Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 19 Αυγούστου 2014

Μιζούρι-ΗΠΑ: 21% των οικογενειών στο Φέργκιουσον ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ‒ 10η μέρα με διαδηλώσεις, δακρυγόνα και 31 συλλήψεις ‒ Παρέμβαση Ομπάμα για να κάμψει τη λαϊκή οργή (34 ΦΩΤΟ - VIDEO)

Φέργκιουσον-Μιζούρι
  • 21.200 κάτοικοι, μαύροι στην πλειονότητά τους.
  • Αστυνομικοί: λευκοί σε ποσοστό 94%.
  • 21% των οικογενειών ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

ΓΙΑ 10Η ΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΧΑΟΣ ΤΟ ΜΙΖΟΥΡΙ
Δεκάδες συλλήψεις και βροχή δακρυγόνων στο Φέργκιουσον
Χαοτική εξακολουθεί να είναι η κατάσταση στο Φέργκιουσον με την αστυνομία της περιοχής να πραγματοποιεί 31 συλλήψεις αλλά και χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσει διαδηλωτές που εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τη δολοφονία του αφροαμερικανού εφήβου Μάικλ Μπράουν από έναν λευκό αστυνομικό.

Μετά τις πρόσφατες επιθέσεις τοπικών αστυνομικών σε βάρος δημοσιογράφων της «Ουάσιγκτον Ποστ» και της «Χάφινγκτον Ποστ», επιβεβαιώθηκε και η σύλληψη του φωτορεπόρτερ Σκοτ Όλσον από το διεθνές φωτο-ειδησεογραφικό πρακτορείο «Getty Images».
Το πρακτορείο ανακοίνωσε τη σύλληψη του ρεπόρτερ από τις αμερικανικές αστυνομικές αρχές με την παραπάνω φωτογραφία που αποτυπώνει τη στιγμή της σύλληψης του φωτορεπόρτερ και τη μετάβασή του «σε βαν της αστυνομίας μετά τη σύλληψη του από την αστυνομία». 
Πρόκειται για τον τρίτο ρεπόρτερ από την αρχή της εβδομάδας.
Mεταξύ των 31 συλληφθέντων και μια 90χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, η Χάντι Επστάιν.

Η 90χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, Χάντι Επστάιν, ήταν μεταξύ των 31 συλληφθέντων. Εδώ, τη στιγμή της σύλληψής της, φορώντας μια μπλούζα που γράψει «μείνε άνθρωπος».
Βίντεο από τη σύλληψη

Δύο πολίτες τραυματίσθηκαν από τα πυρά των διαδηλωτών, ανακοίνωσαν σήμερα οι αστυνομικές αρχές καταγγέλλοντας «σφοδρή επίθεση».

«Ούτε μία σφαίρα δεν ρίχθηκε από αστυνομικούς, παρά το γεγονός ότι δέχθηκαν σφοδρή επίθεση (τη νύκτα της Δευτέρας)», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αξιωματικός της αστυνομίας Ρον Τζόνσον, υπογραμμίζοντας πως οι δύο πολίτες τραυματίσθηκαν από πυρά διαδηλωτών και προσθέτοντας πως η αστυνομία κατέσχεσε δύο όπλα, καθώς και μια βόμβα μολότοφ. 

«Αυτές δεν είναι ενέργειες διαδηλωτών, αλλά ενέργειες βίαιων εγκληματιών», δήλωσε ο Τζόνσον.

Ζήτησε από τους ντόπιους να διαδηλώνουν στη διάρκεια της ημέρας, ώστε να διακρίνονται από τους βίαιους ταραχοποιούς, μερικοί από τους οποίους έχουν φθάσει ακόμη και από τη Νέα Υόρκη και την Καλιφόρνια μόνο και μόνο για να διαμαρτυρηθούν, σύμφωνα πάντα με τον αστυνομικό. 


«Θέλω να ενθαρρύνω τους καλούς ανθρώπους αυτής της περιοχής να διαδηλώνουν στη διάρκεια της ημέρας. Κάντε τις φωνές σας να ακουστούν, ώστε να μπορούν να σας βλέπουν, ώστε να μην είμαστε η κάλυψη βίαιων ταρασοποιών», δήλωσε ο Τζόνσον.
Διαδηλώσεις ως επί το πλείστον ειρηνικές, αλλά και με ξεσπάσματα βίας από μικρότερες ομάδες, έχουν ξεσπάσει αφότου ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε, ενώ περπατούσε σε κατοικημένη περιοχή στις 9 Αυγούστου στο Φέργκιουσον, στη διάρκεια επεισοδίου με έναν αστυνομικό που επέβαινε σε περιπολικό, 
Εντωμεταξύ, ο πρόεδρος Ομπάμα ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης Ερικ Χόλντερ θα μεταβεί στο Φέργκιουσον την Τετάρτη.

Η επιβολή νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας δεν έχει καταφέρει να κρατήσει τους εξαγριωμένους πολίτες στα σπίτια τους, ούτε να αποτρέψει απανωτούς κύκλους σφοδρών συγκρούσεων (με δακρυγόνα, ανταλλαγές πυροβολισμών κ.ά.) ανάμεσα σε εκατοντάδες διαδηλωτές και την αστυνομία.

Η κατάσταση μάλιστα ξέφυγε σε τέτοιο βαθμό, που ο κυβερνήτης του Μιζούρι, Τζέι Νίξον, αποφάσισε να καλέσει την Εθνοφρουρά για να «βοηθήσει στην αποκατάσταση της ειρήνης και της τάξης».

«Η αστυνομία θα έπρεπε να αφήσει τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας και να εξετάσει τις συνθήκες θανάτου του 18χρονου», σχολιάζουν πολλοί από τους εξαγριωμένους πολίτες, οι οποίοι δεν έχουν φυσικά καμία διάθεση να επιστρέψουν στα σπίτια τους, ειδικά μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της νεκροψίας.

ΕΘΝΟΣ και ΕΘΝΟΣ

 
Παρέμβαση Ομπάμα για να κάμψει τη λαϊκή οργή

«Σε μια κοινότητα όπως το Φέργκιουσον, που δικαίως νιώθει πληγωμένη και ψάχνει για απαντήσεις, επιτρέψτε μου να σας ζητήσω και πάλι να υπάρξει κάποια κατανόηση και όχι απλώς ο ένας να βάλει κατά του άλλου» είπε ο πρόεδρος Ομπάμα, κατηγορώντας «μια μικρή μειοψηφία» ότι χρησιμοποιεί το θάνατο του Μάικλ Μπράουν για να προκαλεί τη βία.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η εκδήλωση θυμού με λεηλασίες, με όπλα και με επιθέσεις κατά της αστυνομίας «μπορεί μόνο να αυξήσει τις εντάσεις και να οδηγήσει στο χάος και να υπονομεύσει κάθε προσπάθεια απονομής δικαιοσύνης».
Όμως, η «δικαιοσύνη» είναι, από χρόνια, μία υπόθεση χαμένη στο Φέργκιουσον του Μιζούρι, όπως και σε άλλες λαϊκές συνοικίες αμερικανικών μεγαλουπόλεων όπου οι μεγάλες ταξικές ανισότητες και το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα που γεννά φτώχεια και ανεργία, έχουν εξανεμίσει προ πολλού τις ευκαιρίες για αξιοπρεπή ζωή και φωτεινό μέλλον.

Κι ενώ το Φέργκιουσον θυμίζει αστυνομοκρατούμενη πόλη από την παρουσία των πάνοπλων, σαν αστακών, ανδρών της Εθνοφρουράς που τερμάτισε την προσωρινή, νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας, συνεχίζεται η άσκηση βίας και τρομοκράτησης και σε βάρος των δημοσιογράφων που έχουν κατακλύσει την περιοχή για να καλύψουν τα γεγονότα.

902  
Φωτορεπορτάζ
















Πηγή φωτορεπορταζ από THETOC: εδώ και εδώ

*





Οι διαδηλώσεις χαρακτηρίζονται από το διεθνή Τύπο τις περισσότερες φορές ειρηνικές.
Ωστόσο ανταποκριτές διεθνών Μέσων κάνουν λόγο για πρωτοφανή κατασταλτική - αστυνομική βία, την ώρα που οι αντιδράσεις τείνουν να λάβουν κινηματικό χαρακτήρα ενάντια στις φυλετικές διακρίσεις.

newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.