Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 17 Αυγούστου 2014

Μιζούρι ΗΠΑ: Ένας τραυματίας από πυρά και 7 συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης (ΦΩΤΟ) ‒ Σοκαριστική μαρτυρία και βίντεο από τη δoλοφονία Μπράουν (2 VIDEO)

 Μιζούρι ΗΠΑ: Ένας τραυματίας από πυρά και 7 συλλήψεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης
Δημοσίευση: Κυρ, 17/08/2014 - 17:42
Ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε και τραυματίστηκε σοβαρά, και τουλάχιστον 7 ακόμη συνελήφθησαν στο Φέργκιουσον του Μιζούρι στις ΗΠΑ, καθώς η αστυνομία συγκρούστηκε με διαδηλωτές.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας έπειτα από ημέρες ταραχών που προκάλεσε ο θάνατος ενός μαύρου εφήβου, τον οποίο πυροβόλησε ένας λευκός αστυνομικός.
Δεκάδες διαδηλωτές, περίπου 200, παρέμειναν στους δρόμους μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας, στις 8 π.μ. ώρα Ελλάδας. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης χρησιμοποίησαν μεγάφωνα για να προειδοποιήσουν τους διαδηλωτές να διαλυθούν αμέσως.
Αστυνομικοί εφοδιασμένοι με αντιασφυξιογόνες μάσκες και ασπίδες, στέκονταν ανάμεσα και πάνω στα τεθωρακισμένα οχήματα.
Ένας αξιωματικός ανέφερε ότι ο άνθρωπος που δέχθηκε τα πυρά σε ένα εστιατόριο, βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Η αστυνομία δεν έχει αναγνωρίσει το θύμα, ενώ αναφέρεται ότι δεν πυροβολήθηκε από την αστυνομία και ότι ο δράστης διαφεύγει της σύλληψης.
Επτά άνθρωποι συνελήφθησαν, καθώς δεν απομακρύνθηκαν από τους δρόμους μετά την έναρξη της απαγόρευσης κυκλοφορίας.
Ο αξιωματικός ισχυρίστηκε ότι οι αστυνομικοί έριξαν κροτίδες καπνού και αργότερα δακρυγόνα, καθώς προσπαθούσαν να φθάσουν στον τραυματία από τα πυρά στο εστιατόριο και «όχι σε σχέση με την απαγόρευση κυκλοφορίας».

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από περαστικούς, προτού φθάσει η αστυνομία.
Ο αξιωματικός ισχυρίστηκε επίσης ότι κάποιος πυροβόλησε εναντίον ενός αυτοκινήτου της αστυνομίας αλλά δεν έχει συλληφθεί.
902

 Μαρτυρία που σοκάρει στην υπόθεση Μπράουν

«Μετά τον πρώτο πυροβολισμό το παιδί έτρεξε να φύγει. Ο αστυνομικός τον ακολουθεί και συνεχίζει να τον πυροβολεί. Το σώμα του παιδιού τινάχτηκε», λέει μάρτυρας στον φόνο του νεαρού Αφροαμερικανού, από λευκό αστυνομικό, στο Μιζούρι των ΗΠΑ που «φλέγεται», θυμίζοντας αραβική άνοιξη.
 

Η μαρτυρία της 27χρονης Τίφανι Μίτσελ, είναι σοκαριστική. Λέει πως δεν γνωρίζει ποιος ήταν ο λόγος του επεισοδίου μεταξύ του αστυνομικού και του 18χρονου, Μάικλ Μπράουν ωστόσο είδε τον αστυνομικό να τον πυροβολεί.
«Άκουσα λάστιχα να τρίζουν στο δρόμο και όπως πλησίασα τους είδα να παλεύουν, μέσα από το παράθυρο, ο ένας μέσα στο περιπολικό και ο άλλος έξω. Το παιδί προσπαθούσε να φύγει και ο αστυνομικός το τραβούσε μέσα» ανέφερε στο News 4.

 

Ενώ προσπαθούσε να βρει το κινητό της για να καταγράψει τη σκηνή, άκουσε τον πυροβολισμό. «Ο πρώτος πυροβολισμός ήρθε μέσα από το περιπολικό και εγώ άρχισα να απομακρύνομαι από το σημείο», σημειώνει. «Μετά τον πυροβολισμό το παιδί έτρεξε να φύγει. Ο αστυνομικός τον ακολουθεί και συνεχίζει να τον πυροβολεί. Το σώμα του παιδιού τινάζεται σαν να χτυπήθηκε. Μετά από αυτό, γυρίζει, σηκώνει τα χέρια ψηλά και ο αστυνομικός συνεχίζει να κινείται προς το μέρος του και να πυροβολεί συνεχώς», αναφέρει.
 

Δείτε βίντεο με τη μαρτυρία 


Tiffany Mitchell, 27. Another witness to the shooting of Michael Brown, Jr. spoke to News 4 Wednesday.

*

Βίντεο από την δολοφονία


Eyewitnesses Piaget Crenshaw and Tiffany Mitchell share details, and video, from the fatal shooting of Michael Brown.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.