Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ: Σκληρές διαπραγματεύσεις υπό ισραηλινές απειλές ‒ Υπουργός Αμυνας: «Δεν τελείωσε η "Προστατευτική Αιχμή"!»

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ
Σκληρές διαπραγματεύσεις υπό τις ισραηλινές απειλές
ΚΑΪΡΟ.-- Η τήρηση της εκεχειρίας στην κατεστραμμένη από τους ισραηλινούς πυραύλους Λωρίδα της Γάζας, για δεύτερη μέρα χτες, επέτρεψε στο Κάιρο τη συνέχιση των σκληρών, μαραθώνιων διαπραγματεύσεων που πραγματοποιούν Αιγύπτιοι αξιωματούχοι ξεχωριστά με τις αντιπροσωπείες Παλαιστίνιων και Ισραηλινών αξιωματούχων.
Η ισραηλινή πλευρά εμφανίστηκε πρόθυμη για παράταση της εκεχειρίας που λήγει σήμερα τα μεσάνυχτα για μερικές μέρες, ακόμη, με στόχο την εξεύρεση συμφωνίας.
Στελέχη της «Χαμάς» φαίνεται πως αντιδρούν, πιέζοντας για συμφωνία που θα άρει, μεταξύ άλλων, σε ένα βαθμό τον οικονομικό αποκλεισμό, μέσα στις επόμενες ώρες.
 Ισραηλινοί αξιωματούχοι μιλώντας χτες το πρωί σε διεθνή πρακτορεία υποστήριξαν ότι η πρόοδος «είναι μικρή» και ότι «το χάσμα παραμένει μεγάλο».
Παρ' όλα αυτά το παλαιστινιακό πρακτορείο MAAN, επικαλούμενο Παλαιστίνιους αξιωματούχους στο Κάιρο, μετέδωσε τα ακόλουθα σημεία στα οποία έχουν συμφωνήσει οι Ισραηλινοί:
  • Αύξηση του αριθμού των φορτηγών που μεταφέρουν εμπορεύματα στη Λωρίδα της Γάζας από 250 σε 600 μέσω των μεθοριακών περασμάτων Κέρεμ Σαλόμ και Νάχαλ Οζ
  • «πράσινο φως» για την εκταμίευση κεφαλαίων που θα δοθούν από την Παλαιστινιακή Αρχή στη Λωρίδα της Γάζας για τη μισθοδοσία δημοσίων υπαλλήλων που είχαν προσληφθεί επί κυβέρνησης «Χαμάς»,
  • διεύρυνση της ζώνης αλιείας για τους Παλαιστίνιους ψαράδες στα 12 ναυτικά μίλια...
«Δεν τελείωσε η "Προστατευτική Αιχμή"!»
Και ενώ οι διαπραγματεύσεις στο Κάιρο συνεχίζονται, ο Ισραηλινός υπουργός Αμυνας, Μοσέ Γιαλόν, επισκέφθηκε χτες τη ναυτική βάση στο Ασντόντ απειλώντας πως «δεν τελείωσε η Επιχείρηση "Προστατευτική Αιχμή"».
Ο Γιαλόν ισχυρίστηκε πως η «Χαμάς» «αναμφισβήτητα υπέστη σημαντικές καταστροφές» από την ισραηλινή πολεμική μηχανή, εκτιμώντας πως οι ζημιές «είναι μεγαλύτερες» από εκείνες που προκλήθηκαν κατά τις ανάλογες στρατιωτικές επεμβάσεις του Ισραήλ από το 2006 και πέρα.
Το ίδιο 24ωρο, ο Ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, Αβιγκντορ Λίμπερμαν, μιλώντας στην ισραηλινή εφημερίδα «Τζερούσαλεμ Ποστ», εκτόξευσε νέες απειλές κατά της «Χαμάς» λέγοντας ότι «όσο η "Χαμάς" είναι ισχυρή στο έδαφος, ελέγχει τη Γάζα και είναι δημοφιλής σε Ιουδαία και Σαμάρεια, τόσο θα παραμένει απλά αδύνατη η διπλωματική διαδικασία».
Ο ίδιος έθεσε, έτσι, ως απαραίτητη «προϋπόθεση» τη συντριβή της «Χαμάς», ενώ υποστήριξε ως άνευ σημασίας οποιαδήποτε διαπραγμάτευση με τον Πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούτ Αμπάς, λέγοντας ότι στερείται κάθε νομιμότητας «αφού έχουν να γίνουν εκλογές (για την ανάδειξη νέου Παλαιστίνιου Προέδρου) από το 2006».
Ο Λίμπερμαν επανέφερε στο προσκήνιο τη σαουδαραβική ειρηνευτική πρόταση του 2002 για το Μεσανατολικό, λέγοντας ότι τώρα, και όχι τότε, είναι επίκαιρη παρά ποτέ και ότι θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για τις σχέσεις του Ισραήλ με τον αραβικό κόσμο.

Associated Press
Στα συντρίμμια που άφησε η φονική μηχανή του Ισραήλ οι Παλαιστίνιοι της Γάζας δίνουν αγώνα επιβίωσης
Οργή Φαϊσάλ για Ισραήλ και συμμάχους...
Ωστόσο, ο Σαουδάραβας υπουργός Εξωτερικών, Σαούντ αλ Φαϊσάλ, είχε αντίθετη γνώμη. Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που έδωσε χτες μετά τη σύνοδο του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) στην Τζέντα (όπου ήταν παρών και ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Ράμι Χαμντάλα) ζήτησε από το Ισραήλ να προχωρήσει σε ειρηνευτική συμφωνία με τους Παλαιστίνιους «εάν θέλει να επιβιώσει ως έθνος», καλώντας το «να συνειδητοποιήσει ότι η ειρήνη είναι η μόνη λύση για την επιβίωσή του».
Σχετικά με όσους υποστηρίζουν το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχει κανένας κανόνας διεθνούς δικαίου που να επιτρέπει αυτοάμυνα στον κατακτητή».
Ο Σαουδάραβας υπουργός σημείωσε ότι «το Ισραήλ είναι δύναμη κατοχής που δεν ντρέπεται να χρησιμοποιήσει τον τρόμο σε κάθε επίπεδο αγνοώντας κανόνες δικαίου, θρησκευτικούς ή ανθρωπιστικούς λόγους».
Καταλόγισε στην κυβέρνηση Νετανιάχου ότι έχει ως μοναδικό στόχο «να ξεριζώσει τους Παλαιστίνιους όπου υπάρχουν».
Βέβαια, όλη αυτή η παρέμβαση της πετρελαιομοναρχίας δεν έχει καμία σχέση με τα δίκαια αιτήματα του Παλαιστινιακού λαού, αλλά με την προσπάθεια αναβάθμισης του ρόλου της στις εξελίξεις στην περιοχή. Αλλωστε, πρόκειται για τη δύναμη που συμβάλλει στο αιματοκύλισμα του συριακού λαού με τη στήριξη των ισλαμιστών μισθοφόρων.
Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ
Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ όρισε αργά το βράδυ της Δευτέρας τριμελή επιτροπή ειδικών με στόχο τη διερεύνηση της καταπάτησης του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου στη Λωρίδα της Γάζας από το Ισραήλ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση του τελευταίου.
«Τα αντι-ισραηλινά συμπεράσματα της έκθεσης έχουν γραφεί εκ προοιμίου, δεν λείπουν παρά οι υπογραφές», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Γιγκάλ Πάλμορ, βάζοντας στο στόχαστρο τον πρόεδρο της τριμελούς επιτροπής, Καναδό Ουίλιαμ Σάμπας, καθηγητή Διεθνούς Δικαίου στο Λονδίνο, που είχε εκφράσει την επιθυμία του να δει τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπ. Νετανιάχου κατηγορούμενο ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου.
Στην ίδια επιτροπή είχε ανακοινωθεί η συμμετοχή του ειδικού σε ζητήματα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ντουντού Ντιένε από τη Σενεγάλη και της διαπρεπούς Βρετανο-λιβανέζας δικηγόρου Αμαλ Αλαμουντίν, η οποία ωστόσο απέρριψε την πρόταση μέσω του εκπροσώπου του Τζορτζ Κλούνεϊ και αρραβωνιαστικού της, επικαλούμενη «ανειλημμένες υποχρεώσεις».
Παρ' όλα αυτά, αξιωματούχος του ΟΗΕ στη Γενεύη ανακοίνωσε ότι η επιτροπή θα είναι έτοιμη να αναλάβει έργο σε ένα μήνα...
Εντός του 2014 νέος «Στολίσκος για τη Γάζα»
Εκπρόσωποι της Οργάνωσης «Στολίσκος Ελευθερίας για τη Γάζα» στην Κωνσταντινούπολη και οργανώσεων αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό που δραστηριοποιούνται με στόχο την άρση του οκταετούς απάνθρωπου ισραηλινού οικονομικού αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσαν χτες τα σχέδια αποστολής νέου στόλου πλοίων «εντός του 2014» με στόχο το σπάσιμο του ισραηλινού εμπάργκο.
Οι εκπρόσωποι είπαν ότι παράλληλα με αυτήν την πρωτοβουλία θα πραγματοποιηθούν κινητοποιήσεις και εκδηλώσεις στα λιμάνια δεκάδων χωρών με στόχο την προβολή του αιτήματός τους για άρση του ισραηλινού οικονομικού αποκλεισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.