Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Ουκρανία: Κλιμακώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των ρωσόφωνων ‒ Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας μετά το μακελειό από την αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου με τους δεκάδες νεκρούς στη Γκορλόφκα και το χτύπημα του στρατού στη Μαιευτική Κλινική της πόλης ‒ 100.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι, 130.000 έχουν καταφύγει στη Ρωσία

Όψη κατεστραμμένης πολυκατοικίας από πρόσφατο βομβαρδισμό στο κέντρο του Ντόνετσκ
Ουκρανία: Κλιμακώνονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά των ρωσόφωνων
Δημοσίευση: Τετ, 30/07/2014 - 15:19
Το Κίεβο συνεχίζει τις αιματηρές στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του λαού της Ανατολικής Ουκρανίας, ενώ ταυτόχρονα οξύνονται οι ανταγωνισμοί των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων που έχουν εμπλακεί στην περιοχή.
Τα oυκρανικά στρατεύματα ανακοίνωσαν ότι κατέλαβαν την πόλη Αβντιίβκα, ενώ τις τελευταίες ώρες επιχειρούν να καταλάβουν και το Ιλόβαϊσκ.
Η αντιδραστική κυβέρνηση της Ουκρανίας έχει πνίξει στο αίμα τους ρωσόφωνους, χτυπάει σπίτια και νοσοκομεία, σκοτώνει αμάχους και παιδιά.
Στην πόλη Γκορλόφκα οι νεκροί άμαχοι έφτασαν τους 19, ανάμεσα τους και παιδιά, από τις επιθέσεις των τελευταίων ημερών.

Μάλιστα ο oυκρανικός στρατός δεν δίστασε να πλήξει τη Μαιευτική Κλινική της συγκεκριμένης πόλης.
Νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας
Στο «διπλωματικό πόλεμο» που μαίνεται παράλληλα, οι ΗΠΑ και η ΕΕ επέβαλαν νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Ο Aμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, δήλωσε ότι «η σημερινή ημέρα είναι μια υπενθύμιση πως όταν οι ΗΠΑ λένε κάτι το εννοούν».
Ο Μπάρακ Ομπάμα ισχυρίστηκε ότι με τις νέες κυρώσεις, η ήδη αδύναμη οικονομία της Ρωσίας εξασθενεί ακόμη περισσότερο.
Οι νέες κυρώσεις έχουν οικονομικό χαρακτήρα και αφορούν σε τρεις τράπεζες και ένα ναυπηγείο.
  • Στο εξής απαγορεύεται στους Αμερικανούς πολίτες να έχουν συναλλαγές με την VTB, τη δεύτερη σε μέγεθος ρωσική τράπεζα, τη θυγατρική της, τη Bank of Moscow, και τη Russian Agriculture Bank, την τράπεζα που χορηγεί δάνεια σε αγρότες.
  • Επίσης θα «παγώσουν» τυχόν περιουσιακά που έχει στις ΗΠΑ το ναυπηγείο United Shipbuilding Corp.
Ανάλογα μέτρα αποφάσισε να λάβει η ΕΕ. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπέι, και τον προέδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, οι νέες κυρώσεις
  • «θα περιορίσουν την πρόσβαση ρωσικών κρατικών τραπεζών στις κεφαλαιαγορές της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
  • θα επιβάλουν εμπάργκο στο εμπόριο όπλων,
  • θα επιβάλουν απαγόρευση στην εξαγωγή αγαθών διπλής (πολιτικής και στρατιωτικής) χρήσης, και
  • θα περιορίσουν την πρόσβαση της Ρωσίας σε ευαίσθητες τεχνολογίες, ιδιαίτερα στον τομέα του πετρελαίου».
Αντίδραση της Ρωσίας για τις κυρώσεις
Ο Βλαντίμιρ Σιζόφ, εκπρόσωπος της Ρωσίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ότι η ενίσχυση των οικονομικών κυρώσεων «δεν οδηγεί πουθενά».
Όπως είπε, «η απόφαση επιβεβαιώνει το συμπέρασμα ότι η ΕΕ δεν μπορεί ή δεν θέλει ακόμη να εγκαταλείψει την οδό της ενίσχυσης της πίεσης μέσω των κυρώσεων, η οποία από μόνη της δεν οδηγεί πουθενά και, σε κάθε περίπτωση, δεν συμβάλλει στην αποκλιμάκωση της κατάστασης στην Ουκρανία».
Από τους βομβαρδισμούς στην επαρχία του Ντονέτσκ (Φωτο ΑΡ)
Ουκρανία: Συνεχίζει το μακελειό η αντιδραστική κυβέρνηση του Κιέβου - Δεκάδες νεκροί στη Γκορλόφκα
Δημοσίευση: Τρί, 29/07/2014 - 19:57
Δεκάδες άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις της αντιδραστικής κυβέρνησης του Κιέβου ενάντια στους εξεγερμένους κατοίκους των νοτιοανατολικών περιοχών.
Δεκατέσσερις άνθρωποι, μεταξύ τους πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν και 43 τραυματίστηκαν το απόγευμα της Δευτέρας στην πόλη Γκορλόβκα, ένα από τα πολλά σημεία που πολιορκούνται τις τελευταίες μέρες από τις δυνάμεις του Κιέβου.
Στην πόλη έχει κηρυχθεί τριήμερο πένθος, μετά το θάνατο την Κυριακή άλλων 13 πολιτών, ανάμεσά τους και τρία παιδιά.
Επίσης στο Λουγκάνσκ, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από βόμβα που έπληξε οίκο ευγηρίας.
Σήμερα στην πόλη, πρόκειται να δημιουργηθεί ανθρωπιστικός διάδρομος για έξι ώρες προκειμένου οι κάτοικοι να απομακρυνθούν με ασφάλεια, αλλά οι αρχές έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να εγγυηθούν απολύτως την ασφάλεια των αμάχων. Ο ΟΗΕ υποστηρίζει ότι περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι έχουν ήδη εγκαταλείψει τη νότια Ουκρανία, όπου μαίνονται οι συγκρούσεις. (Βλέπε από Μποτίλια, 27/7/2014)
Διπλωματική κινητικότητα
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ και ο Αμερικανός ομόλογός του Τζον Κέρι, συμφώνησαν σήμερα, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν, ότι οι μάχες κοντά στο σημείο όπου συνετρίβη το Μπόινγκ 777 των Μαλαισιανών Αερογραμμών, στην ανατολική Ουκρανία, θα πρέπει να σταματήσουν.
Επίσης, σύμφωνα με ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο, ο Κέρι δήλωσε μετά τη συνάντησή του με τον Ουκρανό υπ. Εξωτερικών Πάβλο Κλίμκιν, ότι το Κίεβο είναι έτοιμο για μία άμεση εκεχειρία και ότι ο Ποροσένκο είναι έτοιμος για συνομιλίες με τους εκπροσώπους των ανατολικών επαρχιών.
Αδύνατη η έρευνα στο σημείο της συντριβής
Η διεθνής ομάδα ερευνητών, περιλαμβανομένων 38 Ολλανδών και 12 Αυστραλών αστυνομικών, αδυνατούν για τρίτη ημέρα σήμερα να προσεγγίσουν τον τόπο της συντριβής καθώς στην περιοχή είναι σε εξέλιξη η σφοδρή στρατιωτική επιχείρηση του Κιέβου. «Υπάρχουν σφοδρές μάχες στο δρόμο για το σημείο της συντριβής», δήλωσαν.
Σε αντίθεση με τις προηγούμενες μέρες, η ομάδα των ειδικών σήμερα δεν προσπάθησε καν να μεταβεί στο μέρος όπου κατέπεσε το Boeing 777, που βρίσκεται περίπου 70 χλμ από το Ντονέτσκ.
Κυρώσεις από ΕΕ και Ιαπωνία
Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα να παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία τεσσάρων Ρώσων επιχειρηματιών στο πλαίσιο των κυρώσεων ενάντια στη Ρωσία.
Παράλληλα, αποφάσισε να επιβάλει κυρώσεις σε τέσσερις οντότητες, μεταξύ αυτών και σε μια τράπεζα, για τους ίδιους λόγους.
Το απόγευμα οι πρεσβευτές της ΕΕ εξέτασαν επιπλέον οικονομικές κυρώσεις που θα αφορούν, μεταξύ άλλων, την πρόσβαση στις χρηματοοικονομικές αγορές και τις πωλήσεις όπλων.
Εξάλλου, η Ρωσία χαρακτήρισε σήμερα «εχθρικά» τα σχέδια της Ιαπωνίας να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος Ρώσων για την κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, προσθέτοντας ότι θα βλάψουν τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Πρόσφατα, η ιαπωνική κυβέρνηση ενέκρινε την πρόταση επιβολής πρόσθετων κυρώσεων στη Ρωσία μετά την κατάρριψη του αεροσκάφους των Μαλαισιανών Αερογραμμών στην ανατολική Ουκρανία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.