Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Άρχισε και η χερσαία επιχείρηση των φονιάδων του Ισραήλ στη Γάζα ‒ Έσπασαν την εκεχειρία σκοτώνοντας ξανά μικρά παιδιά ‒ ΚΚΕ και ΚΝΕ: Μεγάλο συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό ‒ Κουτσούμπα και Marwan Emil Toubassi: Με την πάλη μας, τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να εμποδίσουμε τη νέα γενοκτονία (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Άρχισε και η χερσαία επιχείρηση του Ισραήλ στη Γάζα το βράδυ της Πέμπτης
Δημοσίευση: Πέμ, 17/07/2014 - 23:00
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 17/07/2014 - 23:07
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διέταξε τον στρατό της χώρας του να αρχίσει χερσαία επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει επίσημη ανακοίνωση του γραφείου του που δόθηκε στη δημοσιότητα πριν από λίγο.
Ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού του Ισραήλ που δόθηκε αμέσως μετά ανέφερε ότι η επιχείρηση αυτή αρχίζει και θα διαρκέσει 10 μέρες.
Από πρόσφατη άσκηση για χερσαίες επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού (φώτο: ΑP)
Πρόκειται για ακόμη ένα επεισόδιο στο δράμα του παλαιστινιακού λαού που ήδη δολοφονείται από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς που ξεκίνησαν την προηγούμενη βδομάδα.
Οι λαοί με την πάλη τους, τον αγώνα και την αλληλεγγύη μπορούν να εμποδίσουν τη νέα γενοκτονία του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό.

Λωρίδα της Γάζας: Οι Ισραηλινοί έσπασαν την εκεχειρία σκοτώνοντας ξανά μικρά παιδιά
Μετά την πεντάωρη παύση των βομβαρδισμών οι Ισραηλινοί ξαναβομβάρδισαν σήμερα το απόγευμα τη Γάζα (φωτό: ΑP)
 Δημοσίευση: Πέμ, 17/07/2014 - 20:06

Ύστερα από μία πεντάωρη παύση των δολοφονικών ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, που από την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης στις 8 Ιουλίου έχουν κοστίσει τη ζωή σε 235 Παλαιστίνιους ενώ έχουν τραυματισθεί 1.682, το Ισραήλ εξαπέλυσε την πρώτη του αεροπορική επιδρομή. Η νέα αυτή επίθεση είχε ως αποτέλεσμα τρία παιδιά να δολοφονηθούν εκ νέου στο κέντρο της πόλης της Γάζας. Πρόκειται για δύο αδελφούς ηλικίας 8 και 7 ετών, και τον  εξάδελφό τους 10 ετών. Πέντε ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν από το πλήγμα αυτό.
Για να δικαιολογήσει τη συνέχιση των επιθέσεων, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν κατά του νοτίου Ισραήλ κατά την ισχύ της πεντάωρης παύσης των εχθροπραξιών, αν και όπως μεταδίδουν ακόμη και τα ισραηλινά μέσα, οι ρουκέτες προσγειώθηκαν σε ένα άδειο χωράφι της Ασκελόν...
Μετά και τη συγκεκριμένη εξέλιξη, τίθεται ουσιαστικά σε αμφισβήτηση η συμφωνία για εκεχειρία, που προορίζεται να ισχύσει από την Παρασκευή στις 6.00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), τουλάχιστον σύμφωνα με όσα διέρρεαν οι Ισραηλινοί. Γενικότερα, τα στελέχη του ισραηλινού αστικού κράτους κάνουν σημαντική προσπάθεια, αξιοποιώντας και τις διεθνείς συμμαχίες τους, να εμφανίζονται ως αυτοί που επιθυμούν την εκεχειρία, αλλά η «πολεμοκάπηλη» και φανατική Χαμάς δεν αποδέχεται. Βεβαίως, η εκεχειρία την οποία επικαλούνται πολύ συχνά οι Ισραηλινοί, οι ΗΠΑ και η ΕΕ, που τους στηρίζουν, πολλές φορές έχει αποδειχθεί ότι είναι προπέτασμα καπνού για να προχωρούν τα σχέδιά τους και να μακελεύουν τους λαούς.
ΕΕ: Καλεί σε εκεχειρία... αλλά ταυτίζει το θύτη με το θύμα
Η ΕΕ ζήτησε σήμερα υποκριτικά να υπάρξει «μια συμφωνία για εκεχειρία» μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Στο ψήφισμα που ενέκριναν ευρωβουλευτές από αστικές δυνάμεις στο Ευρωκοινοβούλιο, ταυτίζεται ο θύτης με το θύμα αφού από τη μία ζητείται ο τερματισμός «κάθε πράξης βίας που απειλεί τη ζωή του άμαχου πληθυσμού», και από την άλλη καλείται «η Χαμάς και οι άλλες ένοπλες οργανώσεις να σταματήσουν αμέσως», τη στιγμή που 235 Παλαιστίνιοι έχουν πέσει νεκροί.
Την ίδια στιγμή, ο αντιπρόεδρος της βρετανικής κυβέρνησης, Νικ Κλεγκ, δήλωσε σήμερα: «Πραγματικά πιστεύω τώρα ότι η ισραηλινή απάντηση μοιάζει να είναι σκοπίμως δυσανάλογη, τώρα ισοδυναμεί με μια δυσανάλογη μορφή συλλογικής τιμωρίας». Η συγκεκριμένη δήλωση -που στο κάτω κάτω μιλά για «απάντηση» των Ισραηλινών τη στιγμή που αυτοί βομβαρδίζουν- θεωρείται ήδη στη Μ. Βρετανία ως επικριτική απέναντι στις συμμαχικές σχέσεις της χώρας με το Ισραήλ, και έχει προκαλέσει αντιδράσεις από άλλα αστικά κόμματα. 
Στον ΟΗΕ προσφέγει ο Λίβανος - Δηλώσεις ενάντια στο Ισραήλ από τον Ερντογάν
Ο Λίβανος προσέφυγε σήμερα στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ κατά του Ισραήλ, λόγω «των επικίνδυνων και επανειλημμένων παραβιάσεων της εθνικής του κυριαρχίας» από τη χώρα αυτή, αναφέρεται σε ανακοίνωση του λιβανικού υπουργείου Εξωτερικών. Η Βηρυτός καταγγέλλει ότι το Ισραήλ έριξε μεταξύ της 11ης και της 14ης Ιουλίου συνολικά 102 οβίδες πυροβολικού κατά του εδάφους του. Παράλληλα «καταδικάζει τη ρίψη ρουκετών προς την κατεχόμενη Παλαιστίνη (δηλαδή το Ισραήλ) από ανεξέλεγκτα στοιχεία ή από περιθωριακές ομάδες, και υπογραμμίζει ότι οι πράξεις αυτές απειλούν την ειρήνη και τη σταθερότητα, δεν εξυπηρετούν ούτε το συμφέρον του Λιβάνου ούτε αυτό της παλαιστινιακής αντίστασης, και προσφέρουν το πρόσχημα στο Ισραήλ για να επιτίθεται στο Λίβανο και στην εθνική του κυριαρχία.»
Παράλληλα, επανήλθε σήμερα με δηλώσεις του κατά τη διάρκεια μιας συνάντησής του με μουσουλμάνους ηγέτες από διάφορες χώρες, στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, χαρακτηρίζοντας τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας «απόπειρα συστηματικής γενοκτονίας» των Παλαιστινίων.
Με δεδομένες τις σύνθετες σχέσεις συνεργασίας και ανταγωνισμού ανάμεσα στο Ισραήλ και την Τουρκία, αλλά και με δεδομένη επίσης την προσπάθεια του κυβερνώντος κόμματος στην Τουρκία να αξιοποιήσει με όχημα το Ισλάμ τα θρησκευτικά συναισθήματα του τουρκικού λαού, ο Ερντογάν είπε: «Ρωτώ τον μουσουλμανικό κόσμο: Εκτός από κάποιες χώρες, έως πότε θα σιωπάτε την ώρα που οι αδελφοί σας σφαγιάζονται;».
Ισραήλ: Κατηγορίες σε τρεις νέους για τη δολοφονία του 16χρονου Παλαιστίνιου
Τέλος, η ισραηλινή εισαγγελία απήγγειλε σήμερα κατηγορίες σε τρεις Εβραίους για την απαγωγή και το φόνο του νεαρού Παλαιστίνιου, τον οποίο οι δράστες του εγκλήματος έκαψαν ζωντανό στις αρχές του μήνα στην Ιερουσαλήμ, αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης του Ισραήλ.
Η ταυτότητα των τριών στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες, δεν αποκαλύφθηκε. Στην ανακοίνωσή της, η εισαγγελία περιορίζεται στη διευκρίνιση ότι πρόκειται για έναν άνδρα 29 ετών, που κατοικεί στον ισραηλινό οικισμό Άνταμ στην Δυτική Όχθη, και δύο ανηλίκους 16 ετών, μέλη της οικογένειάς του. Ο ένας από αυτούς κατοικεί στην Ιερουσαλήμ και ο άλλος στην Μπέιτ Σεμές, μια περιοχή που βρίσκεται δυτικά της Ιερουσαλήμ, στο Ισραήλ.
Μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό από ΚΚΕ και ΚΝΕ στην Αθήνα (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Αποσπάσματα από τις ομιλίες
Δημοσίευση: Πέμ, 17/07/2014 - 21:35
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 17/07/2014 - 23:01
Μαζικό συλλαλητήριο αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό, και καταδίκης της νέας εγκληματικής επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, διοργάνωσαν στην Αθήνα η Κομματική Οργάνωση Αττικής του ΚΚΕ και η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας.
Με πορεία οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν προς την Ισραηλινή Πρεσβεία μετά τη συγκέντρωση που έγινε στην οδό Πανόρμου, όπου μίλησε ο Γιάννης Πρωτούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ.
Όταν οι διαδηλωτές έφτασαν μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ, μίλησε ο Κώστας Παπαδάκης, μέλος της ΚΕ και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ.
Στο συλλαλητήριο παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Στο συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ συμμετείχε και ο Marwan Emil Toubassi, πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα.

Δείτε τη δήλωση του

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα από το συλλαλητήριο του ΚΚΕ και της ΚΝΕ ενάντια στο αιματοκύλισμα του λαού της Παλαιστίνης
Δημοσίευση: Πέμ, 17/07/2014 - 19:32
Τελευταία Ενημέρωση: Πέμ, 17/07/2014 - 22:32
Σε δήλωση του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει:
«Με την πάλη μας, τον αγώνα μας και την αλληλεγγύη μας μπορούμε να εμποδίσουμε τη νέα γενοκτονία του Ισραήλ ενάντια στον παλαιστινιακό λαό. Δεν επιτρέπεται σήμερα κανένας να εξομοιώνει τα θύματα με τους θύτες.
Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει άμεσα να ακυρώσει όλες τις στρατιωτικές και άλλες συμφωνίες με το Ισραήλ. Θα πρέπει να σταματήσει η κατοχή των παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ. Να σταματήσει ο εποικισμός. Να υπάρξει ένα κυρίαρχο, βιώσιμο κράτος του παλαιστινιακού λαού στα όρια του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ, ισότιμο μέλος, αναγνωρισμένο κράτος – μέλος του ΟΗΕ.
Η αλληλεγγύη και ο αγώνας του ελληνικού λαού θα πρέπει να συνεχιστεί. Είμαστε στο πλάι του αδελφού παλαιστιανιακού λαού.»
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.