Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 28 Αυγούστου 2014

Ουκρανία: Στα χέρια των ρωσόφωνων η πόλη Νοβοαζόφσκ – Για «ρωσική εισβολή» κάνουν λόγο Κίεβο και ΗΠΑ – Εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Αύριο το ΝΑΤΟ, μεθαύριο η ΕΕ ‒ Το Ντονέτσκ σφυροκοπείται βάναυσα


Οξύνεται η κατάσταση στην Ουκρανία
Συνεδριάζει εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 21:00 - Αύριο θα συνεδριάσει το ΝΑΤΟ και μεθαύριο η ΕΕ
Δημοσίευση: Πέμ, 28/08/2014 - 19:50
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 28/08/2014 - 20:29 
Επικίνδυνη τροπή παίρνει η κατάσταση στην Ανατολική Ουκρανία τις τελευταίες ώρες. Το γεγονός ότι τα ένοπλα τμήματα ρωσόφωνων επανέκτησαν τον έλεγχο της πόλης (βλέπε πιο κάτω επόμενο θέμα) Νοβοαζόφσκ συνοδεύεται με καταγγελίες από το Κίεβο, τις ΗΠΑ και την ΕΕ ότι αυτό έγινε εξαιτίας ισχυρής ρωσικής στρατιωτικής παρουσίας (περίπου 1.000 Ρώσων στρατιωτών) στην πόλη.
Απεναντίας, ο Ρώσος πρεσβευτής στον ΟΑΣΕ Αντρέι Κέλιν απάντησε λέγοντας στους δημοσιογράφους ότι «δεν υπάρχουν ρώσοι στρατιώτες» στην Ουκρανία, εκτός από «περίπου δέκα ρώσους στρατιώτες που πέρασαν από λάθος τα σύνορα πριν δύο ημέρες», τους οποίους και συνέλαβε το Κίεβο την Τρίτη.

Ωστόσο, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών συνεδριάζει εκτάκτως στις 21:00 (ώρα Ελλάδας) για να συζητήσει τις εξελίξεις στην Ουκρανία, όπως ανακοινώθηκε πριν από λίγο, αφού πρώτα η κυβέρνηση της Λιθουανίας κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία ότι προχώρησε σε μια «ολοφάνερη στρατιωτική εισβολή». 
Οι πρεσβευτές των 28 χωρών μελών του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας θα συνεδριάσουν εκτάκτως αύριο Παρασκευή για το θέμα. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτημα της Ουκρανίας η οποία δεν είναι μέλος του ΝΑΤΟ, όμως συμμετέχει τακτικά σε συνεδριάσεις των χωρών μελών της λυκοσυμμαχίας μέσω της Επιτροπής ΝΑΤΟ - Ουκρανίας.
Με αφορμή τις εξελίξεις αυτές, η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ ανακοίνωσε σήμερα ότι στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης το Σάββατο θα συζητηθεί η πιθανότητα επιβολής περαιτέρω κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.
Ουκρανοί στρατιώτες έξω από το Νοβοαζόφσκ (φώτο: ΑP)
Ποροσένκο: Ρωσικές δυνάμεις «εισήχθησαν στην Ουκρανία»
Ο πρόεδρος της αντιδραστικής ηγεσίας του Κιέβου, Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε σήμερα ότι ρωσικές δυνάμεις «εισήχθησαν στην Ουκρανία» και συγκάλεσε εκτάκτως το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας προκειμένου να αποφασιστούν τα επόμενα βήματα για την αντιμετώπιση της κρίσης.
«Έλαβα την απόφαση να ακυρώσω μια επίσκεψη εργασίας στη Δημοκρατία της Τουρκίας λόγω της ταχέως επιδεινούμενης κατάστασης στην περιοχή του Ντονέτσκ, ειδικά στην Αμβροσιγίβκα και τη Σταρομπέσεβε, καθώς ρωσικές δυνάμεις εισήχθησαν στην Ουκρανία», ανέφερε ο Ποροσένκο σε μια ανακοίνωση η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της προεδρίας.
Μιλώντας ξανά λίγο αργότερα, ο Ποροσένκο είπε ότι η κατάσταση στην εμπόλεμη ζώνη είναι "εξαιρετικά δύσκολη (...) αλλά ελέγξιμη".
Σε αντίστοιχο πνεύμα κινήθηκε σε δηλώσεις του και ο απεσταλμένος της Ουκρανίας στον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) Ιχόρ Προκόπτσουκ.
Επίσης, υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ επανέλαβε τις κατηγορίες λέγοντας ότι περισσότεροι από χίλιοι Ρώσοι στρατιώτες πολεμούν αυτήν τη στιγμή στο ουκρανικό έδαφος και κυρίως στην περιοχή της πόλης Νοβοαζόφσκ.
Κατηγορηματική διάψευση από τη Ρωσία
«Παρατηρήσαμε ότι εκτοξεύονται αυτές οι ψευδείς φήμες και είμαστε υποχρεωμένοι να απογοητεύσουμε τους υπερπόντιους επινοητές τους και τους ελάχιστους απολογητές τους στη Ρωσία» ανέφερε ένας εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας, ο στρατηγός Ιγκόρ Κονασένκοφ, μιλώντας στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ιντερφάξ. «Οι πληροφορίες που περιέχονται σε αυτό το υλικό δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα», υπογράμμισε.
Μετεγκατάσταση του ελληνικού προξενείου από την Μαριούπολη
Ένας εκπρόσωπος του ουκρανικού στρατού ανέφερε το απόγευμα ότι οι ουκρανικές δυνάμεις ανασυντάχθηκαν για να υπερασπιστούν την παραλιακή πόλη Μαριούπολη, στα δυτικά του Νοβοαζόφσκ, στην Αζοφική Θάλασσα και έχουν αρκετούς στρατιώτες για να αποτρέψουν την κατάληψή της από τους ρωσόφωνους.
Σε μια παράλληλη εξέλιξη που σχετίζεται με  την κατάσταση στην Μαριούπολη, το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αποφάσισε την μετεγκατάσταση του προξενείου από την Μαριούπολη στην πόλη του Ντνιπροπετρόβσκ.
Νέοι βομβαρδισμοί στο Ντανιέτσκ
Δεκαπέντε πολίτες σκοτώθηκαν από τα πυρά του πυροβολικού που έπληξαν πολλές συνοικίες στην πόλη Ντανιέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας σήμερα, ανακοίνωσαν οι αρχές της πόλης και της αυτοανακηρυγμένης «Λαϊκής Δημοκρατίας» αυτής.
Στην ανακοίνωσή τους, που αναρτήθηκε στον ιστότοπό τους, οι τοπικές αρχές χαρακτήρισαν τη γενικότερη κατάσταση «πολύ τεταμένη». 
Το Ντονέτσκ σφυροκοπείται βάναυσα εδώ και δύο εβδομάδες από τις κυβερνητικές δυνάμεις.
Διαμαρτυρία στο Κίεβο
Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σήμερα έξω από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο Κίεβο, με τους διαδηλωτές να απαιτούν την παραίτηση του Ποροσένκο και του υπουργού Άμυνας. Πολλές γυναίκες Ουκρανών στρατιωτών κατήγγειλαν ότι οι σύζυγοί τους πολεμούν χωρίς όπλα, νερό και φαγητό στην Ανατολική Ουκρανία.
Από τις συγκρούσεις στο Νοβοαζόφσκ (Φωτο ΑΡ)
Ουκρανία: Στα χέρια των ρωσόφωνων η πόλη Νοβοαζόφσκ – Για «ρωσική εισβολή» μιλούν Κίεβο και ΗΠΑ
Δημοσίευση: Πέμ, 28/08/2014 - 14:08
Οι δυνάμεις των ένοπλων ομάδων των κατοίκων στη νοτιοανατολική Ουκρανία εισήλθαν στην πόλη Νοβοαζόφσκ και κατέλαβαν το στρατηγικής σημασίας ύψωμα Σαβούρ-Μοχίλα στην ανατολική Ουκρανία, όπως ανακοίνωσαν στρατιωτικές πηγές του Κιέβου, ισχυριζόμενες ότι υπάρχει παράλληλα και ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα στο έδαφος της χώρας.
Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τις ρωσικές δυνάμεις ότι επιχειρούν στο έδαφός τους για να υποστηρίζουν τους ένοπλους ρωσόφωνους που πολεμούν τις δυνάμεις της φασιστικής εθνικιστικής κυβέρνησης του Κιέβου.
Την ίδια ώρα το Κίεβο συνεχίζει το αιματοκύλισμα στην ανατολική Ουκρανία.
Όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές του Ντονέτσκ, βομβαρδισμοί με όλμους έχουν στοιχίσει το τελευταίο 24ωρο τη ζώη σε 11 αμάχους. 
Άλλοι 22 έχουν τραυματιστεί, σύμφωνα με ανακοίνωση του δημοτικού συμβουλίου της πόλης.
«Ρωσική εισβολή» βλέπουν οι ΗΠΑ
Στη λογική της ρωσικής εισβολής κινείται και η Ουάσινγκτον. Στην κατεύθυνση αυτή ο αμερικανός πρεσβευτής στην Ουκρανία,Τζέφρι Πάιατ κατηγόρησε σήμερα τη Ρωσία για «άμεση εμπλοκή της» στις συγκρούσεις. «Αυξανόμενος αριθμός ρωσικών δυνάμεων εμπλέκεται άμεσα στις μάχες στο ουκρανικό έδαφος», έγραψε ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο λογαριασμό του στο Twitter.
«Το Κίεβο και δυτικές χώρες μιλούν επανειλημμένως για ρωσική εισβολή για να δικαιολογήσουν τις μαζικές ήττες του ουκρανικού στρατού» ήταν η απάντηση του πρωθυπουργού της αυτοανακηρυχθείσας «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», Αλεξάντρ Ζαχαρένκο.
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν είναι κρυφό «ότι ανάμεσα στις δυνάμεις αυτοάμυνας υπάρχουν πολλοί εθελοντές από τη Ρωσία».
Ταυτόχρονα, οι ΗΠΑ ενεργοποιούν και τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), ο οποίος πραγματοποιεί σήμερα έκτακτη συνεδρίαση με θέμα τις «ρωσικές παραβιάσεις στην Ουκρανία», όπως ανακοίνωσε η αμερικανική αντιπροσωπεία στον ΟΑΣΕ.
Ο ΟΑΣΕ επιβεβαίωσε από την πλευρά του τη διεξαγωγή της συνεδρίασης αναφέροντας ότι πρόκειται να εξεταστούν «οι τελευταίες εξελίξεις στην Ουκρανία».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.