Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

H «μικρή ΔΕΗ» είναι η «μεγάλη ιστορία» του Μάαστριχτ: Απορρίφθηκε η συζήτηση του δημοψηφίσματος από το Θερινό Τμήμα ‒ Δήλωση Θανάση Παφίλη ‒ Συνέντευξη Γιάννη Γκιόκα στο «ΒΗΜΑ FM» ‒ Τι λέει η πρόταση του ΚΚΕ

H «μικρή ΔΕΗ» δεν είναι κεραυνός εν αιθρία
 Απορρίφθηκε η συζήτηση του δημοψηφίσματος από το Θερινό Τμήμα
 
Συνέντευξη του Γ. Γκιόκα στο ρ/σ «ΒΗΜΑ FM» σχετικά με το δημοψήφισμα για τη ΔΕΗ


 Η συνέντευξη του Γιάννη Γκιόκα, μέλους της ΚΕ του ΚΚΕ και βουλευτή του Κόμματος
Δημοσίευση: Παρ, 11/07/2014 - 14:17

***

Απορρίφθηκε η συζήτηση του δημοψηφίσματος από το Θερινό Τμήμα
Δήλωση του Θανάση Παφίλη

Δημοσίευση: Παρ, 11/07/2014 - 13:18
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 11/07/2014 - 13:19

Με διαδικασίες - παρωδία, το Α’ θερινό τμήμα της βουλής, απέρριψε το αίτημα να συζητηθεί στην Ολομέλεια η διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη «μικρή ΔΕΗ».

Στη ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο οι βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι αποφάσισαν ότι η πρόταση για δημοψήφισμα δεν συγκεντρώνει τα 2/5, επί του συνόλου των βουλευτών, που απαιτούνται, ώστε να γίνει η σχετική συζήτηση στην Ολομέλεια της βουλής.

Στη συζήτηση στο Α’ θερινό τμήμα της Βουλής, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, συμμετείχαν μόνο η ΔΗΜΑΡ και η Χρυσή Αυγή που πήραν το λόγο, αλλά στη συνέχεια αποχώρησαν από την ψηφοφορία. 

Το ΚΚΕ δεν συμμετείχε στη διαδικασία, καταγγέλλοντας τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, παρέπεμψε το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

Δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη

«Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις για σύγκληση της Ολομέλειας, παρά το γεγονός ότι η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις άλλες, με προσχηματικές και έξω από κάθε λογική δικαιολογίες, απέκλεισε τη συζήτηση για τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Το ΚΚΕ θα συμβάλλει στην ανάπτυξη της πάλης του λαϊκού κινήματος κατά της απελευθέρωσης της ενέργειας και ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ που υπαγορεύεται από την ΕΕ που στηρίζουν όλα τα άλλα κόμματα, για ένα άλλο δρόμο ανάπτυξης έξω από την ΕΕ, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει».

 Σε ανακοίνωσή της η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ αναφέρει τα εξής:

«Οι βουλευτές του ΚΚΕ με επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής ζήτησαν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος για την κατάργηση των νόμων που έχουν οδηγήσει στην απελευθέρωση της Ενέργειας και στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, συμπεριλαμβανομένου και του ψηφισθέντα νόμου "Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας", του γνωστού ως "μικρή ΔΕΗ".

Παρ' όλο που η πρόταση του ΚΚΕ είναι διαφορετική από τις προτάσεις των άλλων κομμάτων, υπάρχουν οι προϋποθέσεις να συγκληθεί η Ολομέλεια της Βουλής, να γίνει συζήτηση και να αποφανθεί το σώμα για το δημοψήφισμα.

Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες γιατί προκειμένου να καλύψει την αρνητική στάση της για τη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, παραπέμπει το ζήτημα στο θερινό τμήμα για μια προσχηματική συζήτηση με προδιαγεγραμμένο αποτέλεσμα.

Συνεπώς, οι βουλευτές του ΚΚΕ δε θα πάρουν μέρος σε αυτή τη διαδικασία».    

Η πρόταση του ΚΚΕ

Την πρόταση του ΚΚΕ για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με τη ΔΕΗ, κατέθεσε προς τον πρόεδρο της Βουλής η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος.Η πρόταση είναι η εξής:

«Οι βουλευτές του ΚΚΕ που υπογράφουν αυτό το κείμενο ζητούν τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, σύμφωνα με το άρθρο 44 παρ. 2 του Συντάγματος, για την ακύρωση του νομοθετικού πλαισίου που οδηγεί στη μετοχοποίηση της ΔΕΗ, την είσοδο των ιδιωτικών ομίλων, το διαχωρισμό των συστημάτων μεταφοράς και διανομής που απορρέουν από το συνολικό κοινοτικό πλαίσιο απελευθέρωσης της ενέργειας και έχει δραματικές συνέπειες για τις λαϊκές οικογένειες και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Συγκεκριμένα οι βουλευτές του ΚΚΕ ΖΗΤΟΥΝ τη διενέργεια δημοψηφίσματος για την ακύρωση και κατάργηση του ν. 1914/1990, του ν. 2773/1999, του ν. 3426/2005, του ν. 4001/2011, του ν. 4237/2014 και για τον ψηφισθέντα νόμο ''Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρίας ηλεκτρικής ενέργειας'', του γνωστού ως ''μικρή ΔΕΗ''».

902



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.