Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Συνελήφθη ο Νόρμαν Φινκελστάιν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης (VIDEO - ΦΩΤΟ) ‒ 95χρονος Ισραηλινός, επιζών του ολοκαυτώματος, στο πλευρό των Παλαιστινίων ‒ 50 Ισραηλινοί έφεδροι λένε όχι στον Πόλεμο, στην Κατοχή της Παλαιστίνης και στον Ισραηλινό Στρατό - Έφηβοι αρνούνται να υπηρετήσουν τη θητεία τους

Συνελήφθη ο Νόρμαν Φινκελστάιν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας υπέρ της Παλαιστίνης (φωτο-βίντεο)

Ο καθηγητής και ακτιβιστής Νόρμαν Φινκελστάιν (σημ. Μποτίλιας: είναι Εβραίος, του οποίου οι γονείς του  επέζησαν της φρίκης των ναζιστικών στρατοπέδων) συνελήφθη, μαζί με αρκετούς άλλους διαδηλωτές στη Νέα Υόρκη κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ της Παλαιστίνης, την Τρίτη 29 Ιουλίου.

Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από τον καθηγητή  πολιτικών επιστημών Νόρμαν Φινκελστάιν, ο οποίος ζήτησε το τέλος της ισραηλινής κατοχής στη Γάζα μπροστά από την Ισραηλινή Αποστολή στον ΟΗΕ.

Συνολικά 35 διαδηλωτές ξάπλωσαν σε μια διάβαση πεζών για να κλείσουν την  2nd Avenue στην 23η οδό, δίπλα στο κτίριο που φιλοξενεί την Ισραηλινή Αποστολή στον ΟΗΕ.

Περίπου εκατό άνθρωποι τους περικύκλωσαν και φώναζαν για το τέλος της κατοχής και τη σφαγή στη Γάζα.

Αξιωματικοί του NYPD ζήτησαν από τους  διαδηλωτές να φύγουν από τον δρόμο στο δρόμο κι επειδή αυτοί αρνήθηκαν τους συνέλαβαν ενώ η κυκλοφορία είχε σταματήσει για είκοσι λεπτά.





Βλέπε ακόμα:
___________________
Και από Μποτίλια:

***

95χρονος Ισραηλινός επιζών του ολοκαυτώματος, στο πλευρό των Παλαιστινίων

Ονομάζεται  Ernest Rosenthal , είναι Ισραηλινός 95 χρονών, και επέζησε από το ολοκαύτωμα των Ναζί. Σήμερα δείχνει την αλληλεγγύη του στους Παλαιστίνιους, όπως και το Κομμουνιστικό  Κόμμα Ισραήλ και άλλοι αγωνιστές Ισραηλινοί μέσα σε απίστευτες δυσκολίες και διώξεις από το φασιστικό καθεστώς του Ισραήλ.
Τη φωτογραφία είδα δημοσιευμένη στο facebook στη σελίδα Velissarios Kossivakis και θεώρησα υποχρέωσή μου να την προβάλω όσο οι δυνάμεις αυτού του μπλογκ το επιτρέπουν. Δεν νομίζω ότι χρειάζεται να γραφτεί τίποτα περισσότερο. Η εικόνα και η ιστορία του συγκεκριμένου αγωνιστή μιλάνε από μόνα τους. 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.