Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 16 Ιουλίου 2014

Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την εκλογή Γιούνκερ: Συμβιβασμοί του κεφαλαίου ‒ Η αποστολή των προσώπων στα όργανα της ΕΕ είναι βαθιά αντιλαϊκή

Μηδεν από μηδέν, μηδέν
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ για την εκλογή Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
Δημοσίευση: Τρί, 15/07/2014 - 16:15
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 15/07/2014 - 16:24
Σε δήλωση της για την εκλογή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Κομισιόν η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ τονίζει:
«Η επιλογή του Ζ. Κ. Γιούνκερ, πρώην προέδρου της Ευρωζώνης και υποψήφιου του Λαϊκού Κόμματος, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αποτελεί μέρος των συμβιβασμών και συμφωνιών των πολιτικών εκπροσώπων του κεφαλαίου, αστικών κι οπορτουνιστικών δυνάμεων, για τη στελέχωση των οργάνων της ΕΕ, προκειμένου να ενισχυθεί η επίθεση της ΕΕ και των κυβερνήσεων ενάντια στους λαούς στις χώρες της ΕΕ.
Ανεξάρτητα από τα πρόσωπα, που στελεχώνουν τα όργανα της ΕΕ, ο χαρακτήρας κι η αποστολή τους είναι βαθιά αντιλαϊκή.
Οι αντιθέσεις, που εκδηλώθηκαν στο εσωτερικό της ΕΕ, με αφορμή την επιλογή του Z. K. Γιούνκερ, τα συνεχιζόμενα "παζάρια" για τις θέσεις του Ύπατου εκπροσώπου για την εξωτερική πολιτική της ΕΕ και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, δεν έχουν καμιά σχέση με τα λαϊκά συμφέροντα.
Αντίθετα, σηματοδοτούν τη διαμάχη ανάμεσα στις αστικές τάξεις των κρατών μελών της ΕΕ για τη διασφάλιση των καπιταλιστικών κερδών στο μαινόμενο παγκόσμιο ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό.
Η Ευρωκοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ, καταψηφίζει την υποψηφιότητα του Ζ. Κ. Γιούνκερ, αντιπαλεύει το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της ΕΕ, της στρατηγικής των μονοπωλίων και αναδεικνύει στο λαό την ανάγκη συγκρότησης μιας μεγάλης κοινωνικής συμμαχίας της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων και την αποδέσμευση από την ΕΕ, έτσι ώστε ο λαός να γίνει ιδιοκτήτης του πλούτου που παράγει, για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του και τη λαϊκή ευημερία».    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.