Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Τα παιδιά στη Γάζα: 469 δολοφονημένα, 3.000 τραυματισμένα, 370.000 χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, μόλις 50 οι ψυχολόγοι ‒ 200 σχολεία με ζημιές και 22 κατεστραμμένα ολοσχερώς ‒ Ιουδαιοναζί

Ένα από τα μικρά θύματα της ισραηλινής θηριωδίας (φώτο: ΑP)

Γάζα: Νέα στοιχεία για την σφαγή μικρών παιδιών από το Ισραήλ
Δημοσίευση: Παρ, 22/08/2014 - 20:39
Ανάμεσα στους περισσότερους από 2.000 δολοφονημένους από το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας βρίσκονται και 469 παιδιά, σύμφωνα με έκθεση της UNICEF που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα. Επίσης, 3.000 είναι τα τραυματισμένα παιδιά.
Παράλληλα, εντοπίζεται η ανάγκη για ψυχολογική υποστήριξη περισσότερων από 370,000 παιδιών τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχουν πέσει θύματα της ισραηλινής βαρβαρότητας τον τελευταίο 1,5 μήνα.

Την ώρα που οι ψυχολόγοι στη Γάζα είναι μόλις 50, και όπως υπολογίζεται έχουν καταφέρει να παρέχουν ψυχολογική υποστήριξη -το πολύ- σε 3.000 παιδιά.
Δεν υπάρχει οικογένεια στη Γάζα που δεν έχει κάποιο νεκρό ή τραυματία, που δεν έχει χάσει το σπίτι της, ή αυτό να έχει υποστεί ζημιές, ή που να έχει αναγκαστεί να αλλάξει μέρος κατοικίας, σημειώνει επίσης η έκθεση.
Από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς έχουν υποστεί ζημιές 219 σχολεία, από τα οποία τα 22 έχουν καταστραφεί πλήρως.
Την ώρα που δίνονταν αυτά τα στοιχεία σκοτωνόταν το πρώτο παιδί στο Ισραήλ, αποδεικνύοντας ότι η επιθετικότητα του Ισραήλ τελικά έρχεται σε σύγκρουση με το δικαίωμα στη ζωή, ακόμη και του δικού του πληθυσμού.
Όπως υποστηρίζει ο ισραηλινός στρατός ένα βλήμα όλμου που εκτοξεύτηκε από τη Λωρίδα της Γάζας σκότωσε ένα παιδί μόλις 4 ετών σε ένα κιμπούτς στο νότιο Ισραήλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.