Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

ΚΚΕ: Για τη συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ


ΚΚΕ: Για τη συνάντηση του Υπουργού Εθνικής Αμυνας με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ
Δημοσίευση: Παρ, 22/08/2014 - 13:40
Τελευταία Ενημέρωση: Σάβ, 23/08/2014 - 07:40
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σχετικά με τη συνάντηση του Υπουργού Εθνικής ΄Αμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον ομόλογό του στις ΗΠΑ αναφέρει:
«Οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλου, για την ενίσχυση του ρόλου της Ελλάδας στην περιοχή και της στρατιωτικής συνεργασίας με τις ΗΠΑ, μόνο ανησυχία προκαλεί στον ελληνικό λαό, καθώς σηματοδοτεί την παραπέρα εμπλοκή της χώρας σε επεμβάσεις και πολέμους των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, με απρόβλεπτους κινδύνους για τους λαούς της περιοχής.
Οι κίνδυνοι αυτοί αναδεικνύονται ακόμη περισσότερο μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις για τη δράση των λεγόμενων «τζιχαντιστών» σε Ιράκ και Συρία, που αποτελούν δυνάμεις οι οποίες στηρίχτηκαν και εξοπλίστηκαν από ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, για να προωθήσουν τα γεωπολιτικά τους σχέδια και σήμερα αξιοποιούνται ως πρόσχημα για να δικαιολογήσουν νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις εναντίον χωρών και λαών.
Η κυβέρνηση αναλαμβάνει τεράστια ευθύνη γι’ αυτές τις επιλογές και δεν έχει το δικαίωμα να αποκρύπτει από τον ελληνικό λαό τα ζητήματα τα οποία τέθηκαν στη συνάντηση Αβραμόπουλου - Χέιγκελ, τι είδους διευκολύνσεις ζητήθηκαν από την πλευρά των ΗΠΑ και τι απάντησε η κυβέρνηση.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό σε αγωνιστική επαγρύπνηση, έτσι ώστε από κοινού με τους άλλους λαούς της περιοχής να εμποδίσουν και να ανατρέψουν τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.