Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Κυριακή 20 Ιουλίου 2014

410 σφαγμένα γυναικόπαιδα: Τ' ακούς «σύντροφε» αντιπρόεδρε-ακτιβιστή; Η παραμονή σου στην ΕΕ είναι αυτουργία (2 VIDEO - ΦΩΤΟ)

Όχι γενικά και αόριστα «Δύση». Αλλά ΕΕ που βγάζει ψηφίσματα
Επεκτείνονται οι χερσαίες επιχειρήσεις στη Λωρίδα της Γάζας - Πάνω από 400 οι νεκροί



Δημοσίευση: Κυρ, 20/07/2014 - 09:46
Τελευταία Ενημέρωση: Κυρ, 20/07/2014 - 15:38
Στην κλιμάκωση των χερσαίων επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας προχωράει ο ισραηλινός στρατός, όπως ανακοίνωσε τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής.
«Από απόψε, η χερσαία φάση των επιχειρήσεων για την προστασία των συνόρων επεκτείνεται με πρόσθετες δυνάμεις, ώστε να καταπολεμηθεί η τρομοκρατία στη Λωρίδα της Γάζας και να δημιουργηθεί μια πραγματικότητα που εγγυάται στους Ισραηλινούς πολίτες μια ζωή με ασφάλεια», αναφέρεται στην ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.
Μέχρι τώρα, οι δολοφονικές επιθέσεις κατά του Παλαιστινιακού λαού έχουν αφήσει πίσω τους πάνω από 410 νεκρούς και χιλιάδες τραυματίες.
Οι βόμβες σπέρνουν το θάνατο στους αμάχους και πολλά από τα θύματα είναι παιδιά.
Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το πόρταλ «902.gr» αποτυπώνουν ένα μικρό μόνο μέρος της θηριωδίας του ισραηλινού στρατού.
Τουλάχιστον 50 νεκροί από επίθεση το πρωί της Κυριακής
Ιατρικές πηγές ανέφεραν ότι 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους 17 παιδιά, 14 γυναίκες και τέσσερις ηλικιωμένοι, σκοτώθηκαν κατά τους σημερινούς ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη συνοικία Σατζάγια, ανατολικά της πόλης της Γάζας. Από τους βομβαρδισμούς τραυματίστηκαν περισσότεροι από 210 άνθρωποι.
Τουλάχιστον 20 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν από τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς στη στην ανατολική Γάζα. 
Στη Μ. Ανατολή ο ΓΓ του ΟΗΕ
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-Μουν θα επισκεφθεί σήμερα Κυριακή τη Μέση Ανατολή. Πάντως, ακόμα και από την επίσημη ανακοίνωση για την επίσκεψη, είναι ξεκάθαρο ότι θα τηρήσει τη λογική των «ίσων αποστάσεων» που εξισώνει το θύτη με το θύμα και τροφοδοτεί την ισραηλινή επιθετικότητα.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΟΗΕ, στόχος του Μπαν Κι-Μουν είναι να εκφράσει την αλληλεγγύη του και να βοηθήσει τόσο τους Ισραηλινούς όσο και τους Παλαιστίνιους, που έχουν εμπλακεί εδώ και 12 ημέρες σε μία αιματηρή σύγκρουση.
Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ θα μεταβεί στην Ντόχα του Κατάρ, το Κουβέιτ, το Κάιρο της Αιγύπτου, την Ιερουσαλήμ, τη Ραμάλα της Δυτικής Όχθης και το Αμάν της Ιορδανίας.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.