Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 15 Ιουλίου 2014

Η συνάντηση του Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής και οι δηλώσεις τους (2 VIDEO)

Δήλωση του Δ. Κουτσούμπα μετά τη συνάντηση με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής (VIDEO)
Δημοσίευση: Τρί, 15/07/2014 - 14:54
Τελευταία Ενημέρωση: Τρί, 15/07/2014 - 15:02+++

H δήλωση του Δ. Κουτσούμπα
Οι δηλώσεις του Πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Marwanemil Toubassi
Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε με τον πρέσβη της Παλαιστινιακής Αρχής στην Ελλάδα Marwan Emil Toubassi.

Αμέσως μετά ο Δημήτρης Κουτσούμπας δήλωσε τα εξής:
«Με την σημερινή μας επίσκεψη, στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης, θέλουμε να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας για μια ακόμη φορά στο δοκιμαζόμενο παλαιστινιακό λαό, να εκφράσουμε την καταδίκη μας για την εγκληματική δράση του Ισραήλ, που προχωρά αυτές τις μέρες σε νέα εγκλήματα πολέμου, και να αναδείξουμε το γεγονός ότι δε μπορεί να ταυτίζεται ο θύτης με το θύμα, όπως κάνουν μια σειρά κυβερνήσεις, όπως κάνουν διεθνείς ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, που στην ουσία στρέφονται ενάντια στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού.
Το ΚΚΕ θα συνεχίσει να εκφράζει έμπρακτα την αλληλεγγύη του και μέσα στο λαϊκό κίνημα, με αγώνες, με δράσεις -ήδη 48 Κομμουνιστικά και Εργατικά Κόμματα έχουν δηλώσει την αλληλεγγύη τους με ανακοίνωσή τους- στη Βουλή, στην Ευρωβουλή θα κάνουμε παραπέρα παρεμβάσεις, ερωτήσεις, επερωτήσεις, συναντήσεις, σε μια κατεύθυνση να σταματήσει εδώ και τώρα η επέμβαση και το αιματοκύλισμα του παλαιστινιακού λαού από το Ισραήλ.
Να σταματήσει ο εποικισμός, να φύγουν τα στρατεύματα κατοχής, να πάψει η κατοχή, και να ανοίξει ο δρόμος για να υπάρξει ένα βιώσιμο, κυρίαρχο, πραγματικά ελεύθερο Παλαιστινιακό Κράτος στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, ισότιμο, αναγνωρισμένο κράτος-μέλος του ΟΗΕ.
Ταυτόχρονα εκφράζουμε την αναγκαιότητα η ελληνική κυβέρνηση να ακυρώσει όλες τις συμφωνίες με το Ισραήλ, είτε αυτές είναι στρατιωτικές, είτε οικονομικές, είτε πολιτικές και να ταχθεί το σύνολο του ελληνικού λαού και της νεολαίας στο πλευρό του δίκαιου αγώνα του παλαιστινιακού λαού, που αυτή την στιγμή ματοκυλιέται από την επιθετικότητα και την βαρβαρότητα του κράτους του Ισραήλ».
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.