Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Παλαιστινιακά Εδάφη: Εντείνει τη δολοφονική του επίθεση κατά αμάχων το Ισραήλ ‒ 271 έχουν σκοτωθεί, τουλάχιστον 2.050 τραυματίες (80% άμαχοι) 40.000 εκτοπισμένοι ‒ Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλλει το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Παλαιστίνη (3 VIDEO-ΦΩΤΟ)

Παλαιστινιακά Εδάφη: Εντείνει τη δολοφονική του επίθεση κατά αμάχων το Ισραήλ


Από την επίθεση στη Γάζα:
Δημοσίευση: Παρ, 18/07/2014 - 19:56
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 18/07/2014 - 19:56
 
Ισραηλινοί στρατιώτες, με την υποστήριξη της πολεμικής αεροπορίας και αρμάτων μάχης, ξεκίνησαν σήμερα τη δεύτερη ημέρα μιας χερσαίας επιχείρησης η οποία έχει ήδη στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 30 Παλαιστίνιους - περιλαμβανόμενων 3 εφήβων και ενός μωρού.
Παρά τις αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο για τα νέα ισραηλινά εγκλήματα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου διεμήνυσε ότι είναι έτοιμος να «διευρύνει» περαιτέρω την επίθεση εναντίον της Γάζας.
Πηγή: www.alwatanvoice.com
Συγκλονιστικό ρεπορτάζ του CNN (Περιέχει σκληρές εικόνες)


Εκατόμβες νεκρών, κυρίως αμάχων
Συνολικά 271 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και τουλάχιστον 2.050 έχουν τραυματιστεί από την 8η Ιούλη, όταν ξεκίνησε η επιχείρηση κατά την οποία το Ισραήλ εξαπέλυσε αεροπορικές επιδρομές πριν προχωρήσει σε χερσαία εισβολή χθες βράδυ, με στόχο να σταματήσει τις ρίψεις ρουκετών εναντίον του Ισραήλ.
Από την ισραηλινή πλευρά, ένας στρατιώτης και ένας πολίτης έχουν σκοτωθεί.
Μεταξύ των νεκρών Παλαιστινίων περιλαμβάνονται 3 έφηβοι, ηλικίας 12 έως 16 ετών, που σκοτώθηκαν πριν από λίγες ώρες σήμερα από πυρά ισραηλινών αρμάτων μάχης κοντά στη Μπέιτ Χανούν, στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.
Σύμφωνα με το Παλαιστινιακό Κέντρο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, που εδρεύει στη Γάζα, οι άμαχοι αντιπροσωπεύουν το 80% και πλέον των θυμάτων της επίθεσης που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ.

Εικόνα από τη Γάζα
Τεράστια καταστροφή
Καθώς φεύγουν για να γλιτώσουν από τους βομβαρδισμούς ή εγκαταλείπουν τα κατεστραμμένα σπίτια τους, περίπου 40.000 κάτοικοι έχουν καταφύγει στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών στη Γάζα, σε μια περιοχή έκτασης 362 τετραγωνικών χιλιομέτρων όπου συνωστίζονται σε δύσκολες συνθήκες 1,8 εκατ. άνθρωποι που είναι αντιμέτωποι με τον ισραηλινό αποκλεισμό εδώ και χρόνια.
Στη Λωρίδα της Γάζας το 70% του θύλακα δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα μετά τη χερσαία επιχείρηση.
Συνεδριάζει το ΣΑ
Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα συγκληθεί εκτάκτως το βράδυ της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) για να συζητήσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας, μετά την έναρξη των χερσαίων επιχειρήσεων του Ισραήλ.
Το Συμβούλιο είχε συνεδριάσει και την 10η Ιούλη, χωρίς όμως να καταλήξει σε κάποια απόφαση, ενώ δύο ημέρες αργότερα ζήτησε σε ομόφωνη απόφασή του να κηρυχθεί εκεχειρία.
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι - μουν κατήγγειλε χθες την έναρξη της χερσαίας επιχείρησης του ισραηλινού στρατού τη Γάζα και ζήτησε από το Ισραήλ να κάνει «πολλά περισσότερα ώστε να σταματήσει η απώλεια ζωών αμάχων».
902 και NOOZ
Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ: Καταγγέλλει το απαράδεκτο ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για την Παλαιστίνη

Δημοσίευση: Παρ, 18/07/2014 - 18:37
Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταγγέλλει το απαράδεκτο κοινό ψήφισμα του πολιτικού συνασπισμού του κεφαλαίου στο Ευρωκοινοβούλιο (Λαϊκό Κόμμα, Σοσιαλδημοκράτες, Φιλελεύθεροι, Συντηρητικοί - Μεταρρυθμιστές), που βάζει στη θέση του κατηγορούμενου τον Παλαιστινιακό λαό και τον δίκαιο αγώνα του.
Με το πρόσχημα της ασφάλειας του ισραηλινού κράτους δικαιολογεί τις βάρβαρες δολοφονικές επιθέσεις των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ, αθωώνει το ισραηλινό κράτος για τα στυγνά εγκλήματα πολέμου κατά αμάχων Παλαιστινίων, παιδιών, γυναικών και ηλικιωμένων.
Στο κοινό ψήφισμα δεν υπάρχει ούτε μία λέξη καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης, των δολοφονιών εκατοντάδων Παλαιστινίων ακόμη και μωρών παιδιών, ενώ βαφτίζει τη σφαγή αμάχων από την πολεμική μηχανή του Ισραήλ, στη Γάζα απλά «κρίσιμη κατάσταση».
Το ψήφισμα αναφέρει επί λέξει: 
  • «ζητεί να δοθεί τέλος στις επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ από τη Λωρίδα της Γάζας, τις οποίες η Χαμάς και άλλες ένοπλες ομάδες πρέπει να σταματήσουν πάραυτα, και να τερματισθεί η στρατιωτική δράση του Ισραήλ κατά της Γάζας», «εκφράζει την βαθύτατη ανησυχία του για την κρίσιμη κατάσταση στην Λωρίδα της Γάζας και στο νότιο τμήμα του Ισραήλ», «τονίζει ότι τόσο οι Ισραηλινοί όσο και οι Παλαιστίνιοι πολίτες έχουν το δικαίωμα να ζουν σε περιβάλλον ειρήνης και ασφάλειας», «τονίζει την ανάγκη να τηρούν πλήρως όλες οι πλευρές το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο, και ότι δεν μπορεί να υπάρχει αιτιολόγηση για τις σκόπιμες ενέργειες κατά αθώων αμάχων». (εδώ)
Με την τήρηση ίσων αποστάσεων και την εξίσωση των εγκληματιών με τα θύματά τους, στηρίζει ουσιαστικά τις δολοφονικές ισραηλινές επιθέσεις, αποθρασύνει και ενθαρρύνει την ισραηλινή επιθετικότητα.
Για πολλοστή φορά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο πρωτοστατεί στα ιμπεριαλιστικά σχέδια ΕΕ - ΗΠΑ - ΝΑΤΟ για τη "Νέα Μέση Ανατολή", 
  • για να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλιακών επιχειρήσεων που εκπροσωπούν,
  • να εξασφαλιστεί η λεηλασία των πλούσιων πλουτοπαραγωγικών πηγών και η εκμετάλλευση των λαών της περιοχής. 
Το αίτημα του ΚΚΕ, του εργατικού - λαϊκού κινήματος στην Ελλάδα είναι σαφές: 
  • Να σταματήσει τώρα ο βομβαρδισμός και η χερσαία σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.
Με την ενωμένη πάλη τους οι λαοί να διώξουν τους κατακτητές από τα παλαιστινιακά εδάφη και  να ανατρέψουν την εξουσία των μονοπωλίων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.