Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ουκρανία: Ακινητοποιημένη η ανθρωπιστική βοήθεια ‒ Συνεχίζονται οι μάχες στα Ανατολικά

Ουκρανία: Ακινητοποιημένη στα σύνορα η ανθρωπιστική βοήθεια
Δημοσίευση: Σάβ, 16/08/2014 - 12:05
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 16/08/2014 - 13:20
Η ρωσική οχηματοπομπή με ανθρωπιστική βοήθεια που προορίζεται για την πόλη Λουγκάνσκ παρέμενε ακινητοποιημένη μέχρι αργά τη νύχτα της Παρασκευής κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.
Την ίδια ώρα συνεχιζόταν η ένταση με αφορμή τους ισχυρισμούς του Κιέβου ότι κατέστρεψε μια φάλαγγα ρωσικών τεθωρακισμένων που πέρασε στο έδαφός του, κάτι όμως που διαψεύστηκε κατηγορηματικά από τη Μόσχα.
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες ότι η Ουκρανία είχε καταστρέψει τα οχήματα προειδοποίησε ωστόσο τη Μόσχα ότι οποιαδήποτε παρέμβαση στην Ουκρανία, χωρίς την άδεια του Κιέβου είναι απαράδεκτη.
Η φασιστική εθνικιστική κυβέρνηση του Κιέβου υποστηρίζει ότι η Ουκρανία δέχεται επίθεση από την Ρωσία και επιμένει ότι η οχηματοπομπή θα μπει στο ουκρανικό έδαφος μόνο υπό την αιγίδα διεθνών οργανισμών.
Συγκεκριμένα η κυβέρνηση του Κιέβου ξεκαθάρισε ότι θα αρχίσει την επιθεώρηση των σχεδόν 280 φορτηγών και του φορτίου τους από τελωνειακούς υπαλλήλους μόνον αφού λάβει μια λεπτομερή απογραφή του από την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ), την οργάνωση που θα αναλάβει την ευθύνη για τη διανομή της βοήθειας.
Όμως η ΔΕΕΣ απαντά ότι η Ρωσία πρέπει να δώσει την απογραφή αυτή και ότι η διανομή της βοήθειας θα αρχίσει μόνον αφού η Ρωσία και η Ουκρανία συμφωνήσουν στις διαδικασίες ελέγχου και έγκρισης της εισόδου του φορτίου στην ουκρανική επικράτεια.
Ο πρόεδρος της Φινλανδίας Σάουλι Νιινίστε, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Βλαντίμιρ Πούτιν στο Σότσι, δήλωσε ότι μια τέτοια συμφωνία έχει πλέον επιτευχθεί και διαβεβαίωσε ότι η αποστολή με τη βοήθεια θα προχωρήσει.
Το γραφείο του Φινλανδού προέδρου ανακοίνωσε ότι ο Νιινίστε θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο στο Κίεβο σήμερα Σάββατο.
Το Κρεμλίνο εξάλλου ανακοίνωσε ότι κορυφαίοι σύμβουλοι των προέδρων Πούτιν και Ποροσένκο, συναντήθηκαν επίσης στο Σότσι την Παρασκευή και συμφώνησαν, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων «Interfax» να γίνει τετραμερής συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ρωσίας, της Ουκρανίας, της Γερμανίας και της Γαλλίας στο Βερολίνο την Κυριακή.
Την ίδια ώρα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ απαίτησε από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να «τερματίσει την ροή στρατιωτικού υλικού, στρατιωτικών συμβούλων και ενόπλων, που περνά τα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας με την Ουκρανία» κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας των δύο ηγετών, όπως ανακοίνωσε η καγκελαρία.
Συνεχίζονται οι μάχες στην Ανατολική Ουκρανία
Στο φόντο αυτής της σφοδρής διαπάλης ανάμεσα σε Ουκρανία, ΗΠΑ, ΕΕ και Ρωσία συνεχίστηκε και την Παρασκευή το αιματοκύλισμα του Ουκρανικού λαού.
Ο Αντρίι Λισένκο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας δήλωσε την Παρασκευή ότι 5 στρατιώτες σκοτώθηκαν και 65 τραυματίστηκαν σε μάχες μέσα στο 24ωρο από την Πέμπτη ως την Παρασκευή.
Οι ρωσόφωνοι από την πλευρά τους υποστήριξαν την Παρασκευή ότι 11 άμαχοι σκοτώθηκαν από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του πυροβολικού μόνον την Πέμπτη (από Μποτίλια Στον Άνεμο).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.