Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 31 Ιουλίου 2014

Για το τελειωτικό χτύπημα ετοιμάζεται το Ισραήλ ‒ 16.000 επιπλέον εφέδροι στα όπλα ‒ 1.350 δολοφονημένοι, ξεπερνούν τους 7.600 οι τραυματίες ‒ «Πυρά της Χαμάς έπληξαν το σχολείο» ‒ Εξανίσταται ο ΓΓ το ΟΗΕ ‒ Εσύ κατάλαβες ότι αυτός είναι ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ! (3 VIDEO - 15 ΦΩΤΟ)

‒Καλό βόλι, σειρά...
(Έτοιμοι για τον δίκαιον αγώνα)
Σφαγή χωρίς έλεος στη Λωρίδα της Γάζας - Καλεί επιπλέον εφέδρους το Ισραήλ
Δημοσίευση: Πέμ, 31/07/2014 - 11:48

Κλιμάκωση των δολοφονικών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας αποφάσισε η ισραηλινή κυβέρνηση, την ίδια ώρα που οι φρικαλεότητες του ισραηλινού στρατού -οι οποίες έχουν τη στήριξη των ΗΠΑ και της ΕΕ- προκαλούν παγκόσμιο αποτροπιασμό στους λαούς.
Το Ισραήλ κάλεσε άλλους 16.000 εφέδρους για να διευρύνει το μέτωπο και διαμηνύει ότι οι επιδρομές θα συνεχιστούν μέχρι να εξοντωθεί η παλαιστινιακή αντίσταση.

  • «Η κίνηση αυτή επιτρέπει την ανανέωση των χερσαίων δυνάμεων, καθώς οι νέοι έφεδροι θα αντικαταστήσουν αυτούς που ήδη πολεμούν στη Γάζα, ενώ αυξάνουν συνολικά τον αριθμό σε 86.000», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στρατού. Παράλληλα, το Συμβούλιο Ασφαλείας του Ισραήλ αποφάσισε ομόφωνα τη συνέχιση των επιθέσεων.
Σφαγιασμός των αμάχων από τον ισραηλινό στρατό
Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται δραματικά καθώς ο ισραηλινός στρατός χτυπάει απροκάλυπτα αμάχους. Ο συνολικός αριθμός των νεκρών από την έναρξη των επιχειρήσεων έχει φτάσει τους 1.350, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 7.600.
Μόνο την Τετάρτη, που χτυπήθηκε σχολείο του ΟΗΕ με πρόσφυγες και κεντρική αγορά, έχασαν τη ζωή τους 119 Παλαιστίνιοι, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσαν στη δημοσιότητα οι παλαιστινιακές υπηρεσίες υγείας.
CNN: Επίθεση σε αγορά της Γάζας


Η αγορά της συνοικίας Σετζάγια βομβαρδίστηκε την ώρα που ήταν γεμάτη με κόσμο ο οποίος αναζητούσε τροφή. Από την επίθεση σκοτώθηκαν 20 Παλαιστίνιοι και περισσότεροι από 150 τραυματίστηκαν.
Μάλιστα η επιδρομή έγινε περίπου μισή ώρα πριν τη λήξη της 4ωρης μονομερούς εκεχειρίας που είχε κηρύξει το Ισραήλ, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ήθελαν να δολοφονήσουν αμάχους.
Σχετικά με τη σφαγή που έγινε το πρωί της Τετάρτης σε σχολείο του ΟΗΕ, στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια, η ισραηλινή κυβέρνηση ισχυρίστηκε ότι θα γίνει έρευνα και επιχείρησε να μεταφέρει την ευθύνη στη «Χαμάς».

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Μαρκ Ρέγκεβ δήλωσε προκλητικά στο BBC:
  • «Θα ερευνήσουμε την υπόθεση. Δεν είναι ακόμα σαφές ότι ήταν δικά μας πυρά, αλλά αυτό που σίγουρα γνωρίζουμε είναι ότι οι στρατιώτες μας δέχονται επίθεση από το σημείο».

Τα δάκρυά τους δεν κρύβουν τις ευθύνες
Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του ΟΗΕ, οι ισραηλινές δυνάμεις είχαν ενημερωθεί 17 φορές για την ακριβή θέση του σχολείου και την παρουσία εκτοπισμένων αμάχων.

Από τη συγκεκριμένη επίθεση σκοτώθηκαν 20 άνθρωποι, ανάμεσά τους πολλά παιδιά που είχαν βρει καταφύγιο στις τάξεις του σχολείου.
  • «Δεν υπάρχει τίποτα πιο αναίσχυντο από το να επιτίθεσαι σε παιδιά που κοιμούνται», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, ο οποίος πάντως έχει μερίδιο ευθύνης για αυτή τη σφαγή, καθώς η λογική των «ίσων αποστάσεων» που ακολουθεί, αποθρασύνει το Ισραήλ.
Εκπρόσωπος της κυβέρνησης των ΗΠΑ καταδίκασε το βομβαρδισμό του σχολείου του ΟΗΕ. Ωστόσο λίγες ώρες αργότερα το αμερικανικό υπουργείο Άμυνας ενέκρινε τον ανεφοδιασμό του ισραηλινού στρατού.
902 και NOOZ

Ρεπορτάζ του CNN: Συνομιλία με τον ισραηλινό πρέσβη



Ρεπορτάζ του Reuters


Σημερινό εξώφυλλο του Guardian


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.