Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 29 Ιουλίου 2014

Το Άουσβιτς του Ισραήλ εξοντώνει Παλαιστίνιους: Διαστάσεις γενοκτονίας παίρνει η ισραηλινή επίθεση ‒ 239 παιδιά νεκρά μέχρι στιγμής στη Γάζα, από 3 μηνών -17 ετών ‒ 1.200 εξαερωμένοι, 2 στους 3 νεκρούς άμαχοι ‒ Χαμενέι: Λυσσασμένος σκύλος το Ισραήλ ‒ Ξεπερνούν τις 7.000 οι τραυματίες ‒ 200.000 Παλαιστίνιοι στις 85 εγκαταστάσεις του ΟΗΕ ‒ Οι υποδομές κατεστραμμένες, η Γάζα ανύπαρκτη πλέον (2 VIDEO - 13 ΦΩΤΟ)

Λωρίδα της Γάζας: Διαστάσεις γενοκτονίας παίρνει η ισραηλινή επίθεση - Οι 2 στους 3 νεκρούς είναι άμαχοι
Δημοσίευση: Τρί, 29/07/2014 - 20:33
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 29/07/2014 - 20:40
Περισσότερα από 100 σοροί μεταφέρθηκαν σήμερα σε διάφορα νεκροτομεία της Γάζας, μετά τους σφοδρούς βομβαρδισμούς του ισραηλινού στρατού σε διάφορα σημεία του παλαιστινιακού θύλακα, ανεβάζοντας τον αριθμό των Παλαιστίνιων που έχουν σκοτωθεί από την έναρξη των συγκρούσεων σε τουλάχιστον 1.191, όπως ανέφεραν οι τοπικές υπηρεσίες άμεσης βοήθειας. Οι τραυματίες ξεπερνούν τις 7.000.
Από το βράδυ της Δευτέρας και ιδίως τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί εντάθηκαν στον προσφυγικό καταυλισμό του Μπουρέιτζ, ενώ το απόγευμα ήταν η σειρά της Τζαμπαλίγια, στα βόρεια και της Ράφα, στα νότια της Λωρίδας της Γάζας.
Από την κηδεία νεαρού Παλαιστίνιου (Φωτο ΑΡ)
Τα παιδιά μεγάλα θύματα
Την ίδια ώρα τα στοιχεία υπηρεσιών του ΟΗΕ, αποκαλύπτουν ένα μικρό μέρος του εγκλήματος του Ισραήλ. Σύμφωνα με τη Γιούνισεφ, τουλάχιστον 239 παιδιά –157 αγόρια και 82 κορίτσια– ηλικίας μεταξύ 3 μηνών και 17 ετών έχουν σκοτωθεί σε διάστημα 3 εβδομάδων, κατά τη διάρκεια των οποίων η ισραηλινή πολεμική αεροπορία εξαπολύει αεροπορικούς βομβαρδισμούς και το ισραηλινό πυροβολικό βάλλει εναντίον περιοχών στη Λωρίδα της Γάζας.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται 166 παιδιά μικρότερα των 12 ετών. 

Ο ΟΗΕ κάνει λόγο για 1.156 νεκρούς, με τους 2 στους 3 να είναι άμαχοι και προσθέτει ότι περισσότεροι από 200.000 Παλαιστίνιοι στη Λωρίδα της Γάζας φιλοξενούνται στις 85 εγκαταστάσεις του οργανισμού.


Πανικός στους δρόμους της Γάζας
Κόλαση για τους επιζώντες
Όσοι επέζησαν από τους βομβαρδισμούς, καλούνται πλέον να δώσουν μάχη για την επιβίωσή τους.

Τα σπίτια τους είναι κατεστραμμένα, ενώ πλέον η ηλεκτροδότηση στη Γάζα και σε πολλές ακόμη περιοχές του παλαιστινιακού θύλακα διακόπηκε, μετά το βομβαρδισμό του μοναδικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.

Το εργοστάσιο κάλυπτε σχεδόν το 30% των αναγκών σε ηλεκτρική ενέργεια της Λωρίδας της Γάζας και ηλεκτροδοτούσε και τις εγκαταστάσεις άντλησης νερού για την υδροδότηση, η οποία ήταν ιδιαίτερα προβληματική στην περιοχή.


Και ο ουρανός φλέγεται
Άκαρπες οι προσπάθειες για εκεχειρία
Στο μεταξύ, οι προσπάθειες για την επίτευξη εκεχειρίας απέβησαν για μία ακόμη μέρα άκαρπες.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο «Κανάλι 2» μετέδωσε το απόγευμα ότι το Ισραήλ και η «Χαμάς» κατέληξαν σε μια καταρχήν συμφωνία για εκεχειρία, είδηση όμως που διέψευσε το ίδιο, αποσύροντάς την λίγη ώρα αργότερα.
Νωρίτερα, ο γενικός γραμματέας της «Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης» είχε δηλώσει ότι τα κύρια παλαιστινιακά κινήματα, μεταξύ των οποίων η «Χαμάς» και ο Ισλαμικός Τζιχάντ, συμφώνησαν «σε μια ανθρωπιστική εκεχειρία 24 ωρών» στη Λωρίδα της Γάζας. Ωστόσο, η «Χαμάς» διέψευσε ότι αποδέχθηκε τη μονομερή εκεχειρία.
902 
Χαμενέι: Λυσσασμένος σκύλος το Ισραήλ
Την ίδια στιγμή,αίσθηση προκάλεσε η παρέμβαση του θρησκευτικού ηγέτη του Ιράν, Αγιατολάχ Αλ Χεμένει, ο οποίος χαρακτήρισε «λυσσασμένο σκυλί» το Ισραήλ, προτρέποντας τον αραβικό κόσμο να εξοπλίσει τους Παλαιστίνιους.
«Ενας λυσσασμένος σκύλος, ένας άγριος λύκος επιτίθεται κατά αθώων ανθρώπων, αθώων παιδιών που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό που διαπράττουν οι ηγέτες του σιωνιστικού καθεστώτος είναι γενοκτονία, μία ιστορική καταστροφή», δήλωσε ο Αλί Χαμενεΐ με την ευκαιρία του τέλους του ραμαζανιού.
«Ο αμερικανός πρόεδρος εξέδωσε φάτουα για τον αφοπλισμό της (παλαιστινιακής) αντίστασης, ώστε να μην είναι σε θέση να απαντήσουν στα εγκλήματα αυτά. Εμείς λέμε το αντίθετο: ολόκληρος ο κόσμος, και ιδιαιτέρως ο ισλαμικός κόσμος, οφείλει να εξοπλίσει όσο μπορεί τον λαό των Παλαιστινίων», είπε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.