Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 11 Ιουλίου 2014

Ο ΗΠΑτος της ΕΕ Βενιζέλος: Εκατόμβη νεκρών στη Γάζα, οι φονιάδες του Ισραήλ έχουν σκοτώσει 23 παιδιά, κι αυτός «καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, από όπου και αν προέρχεται» ‒ Τα τέρατα παρακολουθούν το «θέαμα» από ύψωμα (2 VIDEO - 11 ΦΩΤΟ) ‒ Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ): Να τερματιστεί το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού τώρα! ‒ ΕΕΔΥΕ, ΕΕΔΔΑ, ΠΑΜΕ, ΟΓΕ, ΜΑΣ: Κινητοποίηση στην ισραηλινή πρεσβεία-επιδόθηκε ψήφισμα (6 ΦΩΤΟ).

Εκατόμβη νεκρών στη Γάζα από τις ισραηλινές επιδρομές (ΦΩΤΟ)

Η ισραηλινή πολεμική αεροπορία επί τω έργω στη Γάζα (φώτο: ΑP)
Δημοσίευση: Παρ, 11/07/2014 - 19:37
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 11/07/2014 - 19:38

Τέταρτη μέρα σήμερα των ισραηλινών δολοφονικών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας με το λιγότερο 96 νεκρούς επισήμως, και άλλες αναφορές να κάνουν λόγο για συνολικά πάνω από 100 νεκρούς, οι 11 εκ των οποίων σήμερα Παρασκευή.

Κάτοικοι της Γάζας κοιτούν απεγνωσμένοι τα ερείπια ενός σπιτιού που έθαψαν τουλάχιστον μία πενταμελή οικογένεια (φώτο: AP)
Άμαχοι, γυναικόπαιδα τα πρώτα θύματα, τουλάχιστον 23 παιδιά μεταξύ των νεκρών, πάνω από 600 οι τραυματίες.

Όπως φαίνεται και από φωτογραφίες, τα αεροσκάφη του Ισραήλ χτυπούν πυκνοκατοικημένες περιοχές και ισοπεδώνουν σπίτια ακόμα και σχολεία.

Το γενικό κλίμα θυμίζει τόσο το 2009 όσο και το 2012, όπου ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές ισοπέδωσαν για ακόμη μια φορά μεγάλα τμήματα της πόλης της Γάζας.



Χερσαία επίθεση εξετάζει το Ισραήλ

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπεντζαμίν Νετανιάχου επανέφερε σε διάγγελμά το ζήτημα για χερσαίες επιχειρήσεις, ενώ σύμφωνα με το Reuters, το ενδεχόμενο συζητήθηκε στην τελευταία μαραθώνια συνεδρίαση της ισραηλινής κυβέρνησης. Θυμίζουμε ότι το Ισραήλ έχει ήδη κινητοποιήσει χιλιάδες εφέδρους. Παράλληλα, ο Νετανιάχου δήλωσε ότι μια εκεχειρία με τη Χαμάς δεν περιλαμβάνεται στην ημερήσια διάταξη.

Ένα παιδί δίπλα στα ερείπια ενός σπιτιού που έθαψαν τουλάχιστον μία πενταμελή οικογένεια (φώτο: AP)
Ταυτίζουν τον θύτη με το θύμα... ξανά

Στα διεθνή μέσα ενημέρωσης γενικά γίνεται μια προσπάθεια να ταυτιστούν οι ρουκέτες που εκτοξεύονται προς το Ισραήλ (σύμφωνα με αμερικανικά και ισραηλινά μέσα από την Χαμάς στη Γάζα και από την Χεζμπολλάχ στο Νότιο Λίβανο) και οι οποίες δεν έχουν προκαλέσει ούτε ένα θύμα μέχρι στιγμής, ή τις απειλές για αντίποινα από στελέχη της Χαμάς, με τους εκατοντάδες τόνους ισραηλινών πυραύλων που από την Τρίτη που έχουν ως αποτέλεσμα τόσους νεκρούς.

Γάζα (φώτο: AP)

Δηλαδή ταύτιση του θύματος με τον θύτη, που φυσικά λειτουργεί υπέρ των Ισραηλινών. 

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Τζον Κέρι δήλωσε ότι «Οι ΗΠΑ προσπαθούν να περιορίσουν την αύξηση της βίας με τρόπο ώστε να επιτραπεί στο Ισραήλ η υπεράσπισή του από τις ρουκέτες της "Χαμάς"...». 

Γενικότερα οι ΗΠΑ όπως και στελέχη της ΕΕ εκφράζονται σε δημόσιες τοποθετήσεις τους ουσιαστικά υπέρ του Ισραήλ, κάτι που επιχειρούν να κρύψουν πίσω από εκφράσεις τύπου «καταδικάζουμε απερίφραστα τη βία, από όπου και αν προέρχεται», όπως είπε χθες ο αντιπροέδρος και ΥΠΕΞ της Ελλάδας Ευάγγελος Βενιζέλος και ενώ το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό πραγματοποιεί κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με ισραηλινά πολεμικά πλοία.

Γάζα (φώτο: AP)
"Χρυσώνει το χάπι" ο ΟΗΕ

Κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ καταδικαστική απόφαση ενάντια στις πολεμικές επιχειρήσεις του Ισραήλ δεν υπήρξε, όπως επιθυμούσαν οι Παλαιστίνιοι.

Ωστόσο σήμερα, θέλοντας "να χρυσώσει το χάπι", η Ύπατη Αρμοστεία του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα ανέφερε ότι οι επιχειρήσεις των ενόπλων δυνάμεων του Ισραήλ στη Γάζα εγείρουν ανησυχίες πως η χώρα αυτή διαπράττει παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Παλαιστίνιοι απεγνωσμένοι επιχειρούν να ξεφύγουν από την κόλαση της Γάζας περνώνας στην Αίγυπτο κοντά στο συνοριακό πέρασμα της Ράφα (φώτο: ΑP)

Την ίδια ώρα Τουρκία, Σαουδική Αραβία και άλλες δυνάμεις στη Μέση Ανατολή καταδικάζουν τις ισραηλινές επιθέσεις, για τους δικούς τους λόγους φυσικά, στο πλαίσιο και της αντιπαράθεσης τους με το σραήλ στην περιοχή. 

«Το Ισραήλ πρέπει να σταματήσει τις αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα και δεν πρέπει να προχωρήσει σε μια χερσαία εισβολή» σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος Γκιουλ σε ανακοίνωσή του με την οποία κάλεσε παράλληλα να επανέλθουν ξανά σε ισχύ οι όροι της εκεχειρίας του 2012 ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς.

Ατέλειωτος θρήνος για εκατοντάδες οικογένειες (φώτο: AP)
Ο Ερντογάν είπε από τη δική του πλευρά ότι «δεν είναι δυνατό» να εξομαλυνθούν οι σχέσεις της Τουρκίας και του Ισραήλ ενόσω συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις στη Γάζα, αποκαλώντας δυσανάλογη χρήση βίας τις αεροπορικές επιδρομές.
Τέλος, και ο Πούτιν ζήτησε χθες σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Νετανιάχου να σταματήσουν οι βομβαρδισμοί.

902

Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης: Να τερματιστεί το μακελειό του Παλαιστινιακού λαού τώρα!

Δημοσίευση: Παρ, 11/07/2014 - 20:02

Οικογένειες Παλαιστίνιων τρέχουν να βρουν καταφύγιο στη διάρκεια ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στη Γάζα. Πηγή: REUTERS

Η Γραμματεία του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης με ανακοίνωσή της καταδικάζει τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Γάζα και καλεί σε άμεσο τερματισμό τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την οργή του για τον συνεχιζόμενο βομβαρδισμό της Παλαιστινιακής λωρίδας της Γάζας από τις δυνάμεις κατοχής του Ισραήλ με αποτέλεσμα πάνω από εκατό νεκρούς, εκατοντάδες τραυματίες, η πλειοψηφία άμαχοι ακόμη και παιδιά ανάμεσα τους.

Με πατατάκια και μπύρα στο χέρι μερικοί Ισραηλινοί καθισμένοι σε ύψωμα περιμένουν για την "παράσταση" της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας (φώτο: ΑP)
Καταδικάζουμε τις βάρβαρες επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας εναντίον του Παλαιστινιακού λαού επιδιώκοντας την συλλογική τιμωρία ενός λαού που αγωνίζεται για το αναφαίρετο δικαίωμα του για ανεξάρτητο κράτος. 

Οι επιθέσεις αυτές έχουν επίσης τον προφανή στόχο να εμποδίσουν την οποιαδήποτε συνομιλία ή εξεύρεση ειρηνικής λύσης στην εδώ και δεκαετίες κατοχή.

Καταγγέλλουμε παραπέρα την πρόσφατη αύξηση κάθε είδους τρομοκράτησης και των συλλήψεων στην Παλαιστινιακή Δυτική Όχθη και Ανατολική Ιερουσαλήμ σε βάρος Παλαιστινίων. 

Η επιθετική πολιτική του κατοχικού καθεστώτος, οι συνεχιζόμενοι εποικισμοί στην Δυτική Όχθη, η καταστροφή κατοικιών, το διαχωριστικό τείχος στην Δυτική Όχθη, στηρίζονται πλήρως από τις ΗΠΑ και την ΕΕ, που εξισώνουν τον θύτη με τα θύματα. Συνιστούν μια εγκληματική συνέργεια στην αργή γενοκτονία του παλαιστινιακού λαού.

Με πατατάκια και μπύρα στο χέρι (φώτο: ΑP)
Υποστηρίζουμε το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού να αντιστέκεται στην κατοχή των εδαφών του και απαιτούμε τον τερματισμό κάθε είδους επίθεσης από τον ισραηλινό στρατό.   

Ειρήνη και σταθερότητα στην περιοχή μπορούν να επιτευχθούν μόνο με την δημιουργία και αναγνώριση ανεξάρτητου κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Το ΠΣΕ καταδικάζει επίσης κάθε προσπάθεια για διαίρεση των παλαιστινιακών εδαφών και του λαού της και απαιτεί την απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατούμενων από ισραηλινές φυλακές και το δικαίωμα στην επιστροφή των Παλαιστίνιων προσφύγων με βάση και την απόφαση 194 του ΟΗΕ.

Καλούμε όλα τα μέλη και φίλους του ΠΣΕ να αναλάβουν πρωτοβουλίες διαμαρτυρίας εναντίον της ισραηλινής επιθετικότητας και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους προς τον Παλαιστινιακό λαό και προς τις φιλειρηνικές δυνάμεις μέσα στο Ισραήλ.

Το μακελειό του παλαιστινιακού λαού να τερματιστεί τώρα!»

902



Κινητοποίηση στην ισραηλινή πρεσβεία για το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού (ΦΩΤΟ)

Αντιπροσωπεία των παρευρισκομένων θυροκολλεί ψήφισμα διαμαρτυρίας
Δημοσίευση: Παρ, 11/07/2014 - 20:27
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 11/07/2014 - 20:27


Παράσταση διαμαρτυρίας στην πρεσβεία του Ισραήλ πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα η ΕΕΔΥΕ, η ΕΕΔΔΑ, το ΠΑΜΕ, η ΟΓΕ και το ΜΑΣ.



Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ παρευρέθηκε στη συγκέντρωση με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.
Απαίτησαν:

  • Να σταματήσουν άμεσα οι συνεχιζόμενες αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης.
  • Να αποχωρήσει ο ισραηλινός στρατός κατοχής και οι έποικοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.
  • Να απελευθερωθούν όλοι οι πολιτικοί κρατούμενοι από τις ισραηλινές φυλακές και να επιστρέψουν όλοι οι Παλαιστίνιοι στις εστίες τους.
  • Να ακυρωθούν τα στρατιωτικά γυμνάσια και όλες οι συμφωνίες στρατιωτικής συνεργασίας με το Ισραήλ.
  • Ανεξάρτητο, βιώσιμο, πλήρως κυρίαρχο παλαιστινιακό κράτος στα σύνορα του 1967, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Αντιπροσωπεία κατά τη θυροκόλληση
Να καταδικαστεί το έγκλημα σε βάρος του παλαιστινιακού λαού


Μιλώντας στους συγκεντρωμένους ο Γιώργος Ποντικός υπεύθυνος Διεθνών Σχέσεων του ΠΑΜΕ κάλεσε να καταδικαστεί μαζικά από τον ελληνικό λαό το έγκλημα του Ισραήλ  που τα τελευταία 24ωρα κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στο λαό της Παλαιστίνης, με αποτέλεσμα πολλούς νεκρούς κατά τη διάρκεια ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών. Έγκλημα που συνεχίζεται με την ανοχή και κάλυψη ουσιαστικά της ΕΕ και των ΗΠΑ.


Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ παρευρέθηκε στη συγκέντρωση με επικεφαλής τον Γιώργο Μαρίνο μέλος του ΠΓ της ΚΕ του Κόμματος.


Θυροκολλήθηκε ψήφισμα στην πρεσβεία του Ισραήλ

Μιας και δεν επετράπη η είσοδος σε αντιπροσωπεία των παρευρισκομένων στο κτίριο της ισραηλινής πρεσβείας, ψήφισμα διαμαρτυρίας θυροκολλήθηκε στην είσοδο της πρεσβείας.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.