Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

ΠΑΜΕ: «Στη Γάζα, στη Γάζα σφάζουνε μαζί, ΗΠΑ, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί» ‒ Εκδήλωση στα γκισέ της ΕL - ΑL στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ‒ ΠΑΜΕ και ομοσπονδίες: Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης, Πέμπτη 31 Ιούλη στις 7 μ.μ. στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω




Bίντεο την διαμαρτυρία του ΠΑΜΕ



Δημοσίευση: Τρί, 29/07/2014 - 08:44
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 29/07/2014 - 08:47

Διαμαρτυρία πραγματοποιούν από νωρίς το πρωί δυνάμεις του ΠΑΜΕ στα γκισέ των ισραηλινών αερογραμμών της ΕL - ΑL στο  αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στα Σπάτα, διαμαρτυρόμενες για τις συνεχιζόμενες δολοφονικές επιδρομές του Ισραηλινού στρατού σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού. 

Τα συνθήματα όπως
  • «Κάτω τα χέρια από την Παλαιστίνη»,
  • «Στη Γάζα, στη Γάζα σφάζουνε μαζί, ΗΠΑ, Ευρωπαίοι και Ισραηλινοί» δονούν την ατμόσφαιρα, ενώ έχουν αναρτήσει πανό σε αγγλική γλώσσα στο οποίο αναγράφεται:
  • «Αλληλεγγύη στο λαό της Παλαιστίνης».

Κρατούν πλακάτ με αιτήματα:
  • Ανεξάρτητο Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967.
  • Να σταματήσουν τώρα οι δολοφονικές επιδρομές στην Γάζα.
  • Η Ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλα τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ.
Επίσης μοιράζεται ανακοίνωση του ΠΑΜΕ με την οποία εκφράζεται η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, στην ελληνική και αγγλική γλώσσα προκειμένου οι επιβάτες να ενημερωθούν για τις εξελίξεις και την ανάγκη έμπρακτης έκφρασης συμπαράστασης στον δοκιμαζόμενο Παλαιστινιακό λαό.

Την κινητοποίηση επιχείρησαν να εμποδίσουν χωρίς να το καταφέρουν αστυνομικοί με την συνδρομή άνδρα της υπηρεσίας ασφάλειας του Ισραήλ. 

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν ο Χρήστος Κατσώτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτής του Κόμματος και ο Μοχάμεντ Ικνέιμπι, εκπρόσωπος της Παλαιστίνης στην ΠΣΟ και μέλος της ελληνικής γραμματείας της γενικής ένωσης Παλαιστινίων Εργατών.

902


Εκδήλωση αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης από το ΠΑΜΕ και ομοσπονδίες
Την Πέμπτη 31 Ιούλη στις 7 μ.μ. στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω

Το ΠΑΜΕ και οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Κλωστοϋφαντουργών, Φαρμάκου, Τύπου και Χάρτου δίνουν συνέχεια στις αγωνιστικές εκδηλώσεις αλληλεγγύης στο λαό της Παλαιστίνης.

Είναι ανάγκη να δυναμώνει καθημερινά η αλληλεγγύη, η πάλη για να σταματήσει η αιματοχυσία, η κατοχή, να δυναμώσει το κύμα καταδίκης της εγκληματικής επίθεσης του κράτους του Ισραήλ κατά του Παλαιστινιακού λαού.

Να σταματήσει ο εποικισμός, για να υπάρξει ένα ανεξάρτητο, πραγματικό Παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Να αποκαλυφθούν στα μάτια της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων οι ευθύνες των ΗΠΑ, που με κάθε τρόπο στηρίζουν το Ισραήλ, αλλά και της ΕΕ, η οποία κρατάει "ίσες αποστάσεις" ανάμεσα στο θύτη και το θύμα και ταυτόχρονα έχει στρατιωτική συνεργασία με το Ισραήλ. Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας του Ισραήλ με την Ελλάδα.

Οι χιλιάδες ξεσπιτωμένοι και τραυματίες, μεταξύ των οποίων πολλά παιδιά, χρειάζονται επειγόντως φάρμακα. Η εργατική τάξη πρέπει να δείξει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη της. Χρειάζεται να συγκεντρωθούν χρήματα για αγορά φαρμάκων που θα αποσταλούν στη Γάζα.

Γι’ αυτό, το ΠΑΜΕ και οι παραπάνω ομοσπονδίες καλούν τα συνδικάτα, τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους, τη νεολαία, τις γυναίκες, τους συνταξιούχους, τα λαϊκά στρώματα, να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση που θα πραγματοποιήσουν την Πέμπτη 31 Ιούλη 2014, στις 7 μ.μ., στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο (ΔΑΚ) «Εύα Χριστοδούλου» στο Μπαρουτάδικο στο Αιγάλεω (δίπλα στον ΟΑΕΔ Σ, Σίφνου και Σουλίου). (Η πρόσβαση στο χώρο μπορεί να γίνει με το ΜΕΤΡΟ στη στάση Αιγάλεω ή Αγία Μαρίνα).

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει ομιλία από εκπρόσωπο της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, από εκπρόσωπο των ομοσπονδιών και ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ομάδων από τα συνδικάτα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.