Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Τελ Αβίβ: 10.000 Ισραηλινοί, σε νέα μεγαλειώδη διαδήλωση, απαιτούν το τέλος της κατοχής στη Γάζα ‒ 2.016 οι σφαγμένοι από τους ιουδαιοναζί. 541 παιδιά, 250 γυναίκες. 10.200 τραυματίες ‒ Πυρετός διαβουλεύσεων και απειλές Νετανιάχου πριν τη λήξη της εκεχειρίας, σήμερα: Η σφαγή «θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της» (VIDEO)

Τελ Αβίβ, 16 Αυγ. 2014: 10.000 απαιτούν
Γάζα: 540 παιδιά δολοφόνησε το Ισραήλ σε σύνολο 2.016 νεκρών
Δημοσίευση: Δευ, 18/08/2014 - 12:30
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 18/08/2014 - 12:47

Περισσότερα από 540 παιδιά και 250 γυναίκες έχει σκοτώσει το Ισραήλ από την έναρξη των επιθέσεων του στη Γάζα που ξεκίνησαν στις αρχές Ιούλη.
Όπως ανακοίνωσε το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας από τους 2.016 που σκοτώθηκαν, 541 είναι παιδιά και 250 γυναίκες.

Αυτός ο νέος απολογισμός περιλαμβάνει τους κατοίκους της Γάζας που υπέκυψαν στα τραύματά τους σε νοσοκομεία στη Γάζα και στο εξωτερικό.
Οι τραυματίες φτάνουν τους 10.196.
Ισραήλ: Μεγαλειώδης διαδήλωση υπέρ της ειρήνης
(17/08/2014)
Χιλιάδες ισραηλινοί πολίτες βγήκαν στους δρόμους του Τελ Αβίβ το Σάββατο το βράδυ, διαδηλώνοντας και ζητώντας να επιτευχθεί μια ειρηνευτική συμφωνία με τους παλαιστίνιους.

Το ΚΚ Ισραήλ με στελέχη και μέλη ήταν για άλλη μια φορά ένα δυναμικό στοιχείο αυτής της κινητοποίησης, καθώς και οι αγωνιστές μέσα στο Ισραήλ που πρωτοστατούν στη φιλία και την αρμονική συμβίωση των δύο λαών με αναγνώριση των δίκαιων αιτημάτων των Παλαιστινίων για ανεξάρτητη και βιώσιμη πατρίδα.
Ο πολυβραβευμένος ισραηλινός συγγραφέας Νταβίντ Γκρόσμαν προειδοποίησε τους διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Ράμπιν στο Τελ Αβίβ για να δεινά του «φανατισμού και του μίσους» ακόμη και μεταξύ των ισραηλινών.
«Το Ισραήλ πρέπει να καταπολεμήσει την απελπισία και τον φόβο που προκαλούν επικίνδυνες τάσεις» ανέφερε ο ισραηλινός συγγραφέας.
Ο Γκρόσμαν έχει ταχθεί υπέρ ενός ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους που θα επιβιώνει δίπλα στο κράτος του Ισραήλ.
Το Ισραήλ ξεκίνησε τις στρατιωτικές του επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας τον περασμένο μήνα σε απάντηση για τις επιθέσεις με ρουκέτες που εκδήλωνε η Χαμάς κατά του ισραηλινού εδάφους.
Τελ Αβίβ, 26 Ιουλίου 2014. Ισραηλινοί διαμαρτυρονται για τον πόλεμο στη Γάζα και ανάβουν κεριά στη μνήμη των θυμάτων ωτογραφία: Oren Ziv / Activestills.org)
Οι ειρηνευτικές συνομιλίες στο Κάιρο επέτυχαν εκεχειρία πέντε ημερών η οποία ισχύει μέχρι τη Δευτέρα (σήμερα 18/8/2014) με στόχο οι δυο πλευρές να καταλήξουν σε οριστική συμφωνία για τον τερματισμό της βίας.

Ισραήλ - Παλαιστίνιοι: Πυρετός διαβουλεύσεων πριν τη λήξη της τελευταίας εκεχειρίας
Δημοσίευση: Δευ, 18/08/2014 - 10:59
Νέος γύρος εντατικών έμμεσων διπλωματικών διαβουλεύσεων ξεκίνησε νωρίς σήμερα το πρωί στο Κάιρο μεταξύ της παλαιστινιακής, ισραηλινής αντιπροσωπείας και των Αιγυπτίων μεσολαβητών που προωθούν μία μόνιμη συμφωνία τερματισμού των εχθροπραξιών, καθώς τα μεσάνυχτα εκπνέει η διάρκεια της τελευταίας πενθήμερης παράτασης της εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας.
Ωστόσο, πριν την έναρξη της τελευταίας φάσης των κρίσιμων διπλωματικών διαβουλεύσεων, η κυβέρνηση του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάχου εκτόξευσε νέες απειλές κατά της παλαιστινιακής πλευράς απειλώντας με κλιμάκωση της χερσαίας επέμβασης στη Λωρίδα της Γάζας, αυτή τη φορά, με κεντρικό στόχο όχι την καταστροφή των υπόγειων σηράγγων στα σύνορα με το Ισραήλ (όπως υποτίθεται ότι ήταν ο στόχος του πρώτου μέρους της ιμπεριαλιστικής ισραηλινής επέμβασης) αλλά την καταστροφή της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς, «Ιζαντίμ Κασάμ».
Σύμφωνα με πληροφορίες μερίδας του ισραηλινού Τύπου, στη διάρκεια της κυριακάτικης συνεδρίασης του ισραηλινού υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός Νετανιάχου ξεδίπλωσε στο τραπέζι δύο σενάρια επιχειρήσεων σε περίπτωση αποτυχίας της διαπραγμάτευσης στο Κάιρο:
  • Το πρώτο αναφέρεται σε μία διεύρυνση και κλιμάκωση της χερσαίας στρατιωτικής επιχείρησης με διάρκεια αρκετών βδομάδων με στόχο την διάλυση της ένοπλης πτέρυγας της Χαμάς,
  • Το δεύτερο σενάριο προβλέπει κλιμάκωση της επέμβασης με διάρκεια «περίπου ένα χρόνο».
Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός κατηγόρησε τη Χαμάς, μεταξύ άλλων, για «πόλεμο νεύρων» και συνέστησε «υπομονή» απειλώντας στο μεταξύ ότι το Ισραήλ θα απαντήσει «μαζικά» σε οποιαδήποτε πυρά από την παλαιστινιακή πλευρά.
Ισχυρίστηκε ότι η παλαιστινιακή πλευρά υπέστη «στρατιωτική ήττα» από την έναρξη της επίθεσης της επιχείρησης «Προστατευτική Αιχμή» στις 8 Ιούλη και την κάλεσε «να μην κάνει το λάθος να πιστεύει πως θα καλύψει τη στρατιωτική ήττα με μία διπλωματική επιτυχία».
Παράλληλα, Ισραηλινοί στρατιωτικοί αξιωματούχοι σημειώνουν πως οι μονάδες εφέδρων του ισραηλινού στρατού παραμένουν ισχυρές στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας και είναι έτοιμες «για όλα τα ενδεχόμενα» ανάλογα με τις εντολές που θα λάβουν.
902

Από τη μεγάλη συγκέντρωση μέσα στην ισραηλινή πρωτεύουσα (πηγή: solidnet)
Μπ. Νετανιάχου: Η σφαγή «θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της»


Δημοσίευση: Δευ, 18/08/2014 - 22:54

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου εξαπέλυσε νέες απειλές σήμερα -ενώ εκπνέει σε λίγες ώρες η εκεχειρία- λέγοντας ότι το Ισραήλ θα απαντήσει "δυναμικά" στην περίπτωση που επαναληφθούν οι ρίψεις ρουκετών από τους Παλαιστίνιους. «Είμαστε έτοιμοι για κάθε σενάριο (. . .). Ο στρατός είναι έτοιμος να χτυπήσει δυναμικά εάν ξαναρχίσουν οι ρίψεις ρουκετών», ανέφερε σε συνάντηση που είχε με τον υπουργό Άμυνας Μοσέ Γιααλόν στο Ασντότ, στο νότιο Ισραήλ, λίγες ώρες προτού να λήξει η πενθήμερη εκεχειρία.

Η σφαγή που ξεκίνησε το Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας στις 8 Ιουλίου «θα συνεχιστεί μέχρι να επιτευχθεί ο στόχος της», δηλαδή «να επανέλθει η ηρεμία και η ασφάλεια», πρόσθεσε ο Νετανιάχου σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε το πρωθυπουργικό γραφείο, δείχνοντας δηλαδή και την ατζέντα με την οποία προσέρχονται οι Ισραηλινοί στις διαβουλεύσεις στο Κάιρο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.