Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Ελλάς-Κύπρος-Ισραήλ: Το νέο Αμυντικό Δόγμα της αστικής τάξης ‒ Σύνορα, ΑΟΖ, Υδρογονάνθρακες και στο βάθος πόλεμος

Η νέα Φιλική Εταιρεία του κεφαλαίου
10/8/2013: Νέο κεφάλαιο άνοιξε στην ενεργειακή συνεργασία Ελλάδας - Κύπρου και Ισραήλ. «Μνημειώδη στιγμή» για τη συνεργασία των τριών χωρών χαρακτήρισε την υπογραφή ο κύπριος υπουργός Ενέργειας, Γιώργος Λακκοτρύπης (ΗΜΕΡΗΣΙΑ).
ΝΕΟ ΑΜΥΝΤΙΚΟ ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
Ποντάρει στη «στρατηγική συμμαχία» και με τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις
Στρατηγική συμμαχία με Ελλάδα και Κύπρο θέλει να προωθήσει το κράτος του Ισραήλ, θέση που καταγράφεται στο νέο αμυντικό δόγμα του, ψήγματα του οποίου είδαν το φως της δημοσιότητας ενόσω εντείνεται η σφαγή στη Γάζα.
Τα σχέδια σχετίζονται άμεσα με την ανάγκη προάσπισης μονοπωλιακών συμφερόντων στην Ανατολική Μεσόγειο, 
  • υδρογονάνθρακες,
  • αγωγούς
  • άλλες υποδομές της Ενέργειας.
Ζητήματα που καίνε και την ελληνική αστική τάξη, η οποία επίσης προωθεί τη στενή στρατιωτική συνεργασία με ό,τι κινδύνους αυτή συνεπάγεται για τους λαούς της περιοχής.
Το Δόγμα της αστικής τάξης

Η ανάγκη των μονοπωλίων της ΕΕ για απρόσκοπτη τροφοδοσία με φτηνό καύσιμο, σχετίζεται άμεσα με τις στρατιωτικές ετοιμασίες της Ευρωένωσης
Από πλευράς των Ισραηλινών υποστηρίζεται, χαρακτηριστικά, ότι το νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ κρίνεται αναγκαίο γιατί τα δεδομένα διαφοροποιήθηκαν άρδην τα τελευταία 60 χρόνια.

Σημειώνεται πως
  • «οι απειλές και οι προκλήσεις που παρουσιάζονται από τις περιφερειακές αναταράξεις, η κρίση στις σχέσεις του Ισραήλ με την Τουρκία και η περίπλοκη πραγματικότητα, που προέκυψε μετά τα γεγονότα της Αραβικής Ανοιξης επιβάλλουν στο Ισραήλ να επιχειρήσει και να αναζητήσει νέες ευκαιρίες για τη δημιουργία συμμαχιών με άλλες χώρες στη Μέση Ανατολή και εκτός αυτής, στα Βαλκάνια και την Ανατολική Αφρική».
Προστίθεται πως πέραν της ικανότητας του Ισραήλ να αμύνεται επί του εδάφους και να προστατεύει το κράτος του, 
  • χρειάζεται σήμερα και ένα πρόσθετο ισχυρό στοιχείο, που είναι η ανάπτυξη στρατηγικών σχέσεων, οι περιφερειακές συμμαχίες.
Οι 3 στρατηγικοί τομείς

Σε αυτό το πλαίσιο καταγράφονται τρεις στρατηγικοί τομείς στους οποίους μπορεί το Ισραήλ να αναζητήσει συμμάχους:
  • «Στην Ανατολική Μεσόγειο, Ελλάδα, Κύπρος και άλλες βαλκανικές χώρες. 
  • Στη Μέση Ανατολή, Σαουδική Αραβία και κάποιες χώρες του Κόλπου.
  • Τέλος, στην Ανατολική Αφρική, Αιθιοπία, Κένυα, Νότιο Σουδάν και Ουγκάντα (οι χριστιανικές ανατολικοαφρικανικές χώρες, που απειλούνται από τους φανατικούς ισλαμιστές)».
Για τη σημασία που δίνει το Ισραήλ στην ανάπτυξη σχέσεων με Ελλάδα και Κύπρο, καταγράφεται σε άλλο σημείο μελέτης που αναφέρεται στο νέο αμυντικό δόγμα της χώρας: «Η Μεσόγειος Θάλασσα αποτελεί τη σανίδα σωτηρίας που συνδέει το Ισραήλ με την Ευρώπη και την Αμερική».
Αλλωστε, στο πλαίσιο των λυκοσυμμαχιών που διαμορφώνονται τελευταία, και οι αστικές τάξεις Ελλάδας και Κύπρου καλοβλέπουν και προωθούν μια τέτοια συμμαχία με το κράτος του Ισραήλ
  • για προώθηση μονοπωλιακών τους συμφερόντων,
  • βελτίωση της θέσης τους στον ανταγωνισμό τους με την τουρκική αστική τάξη,
  • γενικότερη αναβάθμισή τους στην ευρύτερη περιοχή
προκειμένου να διασφαλίσουν μεγαλύτερο μερίδιο από την ιμπεριαλιστική λεία.

«Αναθεώρηση της θαλάσσιας περιοχής»

Διόλου τυχαία το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα κοινά στρατιωτικά γυμνάσια των τριών χωρών, οι μετασταθμεύσεις ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών για ασκήσεις στο Ισραήλ, κοινά ναυτικά γυμνάσια κ.λπ.
Στο νέο αμυντικό δόγμα του Ισραήλ σχετικά με την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου σημειώνεται ότι
  • επιβάλλεται «μία αναθεώρηση της θαλάσσιας περιοχής σε συνάρτηση με την άμυνα του Ισραήλ».
Υπογραμμίζεται πως
  • η ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ και ο καθορισμός ΑΟΖ επιβάλλουν την προστασία αυτών των στρατηγικών αποθεμάτων.
Στο σημείο αυτό προστίθεται και η σημασία που αποδίδεται στην Ερυθρά Θάλασσα ως εμπορικού διαδρόμου προς τις ασιατικές υπερδυνάμεις της Κίνας, της Ινδίας και της Ιαπωνίας.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ, 31/7/2014

Από ΡΙΖΟ επίσης: 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.