Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Μιζούρι: Ταξικός πόλεμος ‒ Και δεύτερη δολοφονία νεαρού άνδρα από αστυνομικούς ‒ Το βίντεο-σοκ από τη δολοφονία του Μπράουν (31 ΦΩΤΟ - 6 VIDEO)

ΗΠΑ: Και δεύτερη δολοφονία νεαρού άνδρα στο Μιζούρι από αστυνομικούς
ΑΘΗΝΑ 19/08/2014
Ακόμη ένας νεαρός Αφροαμερικανός έπεσε νεκρός από αστυνομικά πυρά στο Σεντ Λιούις, στο Μιζούρι των ΗΠΑ, λίγες μόνο ημέρες μετά τον φόνο του 19χρονου Μάικλ Μπράουν από αστυνομικό. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για 23χρονο που κρατούσε μαχαίρι, ο οποίος σκοτώθηκε από πυρά δύο αστυνομικών.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες φώναζε στους αστυνομικούς: "Πυροβολήστε με, σκοτώστε με τώρα".
Σύμφωνα με ενημέρωση από την Μητροπολιτική Αστυνομία του Σεντ Λιούις, ο νεαρός μπήκε σε μίνι μάρκετ και έκλεψε δύο ενεργειακά ποτά. Ο ιδιοκτήτης του είπε να σταματήσει αλλά εκείνος έφυγε από το κατάστημα. Αργότερα επέστρεψε, έκλεψε ένα πακέτο γλυκά και βγήκε ξανά από τη πόρτα.
Τότε ο ιδιοκτήτης τον ακολούθησε έξω στον δρόμο, του ζήτησε να πληρώσει και εκείνος παράτησε τα πράγματα.
Ωστόσο ο ιδιοκτήτης και ένας ακόμη κάτοικος της περιοχής, κάλεσαν την Αστυνομία και όταν οι δυνάμεις της έφτασαν στο σημείο ο νεαρός ήταν σε έξαλλη κατάσταση, κραδαίνοντας ένα μαχαίρι και κρατώντας τη ζώνη του. Οι αστυνομικοί βγήκαν από το περιπολικό και τον κάλεσαν να το πετάξει στο έδαφος.
Εκείνος όμως πλησίασε τους αστυνομικούς με το μαχαίρι και τότε δύο αστυνομικοί του έριξαν με τα όπλα τους, σκοτώνοντάς τον επί τόπου.
Αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει την σκηνή ως "αυτοκτονία από αστυνομικό". Αρκετοί μάρτυρες αναφέρουν πως το θύμα φώναζε "πυροβολήστε με, σκοτώστε με τώρα", στους αστυνομικούς.
(Οι 5 προηγούμενες φωτό από THETOC)

Ερωτηθείς για την στάση της αστυνομίας, στον απόηχο του φόνου του Μπράουν, ο αστυνομικός διευθυντής της Αστυνομίας του Σεντ Λίους, Σαμ Ντότσον ανέφερε πως "αυτό που προέχει είναι η ασφάλεια των αστυνομικών".
"Νομίζω έχεις το δικαίωμα να προστατευτείς αν κάποιος σε πλησιάσει με μαχαίρι από τόσο κοντά" δήλωσε.

Ρεπορτάζ του Russia Today



Ρεπορτάζ της
WSJ



"Δύσκολα" περνά ο αστυνόμος που σκότωσε τον Μπράουν
Φίλος του τόνισε πως θεωρεί ότι ο Γουίλσον έκανε το σωστό, καθώς αυτό του υποδείκνυε η εκπαίδευσή του, ωστόσο θεωρεί ότι γενικά η αστυνομία έπρεπε να είναι καλύτερα εκπαιδευμένη.
"Σίγουρα η οικογένεια του Μάικλ περνά δύσκολα όμως τουλάχιστον τους στηρίζει όλο το έθνος, ενώ ο Ντάρεν δεν έχει στήριξη" πρόσθεσε.
Οι ταραχές συνεχίζονται στο Φέργκιουσον όπου η αστυνομική επιχείρηση κατά των πολιτών που διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία μοιάζει με πολεμική καθώς η αστυνομία χρησιμοποιεί τεθωρακισμένα, πλαστικές σφαίρες κ.α. εξαρτήματα και οπλισμό που τους προμηθεύει το Πεντάγωνο, (από Μποτίλια) όπως αποκαλύφθηκε.
Η αστυνομική καταστολή έναντι των δημοσιογράφων είναι πρωτοφανής για τις ΗΠΑ, καθώς μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί και προσαχθεί πάνω από 10 δημοσιογράφοι, μεταξύ τους και ξένοι.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της νεκροψίας (από Μποτίλια) το θύμα, είχε δεχτεί έξι σφαίρες. Οι δύο από αυτές ήταν στο κεφάλι και η μία εξ αυτών είχε τρυπήσει την κορυφή του κεφαλιού του 19χρονου, που σημαίνει ότι ήταν γερμένος μπροστά όταν την δέχτηκε, δηλαδή  ότι ήταν σκυμμένος ή πεσμένος.
Ρεπορτάζ του RT
Προφητικό μήνυμα
"Αν αφήσω σήμερα τον κόσμο, τουλάχιστον να ξέρετε όλοι σας ότι νοιάζομαι περισσότερο για τους άλλους από ό,τι για τον εαυτό μου" έγραψε στο Facebook, ο 19χρονος Μπράουν, λίγες ημέρες πριν τον σκοτώσει ο Γουίλσον.
Φίλοι του αναφέρουν πως το μήνυμα αυτό ήταν "τυπικό" για τον χαρακτήρα του. Τον περιγράφουν ως έναν "αγαθό γίγαντα" που ήταν πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους άλλους και που δεν τον χαρακτήριζε η βία.
Σημειώνεται ότι η Δευτέρα, επρόκειτο να είναι η πρώτη ημέρα του Μάικλ στο κολέγιο, το οποίο έβλεπε ως πρώτο βήμα για να ανοίξει την δική του επιχείρηση.

Βίντεο-σοκ από τη δολοφονία του Μπράουν
19/08/2014
Αποκαλυπτικό βίντεο με σκηνές λίγα λεπτά μετά τη δολοφονία του 18χρονου Μάικλ Μπράουν δόθηκε στη δημοσιότητα.
Η λήψη είναι ερασιτεχνική και έγινε από γυναίκα που ζει στην περιοχή.
Το βίντεο μεταδόθηκε από το CNN:
Απεικονίζεται το πτώμα του νεκρού Μπράουν να κείτεται στο οδόστρωμα και ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε έξι φορές και του προκάλεσε θανάσιμα πλήγματα.
Ο 18χρονος φέρεται να είχε παραδοθεί στις αρχές σηκώνοντας ψηλά τα χέρια του.
Από τη στιγμή της δολοφονίας -στις 9 Αυγούστου- και μετά, δεν έχουν σταματήσει τα επεισόδια και οι συγκρούσεις στην πόλη Φέργκιουσον της πολιτείας του Μιζούρι.
Δείτε το βίντεο του CNN

 Piaget Crenshaw, a witness to the Michael Brown shooting, talks with CNN's Michaela Pereira.

Το Μιζούρι φλέγεται
Το βράδυ της Δευτέρας η αστυνομία προχώρησε σε 31 συλλήψεις.
Ο νέος κύκλος επεισοδίων άνοιξε λίγη ώρα μετά τις δηλώσεις Ομπάμα, ο οποίος έκανε έκκληση για ηρεμία.
Η αποκατάσταση της ηρεμίας και της τάξης στην περιοχή μοιάζει με φευγαλέα φιλοδοξία, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη ένας νέος κύκλος μίσους, εκδίκησης και αντεκδίκησης- φανέρα από τους μαύρους της περιοχής (που αποτελούν πλειοψηφία στην πόλη) και κεκαλυμμένα από τους λευκούς αστυνομικούς, που πλέον έχουν και τη συνδρομή της εθνοφρουράς.
Ο κυβερνήτης του Μιζούρι Τζέι Νίξον ήρε τη Δευτέρα την απαγόρευση κυκλοφορίας στους δρόμους, καθώς δυνάμεις της εθνοφρουράς κλήθηκαν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της τάξης.
Η ανάπτυξη της εθνοφρουράς ήταν το τελευταίο βήμα στο οποίο προχώρησαν οι Αρχές για να τερματιστεί η λεηλασία και το κάψιμο καταστημάτων.
Αναλυτές, εντός και εκτός ΗΠΑ, αναφέρονται σε φυλετική διαμάχη που ξέσπασε στην περιοχή- γεγονός ιδιαίτερο αν λάβει κανείς υπόψη ότι ακόμα και ο πρόεδρος της χώρας είναι μαύρος.
Όπως και να' χει, το Φέργκιουσον φλέγεται και η σκληρή στάση της αστυνομίας, που εμφανισιακά παραπέμπει στις αμερικανικές δυνάμεις που εστάλησαν στο Ιράκ, ρίχνει λάδι στη φωτιά.
"Δεν υπάρχει ειρήνη, χωρίς δικαιοσύνη", φωνάζουν οι "στρατιές" των μαύρων (και όχι μόνο) διαδηλωτών που συγκρούονται καθημερινά με τις αστυνομικές δυνάμεις, που προσφεύγουν σε χρήση ανήκουστης για τα αμερικανικά δεδομένα βίας.
Οι τραυματισμοί είναι συνεχείς, ενώ πληθαίνουν διαρκώς οι αναφορές ότι μερίδα διαδηλωτών κάνει χρήση όπλων και οι αστυνομικοί δίνουν τις ανάλογες απαντήσεις.



NOOZ

Από Μποτίλια, επίσης, με ετικέτα Μιζούρι (7)
Φωτορεπορτάζ



















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.