Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Όχι άλλοι νεκροί μετανάστες και πρόσφυγες ‒ 6 νεκροί 22 αγνοούμενοι από το ναυάγιο στη Σάμο ‒ Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μεταναστών ‒ Ανακοινώσεις: ΤΕ ΚΚΕ και ΕΚ Σάμου

Ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας και άνδρες του Λιμενικού Σώματος με πλωτό σκάφος, ψάχνουν για διασωθέντες μετανάστες στο Καρλόβασι (Φωτογραφία: Λιμενικό Σώμα).
Σάμος: Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων μεταναστών - Άλλοι 2 νεκροί εντοπίστηκαν στα παράλια της Τουρκίας
Ανακοίνωση της Τομεακής Επιτροπής Σάμου του ΚΚΕ
Δημοσίευση: Κυρ, 13/07/2014 - 14:35
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 13/07/2014 - 14:36
Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων από το ναυάγιο που σημειώθηκε την Παρασκευή ανοιχτά της Σάμου. Μέχρι σήμερα, έχουν ανασυρθεί 6 νεκροί, 4 στην Ελλάδα (δύο την Παρασκευή και δύο το Σάββατο) και 2 στα παράλια της Τουρκίας, ένα μικρό αγόρι και ένας άντρας που εικάζεται ότι ήταν διακινητής. 
Την Παρασκευή περισυνελλέγησαν 13 ζωντανοί μετανάστες, εκ των οποίων οι δύο νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Χίου και της Σάμου.


Οι υπόλοιποι διασωθέντες μεταφέρθηκαν στη Χίο. 
Το χρονικό του ναυαγίου
Το Λιμενικό ενημερώθηκε για το ναυάγιο από το πλήρωμα ιστιοφόρου που εντόπισε και περισυνέλεξε δύο μετανάστες, στα διεθνή ύδατα ανάμεσα σε Σάμο και Χίο.
Στην περιοχή έπνεαν άνεμοι 7 μποφόρ και σύμφωνα με πληροφορίες, το πλήρωμα του ιστιοφόρου ανέφερε πως στο σημείο που εντοπίστηκαν οι μετανάστες δεν βρέθηκε βάρκα. Όπως κατέθεσαν διασωθέντες στο Λιμενικό, η λέμβος είχε ξεκινήσει από την Τουρκία.   
Ανακοίνωση της ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ
Σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Σάμου του ΚΚΕ τονίζει:
«Ακόμη ένα τραγικό ναυάγιο με θύματα μετανάστες που επιχείρησαν να περάσουν με πλοιάριο στη Σάμο, έρχεται να υπογραμμίσει τα αποτελέσματα των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της καταλήστευσης του πλούτου λαών και χωρών και την αντιμεταναστευτική πολιτική του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που οδηγούν χιλιάδες ανθρώπους να αναζητούν διέξοδο με κάθε τρόπο, πληρώνοντας βαρύ τίμημα, ακόμη και με την ίδια τη ζωή τους.
Το Λιμεναρχείο Σάμου επισκέφθηκε το απόγευμα της Παρασκευής αντιπροσωπεία της Τομεακής Οργάνωσης Σάμου του ΚΚΕ αποτελούμενη από τον Σταμάτη Φιλιππή και Κώστα Τζίχα, περιφερειακό και δημοτικό σύμβουλο αντίστοιχα, εκλεγμένους με τη "Λαϊκή Συσπείρωση", εκφράζοντας και με αυτό τον τρόπο την αλληλεγγύη του Κόμματος στους πρόσφυγες.
Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ ενημερώθηκαν από τον Λιμενάρχη Σάμου για τις πιθανές αιτίες του τραγικού συμβάντος, για τα θύματα του ναυαγίου και ζήτησαν και πήραν πληροφορίες για την κατάσταση και την περίθαλψη των διασωθέντων.
Μέχρι την ώρα της ενημέρωσης είχαν διασωθεί 13 ναυαγοί, είχαν ανασυρθεί τα πτώματα ακόμη δύο, ενώ με βάση τις πρώτες πληροφορίες για τους επιβαίνοντες, αγνοούνταν 22 άνθρωποι. Γεγονός που αυξάνει τους φόβους για πολύνεκρο ναυάγιο.
Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ επανέλαβαν τις θέσεις του Κόμματος και της "Λαϊκής Συσπείρωσης", για την εγκληματική πολιτική της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στους πρόσφυγες και ζητούν:
  • Την πλήρη ιατροφαρμακευτική φροντίδα των διασωθέντων, την εξασφάλιση διερμηνείας και νομικής υποστήριξης, την φιλοξενία τους και την εξασφάλιση όλων εκείνων των συνθηκών για την διασφάλιση των δικαιωμάτων τους.
  • Να παύσουν οι άδικες, πολύμηνες φυλακίσεις μεταναστών χωρίς χαρτιά, κάτω από απάνθρωπες συνθήκες και οι παραβιάσεις στοιχειωδών δικαιωμάτων τους.
  • Δημιουργία ανθρώπινων και αξιοπρεπών ανοιχτών και δημόσιων προσωρινών χώρων υποδοχής και φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων, με επαρκή σίτιση και στέγαση, πρόσβαση σε πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, δωρεάν διερμηνεία και νομική αρωγή.
  • Να σταματήσει το καθεστώς εγκλωβισμού των μεταναστών στη χώρα μας και να χορηγηθούν ταξιδιωτικά έγγραφα σε όλους για τις χώρες προορισμού τους».
Ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Σάμου
«Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, στο νησί μας έχουμε άλλο ένα ναυάγιο με νεκρούς μετανάστες, ενώ σχεδόν καθημερινά υπάρχουν διασώσεις μεταναστών σε όλο το Αιγαίο.
Ακόμη μια φορά επισημαίνουμε ότι όσο υπάρχουν ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών, όσο υπάρχει φτώχεια και εξαθλίωση στους λαούς, τόσο θα αυξάνεται η μετανάστευση και τα ναυάγια. Τόσο οι άνθρωποι θα αντιμετωπίζονται σαν εμπόρευμα και πολλές φορές θα πληρώνουν ακόμη και με την ίδια τους τη ζωή την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.
Θεωρούμε υπεύθυνους και καταγγέλλουμε την πολιτική της κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, και όλων όσοι τη στηρίζουν. Είναι εγκληματική.
Ζητάμε άμεσα:
  • Αξιοπρεπή διαμονή των διασωθέντων μεταναστών.
  • Ταξιδιωτικά έγγραφα για να πάνε στις χώρες που επιθυμούν νόμιμα και με ασφάλεια.
  • Άσυλο ή άλλης μορφής διεθνή προστασία σε όσους το ζητήσουν.
  • Νομιμοποίηση σε όσους παραμείνουν στη χώρα.
  • Να εργαστούν με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Κατάργηση της συνθήκης Σένγκεν και του κανονισμού Δουβλίνο ΙΙ.
  • Να μη συμμετέχει η χώρα μας σε ιμπεριαλιστικούς πολέμους
  • Να σταματήσουν να λεηλατούν τον πλούτο αυτών των χωρών ντόπιοι και ξένοι δυνάστες, ενώ οι λαοί τους πεθαίνουν από την πείνα.
Η εργατική τάξη και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα με τους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Όλοι είμαστε θύματα της ίδιας πολιτικής: της πολιτικής του καπιταλισμού και της ΕΕ.
Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
Όχι άλλοι νεκροί μετανάστες και πρόσφυγες». 
Διασώθηκαν 29 στο Φαρμακονήσι
Επίσης, 29 μετανάστες διασώθηκαν κοντά στο Φαρμακονήσι. Πλωτό περιπολικό εντόπισε στη θαλάσσια περιοχή φουσκωτή μηχανοκίνητη λέμβο, η οποία παρουσίαζε συνεχή εισροή υδάτων, ενώ οι επιβαίνοντες είχαν πέσει στη θάλασσα.
Οι ναυαγοί περισυνελέγησαν από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Λέρου.
Εξάλλου εντοπισμός και διάσωση 36 μεταναστών σημειώθηκε την Πέμπτη 10 Ιούλη και στη θαλάσσια περιοχή Πλωμάρι της Λέσβου.
Άλλοι έξι μετανάστες εντοπίστηκαν στην ευρύτερη περιοχή Καλάμι της Σάμου.
Όλοι οι μετανάστες συνελήφθησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.