Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Τα κτήνη συνεχίζουν ακάθεκτα σφάζοντας γυναικόπαιδα: Στα 514 τα θύματα της μανίας τους ‒ Έως 5.000 οι τραυματίες ‒ Ισοπεδώνουν ολόκληρα οικοδομικά τετράγωνα ‒ Βομβαρδίζουν νοσοκομεία ‒ ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ χαϊδεύουν το τέρας που γέννησαν (5 VIDEO-ΦΩΤΟ)

Γάζα: Το Ισραήλ έχει σκοτώσει 514 Παλαιστίνιους - Βομβάρδισε ακόμη και νοσοκομείο! (ΦΩΤΟ)


  Ρεπορτάζ του Reuters:


Απίστευτες, τραγικές, σκληρές εικόνες (πηγή: ΑΡ)
Δημοσίευση: Δευ, 21/07/2014 - 18:53
Τελευταία Ενημέρωση: Δευ, 21/07/2014 - 21:59

Στο αίμα συνεχίζει να πνίγει το Ισραήλ τη Λωρίδα της Γάζας, σπέρνοντας το θάνατο σε αμάχους και παιδιά, βάφοντας στο αίμα τις φτωχογειτονιές της.
Τουλάχιστον 514 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τις 3.000 στη Λωρίδα της Γάζας, μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες και ο απολογισμός αυτός συνεχίζει να αυξάνεται, την επομένη του δολοφονικού σφυροκοπήματος της συνοικίας Σατζάγια.  

(Βλέπε ακόμα για Σατζάγια από Μποτίλια)
Απίστευτες, τραγικές εικόνες εκτυλλίσονται στα νοσοκομεία της Γάζας, όπου μάλιστα ένα από αυτά βομβάρδισαν σήμερα οι Ισραηλινοί σκοτώνοντας 4 ανθρώπους που βρίσκονταν μέσα σ' αυτό.
Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πραγματοποιείται σήμερα γενική απεργία ως διαμαρτυρία για την σφαγή.
Σε διεθνές επίπεδο παρέχεται πλήρης στήριξη από τις ΗΠΑ, την ΕΕ και άλλες δυνάμεις στο Ισραήλ, παρά τις δήθεν δηλώσεις για "ειρήνη" και "ανθρώπινα δικαιώματα" στην περιοχή, που συχνά χρησιμοποιούν -ιδιαίτερα μετά τη χθεσινή σφαγή στην Σατζάγια- στελέχη ιμπεριαλιστικών οργανισμών, χωρίς φυσικά να ξεφεύγουν από τη γνωστή λογική ταύτισης του θύτη με το θύμα, που αντικειμενικά ευνοεί τους Ισραηλινούς.
Τεράστια σφαγή αμάχων και σήμερα Δευτέρα
Βλέπε ακόμα για Σατζάγια από Μποτίλια


Σύμφωνα με το νεότερο απολογισμό 514 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις. Πλέον, οι τραυματισμοί είναι σχεδόν αδύνατο να υπολογιστούν αφού σίγουρα είναι περισσότεροι από 3.000, ενώ κατά άλλες πηγές πλησιάζουν τους 5.000.
Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε σήμερα το πρωί άλλους εννέα Παλαιστίνιους, εκ των οποίων εφτά παιδιά, κατά τη διάρκεια αεροπορικής επιδρομής στη Ράφα, στο νότιο τομέα της Γάζας.Τα θύματα ανήκαν όλα σε μία οικογένεια, η οποία έμενε στο σπίτι που χτυπήθηκε.
Στη συνέχεια, ισραηλινά άρματα μάχης και μαχητικά αεροσκάφη ισοπέδωσαν ολόκληρα τετράγωνα. Χιλιάδες κάτοικοι έτρεχαν για να σωθούν από τις βόμβες. Γονείς προσπαθούσαν να βγάλουν από τα συντρίμμια τα παιδιά τους. Άλλοι γονείς κρατούσαν στα χέρια τα νεκρά παιδιά τους και σπάραζαν.
Ο ισραηλινός στρατός χτύπησε ακόμα και ασθενοφόρο, ενώ στα νοσοκομεία στοιβάζονταν εκατοντάδες τραυματίες.
Το μεσημέρι, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 ακόμη τραυματίστηκαν από μια οβίδα που έριξε ισραηλινό άρμα μάχης εναντίον ενός νοσοκομείου στο κέντρο της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές αρχές.
Άλλες οβίδες έπεσαν γύρω από το νοσοκομείο ενώ Παλαιστίνιοι αξιωματούχοι απηύθυναν έκκληση στον Ερυθρό Σταυρό να βοηθήσει στην απομάκρυνση των ασθενών από το νοσοκομείο.
Στη νότια Λωρίδα της Γάζας, δολοφονήθηκαν άλλοι τέσσερις Παλαιστίνιοι ενώ στον βορρά, κοντά στο Μπέιτ Χανούν, έχασε τη ζωή του άλλος ένας.
Παράλληλα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε "περισσότερους από δέκα τρομοκράτες" οι οποίοι επιχείρησαν να διεισδύσουν στο ισραηλινό έδαφος από μια σήραγγα, σύμφωνα με ανακοίνωση των Ισραηλινών.
Απτόητος ο ισραηλινός στρατός, παρά τη σφαγή που διέπραξε στη συνοικία Σατζάγια, την Κυριακή (τουλάχιστον 73 άνθρωποι σκοτώθηκαν εκεί), συνεχίζει να προκαλεί με τις πράξεις αλλά και με τα λόγια του, αφού οι ισραηλινοί υποστηρίζουν ότι έβαλε στο στόχαστρο αυτήν τη ζώνη επειδή την χρησιμοποιούσαν ως βάση ανεφοδιασμού τους τα μέλη της Χαμάς (!), και παρότι οι εικόνες με τα ατέλειωτα νεκρά παιδικά κορμάκια δεν μπορούν να κρυφτούν ούτε από μεγάλα δυτικά αστικά ΜΜΕ.
Τα στοιχεία επιβεβαιώνουν ότι στη Λωρίδα της Γάζας συντελείται γενοκτονία.
Από την πλευρά του Ισραήλ οι απώλειες αφορούν κυρίως τις ένοπλες δυνάμεις που έχουν αναπτυχθεί εντός και γύρω από τη Λωρίδα της Γάζας αφού από τις 17 Ιούλη έχουν σκοτωθεί στην περιοχή 25 στρατιώτες αλλά και 2 πολίτες στο νότιο Ισραήλ, σύμφωνα με όσα έχουν ανακοινώσει οι Ισραηλινοί.
Την ίδια ώρα τα ένοπλα τμήματα της Χαμάς επιχειρούν να ανοίξουν μέτωπο "πίσω από τις εχθρικές γραμμές", δηλαδή σε ισραηλινό έδαφος, στο βόρειο τομέα της Λωρίδας της Γάζας, όπως σημείωσε σε ανακοίνωσή της η οργάνωση, ανακοινώνοντας επίσης ότι ισραηλινό στρατιωτικό τζιπ καταστράφηκε και ότι οι μάχες συνεχίζονταν.
Γενική απεργία στη Δυτική Όχθη
Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη πραγματοποιείται σήμερα γενική απεργία ως αντίδραση στους σφοδρούς χθεσινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς της Λωρίδας της Γάζας που στοίχισαν στη ζωή σε τουλάχιστον 140 ανθρώπους και γενικότερα του μακελειού που ενορχηστρώνουν οι Ισραηλινοί.
Από το πρωί, σε ολόκληρη τη Δυτική Όχθη, τα καταστήματα, οι αγορές και τα δημόσια κτίρια δεν άνοιξαν σε ένδειξη αλληλεγγύης σήμερα στους κατοίκους της Γάζας.
Το κάλεσμα για την απεργία απευθύνθηκε από τα συνδικάτα, από την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΟΑΠ), η οποία ζήτησε να πραγματοποιηθούν διαδηλώσεις σε ολόκληρο το παλαιστινιακό έδαφος μετά τις 21:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), και άλλες οργανώσεις που έχουν σχέσεις με τη Χαμάς.

Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ συνεδρίασε εκτάκτως και περιορίστηκε να εκφράσει την «μεγάλη του ανησυχία» για τον αυξανόμενο αριθμό των θυμάτων στη Λωρίδα της Γάζας και να κάνει έκκληση για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών (είναι χαρακτηριστική η λέξη "εχθροπραξίες" που ταυτίζει το θύτη με το θύμα).
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που διαβάστηκε από τον πρόεδρο του Συμβουλίου έπειτα από τη δίωρη, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση, τα 15 κράτη μέλη «ζητούν το σεβασμό των διεθνών ανθρωπιστικών κανόνων, κυρίως ως προς την προστασία των αμάχων», χωρίς ωστόσο να υπάρχουν ξεκάθαρες διατυπώσεις πουν να απαιτούν την παύση των επιδρομών, ως αποτέλεσμα της στάσης πολλών δυνάμεων, και κυρίως των ΗΠΑ και τις ΕΕ που στηρίζουν και σε διπλωματικό επίπεδο το Ισραήλ.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι - Μουν, ο οποίος βρίσκεται στην Μέση Ανατολή, καταδίκασε τα γεγονότα της Σετζάγια ως «αποτρόπαιη πράξη» και ζήτησε άμεση κατάπαυση του πυρός. Ζήτησε από το Ισραήλ «να επιδείξει την μέγιστη αυτοσυγκράτηση και να κάνει πολλά περισσότερα για να προστατέψει τους Παλαιστίνιους πολίτες», όταν το Ισραήλ είναι αυτό που μακελεύει τον παλαιστινιακό λαό.

902. Φωτό και τα βίντεο από NOOZ






Φωτό και τα βίντεο από NOOZ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.