μία προσπάθεια να... δικαιολογηθεί η συγκεκριμένη ενέργεια, διεθνή μέσα αναφέρουν ότι ο Νετανιάχου είχε ενημέρωση νωρίτερα από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ότι τρεις ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας, έπληξαν το νότιο Ισραήλ και τάχα ως απάντηση διέταξε να πραγματοποιηθούν νέα πλήγματα, παρά το γεγονός ότι έχει παραταθεί η εκεχειρία μέχρι απόψε τα μεσάνυχτα. 

Και αυτό παρότι ακόμη και η εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού ανέφερε ότι οι ρουκέτες προσγειώθηκαν σε ανοιχτό χώρο κοντά στην πόλη Μπεερσέμπα και δεν αναφέρθηκαν θύματα ή ζημιές.
από τις 8 Ιούλη δολοφονήθηκαν από το Ισραήλ 2.016 Παλαιστίνιοι (ανάμεσά τους 541 παιδιά και 250 γυναίκες).
Αποχωρούν οι Ισραηλινοί από τις συνομιλίες στο Κάιρο
Παράλληλα, ο Νετανιάχου έδωσε εντολή στους Ισραηλινούς διαπραγματευτές που βρίσκονται στο Κάιρο να επιστρέψουν στο Ισραήλ.
Πριν από την εξέλιξη αυτή, η Χαμάς είχε επιρρίψει στο Ισραήλ την ευθύνη για την κατάρρευση των συνομιλιών. "Εάν ο Νετανιάχου δεν αντιλαμβάνεται το μήνυμα και τα αιτήματα της Γάζας μέσω της πολιτικής γλώσσας και των διαπραγματεύσεων, ξέρουμε πολύ καλά τον τρόπο που θα τον υποχρεώσει να καταλάβει", είπε ο εκπρόσωπος της παλαιστινιακής οργάνωσης Φάουζι Μπάρχουμ.
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.