Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας: Συμπόρευση με ΝΑΤΟ και των Αμερικανούς δημιουργεί νέες επικίνδυνες καταστάσεις ‒ Κύπρος χωρίς εγγυητές και προστάτες (VIDEO)


Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας

Δημοσίευση: Τρί, 29/07/2014 - 13:55

Κύπρος
Από το 1974,
η Πράσινη Γραμμή του 1960 είναι 180 χλμ. συρματόπλεγμα.

Δημοσίευση: Τρί, 29/07/2014 - 13:55

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη είχε σήμερα Τρίτη ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. 

Μετά τη συνάντηση, ο Δ. Κουτσούμπας έκανε την ακόλουθη δήλωση:


«Όσο συνεχίζεται η τουρκική αδιαλλαξία και επιθετικότητα τόσο θα γίνεται και πιο φανερό σε όλους ότι ούτε η ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ και το περίφημο ευρωπαϊκό κεκτημένο βοήθησαν και προώθησαν την επίλυση του κυπριακού, ούτε σήμερα οι υδρογονάνθρακες μπορούν να αποτελέσουν εργαλείο για την επίλυση του κυπριακού προβλήματος, ενώ από την άλλη μεριά η όλο και περισσότερη, μεγαλύτερη συμπόρευση με το ΝΑΤΟ, με τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών στην περιοχή δημιουργεί νέες επικίνδυνες καταστάσεις.

Αυτή είναι η αντίληψη του ΚΚΕ και βεβαίως θέλουμε να τονίσουμε ότι το κυπριακό ήταν και εξακολουθεί να παραμένει διεθνές πρόβλημα εισβολής και κατοχής, και ως τέτοιο δεν μπορεί να αμφισβητείται από κανέναν, ως τέτοιο θα πρέπει να αντιμετωπίζεται.

Άμεσα
  • θα πρέπει να δοθεί τέλος στην κατοχή της Κύπρου,
  • θα πρέπει να σταματήσει ο εποικισμός,
  • θα πρέπει να λυθεί το πρόβλημα των προσφύγων να μπορούν να γυρίσουν στις εστίες τους.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει την πάλη για μια Κύπρο ενιαία ανεξάρτητη κυρίαρχη, ομόσπονδη με μία ιθαγένεια, μία κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα, κοινή πατρίδα Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, χωρίς ξένες βάσεις, χωρίς ξένα στρατεύματα, χωρίς εγγυητές και προστάτες».

902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.