Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ουκρανία: Στο Λουγκάνσκ κατευθύνεται η ρωσική αυτοκινητοπομπή - Για εισβολή κάνουν λόγο Κίεβο, ΕΕ και ΝΑΤΟ

Το ρωσικό κονβόι "εισέβαλε" στην Ουκρανία


O πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο δήλωσε ότι η είσοδος της ρωσικής οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία αποτελεί μια "κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου" και κάλεσε τη Μόσχα να συμβάλει η κατάσταση να επανέλθει στη διεθνή νομιμότητα.
Τόνισε πως περισσότερα από 100 ρωσικά φορτηγά έχουν διασχίσει τα σύνορα χωρίς να υποβληθούν σε ελέγχους από τις τελωνειακές αρχές της Ουκρανίας ή τους συνοριοφύλακες και χωρίς να τα συνοδεύουν οι αξιωματούχοι του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού.
Νωρίτερα ωστόσο ο προσωπάρχης του Πούτιν, ο Σεργκέι Ιβανόφ, αλλά και ο σύμβουλος του προέδρου της Ουκρανίας, ο Μπόρις Λόζκιν, συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να προωθηθεί η ταχεία ολοκλήρωση της επιχείρησης για τη διανομή της ρωσικής ανθρωπιστικής βοήθειας στην ανατολική Ουκρανία, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Itar-Tass επικαλούμενο τον εκπρόσωπο τύπου του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.
Ο ίδιος είπε ότι οι δύο αξιωματούχοι μίλησαν στο τηλέφωνο.
Ο Ουκρανός πρόεδρος είχε δώσει εντολή νωρίτερα στον υπουργό Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν και σύμβουλό του Λόζκιν να τηλεφωνήσουν στους Ρώσους ομολόγους τους προκειμένου να "εκφράσουν την ανησυχία τους και να τους πουν να σέβονται το διεθνές δίκαιο".
Διαβάστε επίσης:
Συνομιλία Πούτιν- Μέρκελ
"Σοβαρές ανησυχίες" για τη στρατιωτική κλιμάκωση στην ανατολική Ουκρανία εξέφρασε ο Βλαντίμιρ Πούτιν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με την καγκελάριο Μέρκελ, στην οποία τόνισε ότι η Μόσχα αποφάσισε να προωθήσει την αυτοκινητοπομπή με την ανθρωπιστική βοήθεια στο Λουγκάνσκ γιατί "δεν μπορούσε να περιμένει άλλο".
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Κρεμλίνου, ενόψει της επίσκεψης της καγκελαρίου στο Κίεβο, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τις ενδεχόμενες πρωτοβουλίες που θα μπορούσαν να αναλάβουν από κοινού προκειμένου να επιτευχθεί μια εκεχειρία στην Ουκρανία.
Ο Πούτιν είπε ότι η Ρωσία αποφάσισε να στείλει το κομβόι στην Ουκρανία επειδή δεν μπορούσε να περιμένει άλλο να της δοθεί το πράσινο φως από το Κίεβο.
Οποιαδήποτε νέα καθυστέρηση θα ήταν "απαράδεκτη" τόνισε, εκφράζοντας τη "σοβαρή ανησυχία του" για "την κλιμάκωση της βίας" εκ μέρους των ουκρανικών αρχών στην ανατολική Ουκρανία.
Θρίλερ στην Ουκρανία
Η Ρωσία έδωσε εντολή σε αυτοκινητοπομπή φορτηγών που μεταφέρουν βοήθεια να διασχίσει τα σύνορα και να εισέλθει στην ανατολική Ουκρανία -χωρίς την άδεια του Κιέβου και χωρίς να συνοδεύονται από τον Ερυθρό Σταυρό-, αυξάνοντας έτσι τον κίνδυνο για μια άμεση σύγκρουση με τον ουκρανικό στρατό, που μάχεται εναντίον των φιλορώσων ανταρτών.
Συνολικά περίπου 100 λευκού χρώματος φορτηγά από τη ρωσική αυτοκινητοπομπή ανθρωπιστικής βοήθειας διέσχισαν τα σύνορα Ρωσίας- Ουκρανίας, δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο Reuters, ενώ ουκρανική κυβερνητική πηγή επισήμανε πως τα ρωσικά φορτηγά διέσχισαν τα σύνορα χωρίς άδεια από το Κίεβο και χωρίς να έχει προηγουμένως συμφωνηθεί η συνοδεία τους από τη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
Η ΔΕΕΣ ανακοίνωσε πως φόβοι για την ασφάλεια την εμπόδισαν να συνοδεύσει τα φορτηγά που πέρασαν τα σύνορα.
"Η ρωσική αυτοκινητοπομπή που μεταφέρει βοήθεια εισήλθε στην Ουκρανία, αλλά δεν την συνοδεύουμε λόγω της ασταθούς κατάστασης όσον αφορά την ασφάλεια", αναφέρεται σε καταχώριση της ΔΕΕΣ στο Twitter.
Τα φορτηγά βρίσκονταν προηγουμένως στο ουδέτερο έδαφος ανάμεσα στα ρωσικά και τα ουκρανικά μεθοριακά φυλάκια, αλλά μετακινήθηκαν πέραν του ουκρανικού μεθοριακού φυλακίου.
H ιταλική κυβέρνηση εξέφρασε την αποδοκιμασία της για την είσοδο της ρωσικής οχηματοπομπής με την ανθρωπιστική βοήθεια στην Ουκρανία, κρίνοντας ότι συνιστά μια εξαιρετικά σοβαρή και μονομερή ενέργεια, η οποία παραβαίνει τους κανόνες ασφαλείας που έχει ορίσει η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού (ΔΕΕΣ).
Κατάρριψη ελικοπτέρου από αντάρτες
Οι φιλορώσοι αντάρτες στην ανατολική Ουκρανία κατέρριψαν ένα ελικόπτερο Mi-24 του στρατού κοντά στο προπύργιο των ανταρτών Λουγκάνσκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο πιλότοι, ανακοινωσε ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος.
Το αεροσκάφος επλήγη την Τετάρτη, πάνω από την Γκεοργκιίβκα, 20 χλμ. νοτίως του Λουγκάνσκ, δήλωσε ο Αντρίι Λισένκο.
Το ουκρανικό Εθνικό Συμβούλιο Ασφαλείας διευκρίνισε με καταχώριση στο Twitter πως οι δύο πιλότοι σκοτώθηκαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.