Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Αντικομμουνισμός στα ενδοϊμπεριαλιστικά συντρίμμια της Ουκρανίας: Κατηγορούν τους ρωσόφωνους οι ΗΠΑ ‒ Νέες κυρώσεις από ΕΕ ‒ Σε ισχύ ο νόμος για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας ‒ Η ναζιστική «Ελευθερία» του Κιέβου (VIDEO)

Οξύνεται η ενδοϊμπεριαλιστική αντιπαράθεση με αφορμή την Ουκρανία
Δημοσίευση: Τετ, 23/07/2014 - 12:16
Στη σκιά των διαφόρων σεναρίων για την πτώση του Μπόινγκ των μαλαισιανών αερογραμμών κλιμακώνεται η ενδοιμπεριαλιστική αντιπαράθεση με αφορμή την Ανατολική Ουκρανία.
Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι θα ενισχύσει το στόλο της στη Μαύρη Θάλασσα. «Αρχίσαμε σήμερα την ανάπτυξη ενός ισχυρού στόλου της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο ναύαρχος Αλεξάντρ Βίτκο και έκανε λόγο για ενίσχυση του αεροναυτικού τομέα, για ανάπτυξη πυροβόλων στα παράλια και για νέα πολεμικά σκάφη και υποβρύχια.
Την Τρίτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η Ρωσία «πρέπει να ανακαινίσει τις στρατιωτικές υποδομές» στη Σεβαστούπολη, στην Κριμαία, «για να ενισχύσει την άμυνα της χώρας» ως απάντηση στην ενίσχυση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην ανατολική Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Μαύρη Θάλασσα και στη Βαλτική.
Κατηγορούν τους ρωσόφωνους οι ΗΠΑ
Αξιωματούχοι των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ υποστήριξαν ότι το αεροσκάφος το κατέρριψαν «φιλορώσοι αποσχιστές» πιθανότατα κατά λάθος.
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκαν, το Μπόινγκ χτυπήθηκε από έναν πύραυλο εδάφους – αέρος τύπου SA -11 στην Ανατολική Ουκρανία

Όπως είπαν, δεν έχουν στοιχεία που να μαρτυρούν εμπλοκή της Ρωσίας, αλλά κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι δημιούργησε εκείνες τις συνθήκες στην περιοχή, που οδήγησαν στην κατάρριψη του αεροσκάφους.
Νέες κυρώσεις από την ΕΕ
Το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ ενέκρινε νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, καθώς τα ευρωπαϊκά μονοπώλια διεκδικούν περισσότερο ζωτικό χώρο στις πρώην Σοβιετικές Δημοκρατίες.
Στην παρούσα φάση οι κυρώσεις στρέφονται εναντίων προσώπων και εταιρειών που συνδέονται με την «προσάρτηση» της Κριμαίας και την «αποσταθεροποίηση» της Ανατολικής Ουκρανίας.

Οι νέες κυρώσεις θα εξειδικευτούν από την Κομισιόν την Πέμπτη.
Στη Βρετανία τα «μαύρα κουτιά»
Τα «μαύρα κουτιά» του Μπόινγκ θα αναλυθούν από τις αρμόδιες αρχές της Βρετανίας. Ωστόσο, η ανακοίνωση των στοιχείων θα γίνει από την Ολλανδία, που έχει τεθεί επικεφαλής των ερευνών.
Οι Ολλανδοί ιατροδικαστές αναθεώρησαν τον αριθμό των σορών που έχουν παραλάβει από το σημείο της συντριβής.

Όπως ανακοίνωσαν, μέχρι τώρα έχουν εντοπιστεί περίπου 200 σοροί, κι όχι 282 όπως είχε αρχικά εκτιμηθεί. Στο αεροσκάφος επέβαιναν 298 άτομα.
Συνεχίζεται η αιματοχυσία στην Ανατολική Ουκρανία
Η αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας αποφάσισε να ενισχύσει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας.
Προς αυτήν την κατεύθυνση, το ουκρανικό κοινοβούλιο ενέκρινε χθες την Τρίτη από την έναρξη της «αντιτρομοκρατικής» επιχείρησης– επιστράτευση, ανεβάζοντας ταυτόχρονα στα 60 χρόνια τη μέγιστη επιτρεπόμενη ηλικία για στρατιώτες, λοχίες και υπαξιωματικούς.

Από Πέμπτη σε ισχύ ο νόμος για την απαγόρευση του ΚΚ Ουκρανίας - Επίθεση στον Σιμονένκο (VIDEO)

Βίντεο από την επίθεση στον Πιοτρ Σιμονένκο

Δημοσίευση: Τετ, 23/07/2014 - 15:47
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, υπέγραψε την Τετάρτη το νόμο που ενέκρινε η Βουλή την Τρίτη, και επιτρέπει από την Πέμπτη 24 Ιουλίου τη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ουκρανίας.
Ο πρόεδρος της ουκρανικής Bουλής, Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, ανακοίνωσε ότι ο Ποροσένκο υπέγραψε το σχετικό νόμο, ο οποίος θα δημοσιευθεί την Πέμπτη, οπότε και θα τεθεί σε ισχύ: «Αύριο η κομμουνιστική ομάδα στη Bουλή θα διαλυθεί», είπε ο Τουρτσίνοφ.
Την ίδια ώρα, η αντικομμουνιστική υστερία που καλλιεργεί η νέα αστική εξουσία του Κιέβου, εκφράστηκε για μία ακόμη φορά εντός του κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο Α' Γραμματέας του ΚΚ Ουκρανίας δέχθηκε την επίθεση ακροδεξιών βουλευτών κατά τη διάρκεια των κοινοβουλευτικών εργασιών το πρωί της Τετάρτης.

Στο ίδιο περιστατικό, βουλευτές του ΚΚ Ουκρανίας δέχθηκαν την επίθεση των βουλευτών του ακροδεξιού εθνικιστικού κόμματος Σβόμποντα («Ελευθερία»), με αποτέλεσμα η συνεδρίαση να διακοπεί για 15 λεπτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.