Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Μιζούρι: Το ταξικό κράτος δολοφονεί ‒ «Αυτοί οι διαδηλωτές θα έπρεπε να είχαν εξοντωθεί την πρώτη νύχτα σαν λυσσασμένα σκυλιά» (2 VIDEO - οι δολοφονίες)


ΗΠΑ: Οι δολοφονίες των δύο Αφροαμερικανών ανδρών από την αστυνομία (VIDEO)
Δημοσίευση: Πέμ, 21/08/2014 - 20:33
Μέσα σε διάστημα λίγων ημερών δύο νεαροί Αφροαμερικάνοι πέφτουν νεκροί από πυρά αστυνομικών στην πολιτεία του Μιζούρι στον αμερικανικό Νότο.

Αμέσως ξεσπούν διαδηλώσεις του ντόπιου πληθυσμού -ο οποίος στην πλειοψηφία του βιώνει μεγάλη φτώχεια και ταξική εκμετάλλευση (από Μποτίλια)- που καταδικάζουν την αστυνομική βία.


Το αστικό κράτος των ΗΠΑ και η κυβέρνηση Ομπάμα στέλνουν την Εθνοφρουρά, χρησιμοποιούν όπλα και δακρυγόνα, απαγορεύουν την κυκλοφορία στο Φέργκιουσον (όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη δολοφονία), τραυματίζουν διαδηλωτές (ακόμη και μικρά παιδιά) προσπαθώντας να καταστείλουν τις λαϊκές διαμαρτυρίες.

Παράλληλα, εκτός από το μαστίγιο χρησιμοποιούν και το καρότο, με τον Ομπάμα και στελέχη της κυβέρνησής του να κάνουν δηλώσεις «συμπάθειας και κατανόησης» προς τους Αφροαμερικάνους που διαμαρτύρονται και να υπόσχονται «δίκαιη έρευνα» (σε περιοχές βέβαια που η αδικία για το λαό είναι ο νόμος).
Παρακάτω, μπορείτε να δείτε δύο βίντεο -ΠΡΟΣΟΧΗ περιέχουν σκληρές εικόνες- τα οποία κάνουν τον γύρο του κόσμου στο διαδίκτυο και δείχνουν τη δολοφονία των δύο Αφροαμερικανών ανδρών.

Το πρώτο ερασιτεχνικό βίντεο (που μεταδόθηκε και από το CNN) διάρκειας σχεδόν ενός λεπτού δείχνει τα πρώτα δευτερόλεπτα μετά την εκτέλεση με έξι σφαίρες του 18χρονου Μ. Μπράουν στις 9 Αυγούστου.

Το δεύτερο ερασιτεχνικό βίντεο δείχνε καρέ - καρέ την στιγμή της δολοφονίας του 25χρονου Κ. Πάουελ. Ένας περαστικός καταγράφει με βίντεο τη στυγνή δολοφονία του Αφροαμερικανού, ο οποίος υποτίθεται σύμφωνα με την αστυνομία ότι νωρίτερα είχε κλέψει ένα μαγαζί και ότι μάλιστα όχι μόνο είπε στους αστυνομικούς «πυροβολήστε με» (όπως ακούγεται στο βίντεο) αλλά κρατούσε και μαχαίρι (το οποίο τουλάχιστον σ' αυτό το βίντεο δε φαίνεται να υπάρχει). Το γεγονός φυσικά είναι ότι εκτελέστηκε και αυτός εν ψυχρώ.
902 


ΗΠΑ: Αστυνομικός αποκαλεί τους διαδηλωτές στο Φέργκιουσον «λυσσασμένα σκυλιά»

Δημοσίευση: Σάβ, 23/08/2014 - 10:02

Ένας αστυνομικός του Μιζούρι απομακρύνθηκε από τα καθήκοντά του χθες, αφότου αποκάλεσε «λυσσασμένα σκυλιά» στη σελίδα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, τους ανθρώπους που διαδηλώνουν κατά των συνθηκών του θανάτου του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά λευκού αστυνομικού στις 9 Αυγούστου στο Φέργκιουσον. 

Έχω βαρεθεί με αυτούς τους διαδηλωτές. Είστε ένα βάρος για την κοινωνία και μια μάστιγα για την περιοχή αυτή», έγραψε ο Μάικλ Πέιπερτ, αστυνομικός που υπηρετούσε από το 2008 στο αστυνομικό τμήμα του Γκλέντεϊλ. «Αυτοί οι διαδηλωτές θα έπρεπε να είχαν εξοντωθεί την πρώτη νύχτα σαν λυσσασμένα σκυλιά», συνέχισε. «Που είναι οι μουσουλμάνοι που έχουν ένα σακίδιο στην πλάτη όταν τους χρειαζόμαστε», διερωτήθηκε, αναφερόμενος στο δράστη της επίθεσης στον Μαραθώνιο της Βοστόνης.

Πρόκειται για τον δεύτερο αστυνομικό της περιοχής του Σεντ Λούις (όπου υπάγεται το Φέργκιουσον) που απομακρύνεται από τα καθήκοντα του λόγω ανάρμοστης συμπεριφοράς στο πλαίσιο των διαδηλώσεων.

«Η υπόθεση αυτή λαμβάνεται υπόψη πολύ σοβαρά και μια εσωτερική έρευνα σε βάθος θα διεξαχθεί», ανακοίνωσε η αστυνομία του Γκλέντεϊλ. 

902

Σύνδεση Ειδήσεων:
  • Βλέπε και από Μποτίλια με ετικέτα: Μιζούρι (7)
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.