Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Πέμπτη 15 Μαΐου 2014

Τί περιμένεις; Κάνε το βήμα: Το ΚΚΕ σου είπε την αλήθεια. Η ζωή σου το αποδεικνύει. Δυνάμωσε το ΚΚΕ. Για να δυναμώσει η προοπτική και η ελπίδα – Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ – Κουτσούμπας, Παφίλης, Σοφιανός: Οι ομιλίες (VIDEO+14 ΦΩΤΟ)

Η κεντρική συγκέντρωση του ΚΚΕ και οι ομιλίες


Χιλιάδες κόσμου στη μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στην Αθήνα με ομιλητές τους Δ. Κουτσούμπα, Θ. Παφίλη και Ν. Σοφιανό (VIDEO - ΦΩΤΟ)

Χιλιάδες κόκκινες σημαίες ανέμισαν στην μεγάλη προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον Αρεως της Αθήνας για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές
«Κάνε το βήμα, ψήφισε ΚΚΕ στις ευρωεκλογές και Λαϊκή Συσπείρωση σε Περιφέρειες και Δήμους» το σύνθημα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης του ΚΚΕ με ομιλητές τον Δημήτρη Κουτσούμπα ΓΓ της ΚΕ του Κόμματος, τον Νίκο Σοφιανό μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιο δήμαρχο της Αθήνας και τον Θανάση Παφίλη μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής. Ακολουθούν οι ομιλίες αναλυτικά:
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τόνισε: 
«Φίλες και Φίλοι
Συντρόφισσες και Σύντροφοι,
Στηρίζουμε, δυναμώνουμε το ΚΚΕ παντού, γιατί δύναμη κι ελπίδα είναι του λαού.
Λέμε ΟΧΙ στα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων.
Δίνουμε τη μάχη και αυτή την Κυριακή στους δήμους και τις περιφέρειες και την άλλη Κυριακή στις ευρωεκλογές.
Για να γίνει ισχυρός ο λαός.
Γι' αυτό χρειάζεται η ψήφος να πέσει στα ψηφοδέλτια του ΚΚΕ, στα ψηφοδέλτια της "Λαϊκής Συσπείρωσης", με σήμα κατατεθέν το γαρύφαλλο του αγώνα μας, το γαρύφαλλο της καρδιάς μας.
Μόνο η αποφασιστική ενίσχυση του ΚΚΕ παντού θα κάνει τη διαφορά.
Η ψήφος στο ΚΚΕ αυτή τη φορά είναι το διαφορετικό, το ελπιδοφόρο.
Ένα εκλογικό αποτέλεσμα υπέρ του ΚΚΕ στους δήμους και στις περιφέρειες αλλά και στις ευρωεκλογές δεν μπορεί να διαβαστεί αλλιώς, δεν μπορεί να παρερμηνευτεί, δεν θα πάει αλλού μετά τις εκλογές, θα γυρίσει σίγουρα υπέρ του λαού.
Μόνο έτσι η πλάστιγγα πραγματικά μπορεί να αρχίσει να γέρνει υπέρ της εναλλακτικής εξόδου σε όφελος του λαού, κόντρα στα δεσμά και τις αλυσίδες των μονοπωλίων, της ΕΕ, των αντιλαϊκών κυβερνήσεων που έχει γνωρίσει αυτός το τόπος, αυτός ο λαός. 
Από δω από την Αθήνα, από την περιφέρεια της Αττικής απόψε, στέλνουμε μήνυμα παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας. 
Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους εργάτες, τους υπαλλήλους, τους ανέργους, τους αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, βιοτέχνες εμπόρους, στους αγρότες, στα νέα παιδιά, στις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών.
Με το ΚΚΕ μπορούμε να απαντήσουμε στο πραγματικό, το ουσιαστικό δίλημμα που είναι: Υποταγή ή χειραφέτηση του λαού μας από την πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των μονοπωλίων. 
Κι αυτό το δίλημμα αφορά και την επιλογή στις κάλπες των δήμων και των περιφερειών και στις κάλπες της άλλης Κυριακής για τις ευρωεκλογές και το δεύτερο γύρο.
Μπορούμε να αχρηστεύσουμε τις διάφορες παγίδες που στήνουν τα κόμματα του νέου διπολισμού, τα κόμματα του κατεστημένου, της αστικής διαχείρισης.
Μπορούμε να προσπεράσουμε τις όποιες τρικλοποδιές, αγνοώντας τους εκβιασμούς των κομμάτων που στηρίζουν την ΕΕ, τα μονοπώλια, τα αντιλαϊκά μέτρα, τη στρατηγική του κεφαλαίου.
Ας αξιοποιήσουμε, όλοι, την μεγάλη πείρα μας. 
Το έργο αυτό το έχουμε ξαναδεί, πολλές φορές πλέον.
Εκβιαστικά διλήμματα, ψεύτικες ελπίδες, υποσχέσεις, αυταπάτες.
Με τη στάση μας μπορούμε αυτά να τα ανατρέψουμε. Στο χέρι μας είναι η επιλογή.
Για να εκφραστεί στην κάλπη, ατόφια η καταδίκη απέναντι στην αντιλαϊκή κυβέρνηση της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
Αλλά και να μην πάρουν λευκή επιταγή οι αυταπάτες, οι ψεύτικες ελπίδες που καλλιεργεί ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην μπορέσει τελικά να καταδικαστεί ο πραγματικός ένοχος, η ίδια η ΕΕ, τα μονοπώλια και τα κόμματά τους.
Τα συνθήματα που έχουν πέσει στο προεκλογικό τραπέζι, από τη μια μεριά με τα "σταθερά βήματα μπροστά" και τις ψεύτικες προσδοκίες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, και από την άλλη, τις παλινωδίες, τον καιροσκοπισμό την έλλειψη ευθύνης απέναντι στο λαό, με το άγχος του ΣΥΡΙΖΑ να γίνει αυτός χαλίφης στη θέση του χαλίφη, δεν είναι τίποτε άλλο παρά εκβιασμοί, ψευτοδιλήμματα, αυταπάτες, με μοναδικό στόχο να αποσπάσουν τη λαϊκή συγκατάθεση και ανοχή, για να συνεχίσουν όλοι τους είτε παρέα, είτε ο καθένας από τη θέση του, το αντιλαϊκό έργο που έχει τη σφραγίδα της λυκοσυμμαχίας της ΕΕ, των μονοπωλίων και μέσα στις περιφέρειες και μέσα στους δήμους και στη βουλή και την ευρωβουλή.
Δεν πρέπει αυτή τη φορά να τους κάνουμε το χατίρι. Να τους επιτρέψουμε να εγκλωβίσουν τη δικαιολογημένη μας αγανάκτηση και δυσαρέσκεια σε δρόμους αδιέξοδους, που δεν θα δώσουν ανάσα ζωής στο λαό και την πατρίδα.
Αλλά θα δώσουν μόνο ανάσα ζωής, σε ένα βάρβαρο σύστημα, σε ένα δρόμο ανάπτυξης που όχι μόνο έχει φάει πλέον τα ψωμιά του, αλλά γίνεται και επικίνδυνος για τα λαϊκά συμφέροντα, οδηγεί όλο και περισσότερο σε νέες οικονομικές κρίσεις σαν αυτές που ζήσαμε και ζούμε, σε εμπλοκή της πατρίδας μας, του λαού μας, των παιδιών μας σε νέους τοπικούς και γενικότερους πολέμους, θυσία στους ανταγωνισμούς και τις αντιθέσεις τους, για τα κέρδη τους και μόνο.
Δεν φτάνει όμως η οργή και η αγανάκτηση. Αυτή η οργή, η δικαιολογημένη δυσαρέσκεια όλων μας, δεν μπορεί να είναι τυφλή.
Πρέπει να αποκτήσει διεισδυτική ματιά, να έχει ανοιχτά τα αυτιά, καθάρια και όχι θολωμένη τη σκέψη. Έτσι μόνο θα γίνει συνειδητή η επιλογή.
Η τυφλή οργή μπορεί ευκαιριακά να πριμοδοτήσει αντιδραστικά, επικίνδυνα φασιστικά σχήματα, τσιράκια του συστήματος.
Μπορεί να ρέει σε ανώδυνα για το σύστημα ποτάμια, έστω κι αν αποδειχτούν ξεροπόταμοι.
Μπορεί να εγκλωβίζεται σε σχήματα ψεύτικων ελπίδων καιροσκόπων και τυχοδιωκτών της "κυβερνώσας αριστεράς".
Κι όλα αυτά δεν τα βλέπουμε αφ’ υψηλού, δεν είμαστε κι εμείς έξω από αυτά, ούτε λέμε ότι μόνο το ΚΚΕ τα κάνει όλα καλά και είναι υπεράνω κριτικής.
Όμως μπορεί να μας εμπιστευτεί ο λαός μας, η νεολαία μας, οι γυναίκες της Ελλάδας.
Και για τη σταθερότητα, τη συνέπεια.
Και για την αυταπάρνηση, την αυτοθυσία του καθημερινού αγώνα που δίνουμε.
Και για τις σωστές εκτιμήσεις, προβλέψεις και αναλύσεις, την προσπάθεια να ενημερώνουμε, να προετοιμάζουμε το λαό, το κίνημα.
Και γιατί επιδιώκουμε να βρισκόμαστε παντού, εκεί που ο λαός υποφέρει, όπου πεινάει, που στέκεται στην ουρά του ΟΑΕΔ, της ανεργίας, έξω από τις εφορίες που χαρατσώνουν, παντού, όπου το καθήκον για το καλό του τόπου του εργαζόμενου, του λαού μας, μας καλεί. 
Αλήθεια υπάρχει μεγαλύτερη ικανοποίηση και δικαίωση, από την επιστολή που πήραν προχτές οι σύντροφοί μας και συναγωνιστές μας του ΠΑΜΕ από την άνεργη γυναίκα με τα δύο παιδιά από το Ηράκλειο, που εξέφραζε την ευγνωμοσύνη της γιατί με την παρέμβαση των κομμουνιστών, των ταξικών συνδικάτων, επανέφεραν το ρεύμα που της είχε κοπεί επειδή δεν είχε να πληρώσει το λογαριασμό;
Και φυσικά δεν είναι η μοναδική περίπτωση, ούτε η μοναδική επιστολή.
Δεν το λέμε αυτό σήμερα δημόσια για να ευλογίσουμε τα γένια μας.
Κυρίως αποτελεί δέσμευση να εντείνουμε με μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα τον αγώνα μας, την αλληλεγγύη μας, ώστε κανένας να μην είναι μόνος του σε αυτή την κατάσταση.
Να οργανώσουμε καλύτερα και να συμβάλουμε στην ανασυγκρότηση του εργατικού λαϊκού κινήματος, στην οργάνωση της εργατικής τάξης, του λαού, στην οικοδόμηση μιας μεγάλης λαϊκής κοινωνικής συμμαχίας, χωρίς ταμπέλες και διαχωρισμούς του παρελθόντος, για να ανοίξει ο δρόμος με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, για μια νέα κοινωνία της πραγματικής λαϊκής ευημερίας. 
Συντρόφισσες και σύντροφοι
Φίλες και φίλοι,
Δίνουμε τη μάχη των εκλογών ενιαία σε όλες τις κάλπες, και τις δύο Κυριακές γιατί ενιαία είναι η πολιτική που ξεκινά από το ευρωκοινοβούλιο και καταλήγει σε κάθε δημοτικό και περιφερειακό συμβούλιο σε όλη τη χώρα.
Αυτή η πολιτική είναι αντιλαϊκή και διαπερνά όλα τα επίπεδα και τους κρίκους της αστικής διακυβέρνησης: Από τα όργανα της ΕΕ, της κεντρικής κυβέρνησης, μέχρι τα όργανα της τοπικής διοίκησης, τις περιφέρειες και τους δήμους σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ.
Οι περιφέρειες και οι δήμοι είναι κρίκοι αυτού του διεφθαρμένου και σάπιου αστικού κράτους, εφαρμόζουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική στο επίπεδο της τοπικής διοίκησης.
Οι περιφερειάρχες και οι δήμαρχοι των κομμάτων του κεφαλαίου και του ευρωμονόδρομου, τα περιφερειακά και δημοτικά συμβούλια που τα κόμματα αυτά ελέγχουν, έχουν καταντήσει όργανα υλοποίησης της βάρβαρης επίθεσης του κεφαλαίου στα εργατικά λαϊκά δικαιώματα. Φορείς προώθησης της φιλομονοπωλιακής πολιτικής της ΕΕ.
Ενιαία και συνολική πρέπει να είναι η καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ, και της αξιωματικής αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ, των άλλων κομμάτων του ευρωμονόδρομου στις ευρωεκλογές αλλά και στα πρόσωπα των υποψηφίων τους για τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.
Είτε αυτοί έχουν το "επίσημο" χρίσμα των κομμάτων τους, είτε εμφανίζονται ως "ανεξάρτητοι" και "υπερκομματικοί". Όλοι αυτοί επίσης έχουν χρίσμα. Έχουν το χρίσμα της υποταγής στην εξουσία των μονοπωλίων, της πλουτοκρατίας, της σφηκοφωλιάς της ΕΕ.
Ακριβώς γιατί κρύβουν πίσω από τα μεγάλα λόγια "περί τοπικών κοινωνιών" τις αντιδραστικές αλλαγές που έχουν γίνει όλα τα προηγούμενα χρόνια στη δομή, στην οργάνωση και στη λειτουργία της τοπικής διοίκησης με παρέμβαση και της ίδιας της ΕΕ.
Από τη συνθήκη του Μάαστριχτ και τις 4 ελευθερίες της μέχρι τη σημερινή αντιδραστική συνθήκη της Λισαβόνας, το μετονομασμένο ευρωσύνταγμα.
Έχουν δημιουργήσει το πλαίσιο εκείνο που υλοποιεί και διευκολύνει την ελευθερία κίνησης του κεφαλαίου στην ενιαία καπιταλιστική αγορά της ΕΕ, προωθεί τις αναγκαίες, για τα συμφέροντά του, καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις.
Κρύβουν ότι οι μεγάλες διοικητικές μονάδες που δημιούργησαν, οι περιφέρειες και οι δήμοι -που πλέον μπορούν να συγκεντρώνουν περισσότερες αρμοδιότητες αλλά και να διαχειρίζονται μεγαλύτερους πόρους- μοναδικό στόχο έχουν να κάνουν πιο ευνοϊκές τις προϋποθέσεις για την ενίσχυση της κερδοφορίας λίγων μονοπωλιακών ομίλων.
Αυτός ήταν και παραμένει ο βασικός στόχος της ΕΕ που προώθησαν και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.
Όλα τα υπόλοιπα: Περί "Ευρώπης της αλληλεγγύης και της συνοχής" που δήθεν μπορούσε να υλοποιηθεί από την περιφερειακή πολιτική της ΕΕ που υιοθετούν όλοι -μηδενός εξαιρούμενου από τα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ- είναι μεγάλη κοροϊδία.
Καμιά "πολιτική συνοχής" της ΕΕ δεν μπορεί να περιορίσει και πολύ περισσότερο να εξαλείψει την ανισόμετρη ανάπτυξη όχι μόνο ανάμεσα στα κράτη - μέλη της ΕΕ αλλά και ανάμεσα στις διάφορες περιοχές της ίδιας της χώρας - μέλους, όπως είναι η Ελλάδα, ακριβώς γιατί είναι σύμφυτη αυτή η ανισομετρία με το χαρακτήρα μιας τέτοιας συμμαχίας καπιταλιστικών κρατών, όπως η ΕΕ.
Αυτό συμβαίνει όταν σ’ ένα δρόμο ανάπτυξης, που ακολουθείται μέχρι σήμερα και μας έφτασε σε αυτό το χάλι και που και πάλι, αυτά τα κόμματα ξαναπροτείνουν να τον ακολουθήσει ο λαός με επιλογή του.
Σε αυτό το δρόμο λοιπόν αυτά συμβαίνουν όταν κυριαρχεί ο ανταγωνισμός, το κυνήγι του μέγιστου κέρδους για τους λίγους, η αναρχία της παραγωγής.
Τα κόμματα που προσκυνούν την ΕΕ, υλοποιούν και προωθούν τις δεσμεύσεις της, κρύβουν ότι τα διάφορα κοινοτικά κονδύλια δεν μπορούν να αμβλύνουν τη βαθιά ανισομετρία στην ανάπτυξη, κρύβουν ότι τα ΕΣΠΑ που κατευθύνονται στις περιφέρειες και στους δήμους χρηματοδοτούν δράσεις που προωθούν τη στρατηγική της ΕΕ.
Κρύβουν ότι το μεγαλύτερο τμήμα των κονδυλίων αυτών επιστρέφει άμεσα στους μονοπωλιακούς ομίλους των ισχυρών καπιταλιστικών κρατών της ΕΕ.
Κρύβουν ότι οι πόροι αυτοί κατευθύνονται σε έργα που επιταχύνουν τις αναδιαρθρώσεις δηλαδή τις βαθιές αλλαγές που έχει ανάγκη το κεφάλαιο για μεγαλύτερη κερδοφορία ενώ εντείνουν την επίθεση στις εργασιακές σχέσεις και τα ασφαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων.
Άρα λοιπόν, φίλοι και φίλες, ενιαία είναι η μάχη των εκλογών. Ενιαία παντού σε όλες τις κάλπες πρέπει να εκφραστεί η καταδίκη των κομμάτων που υπερασπίζονται τη στρατηγική της ΕΕ, των μονοπωλίων.
Φίλοι και Φίλες
Όλο και περισσότερο τις τελευταίες μέρες ακούτε τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να λένε πως "ξεπεράσαμε πια τα πολύ δύσκολα, ότι ο δρόμος είναι ανηφορικός, κι από δω και μπρoς να ξέρετε έχουμε "μόνο πάνω" να πηγαίνουμε, ότι τελείωσε το "προς τα κάτω" και πάει λέγοντας.
Και για να έχουμε το καλό ερώτημα: Ποιος αλήθεια ξεπέρασε τα δύσκολα; Για ποιον ο δρόμος είναι ανηφορικός; Ποιος έχει μόνο πάνω να πηγαίνει; Ταξικό είναι και το ερώτημα και η απάντηση που πρέπει να δώσει ο καθένας και η καθεμιά.
Κι αυτοί στους οποίους αναφέρεται η ΝΔ είναι οι 500 Έλληνες που έχουν πάνω από 600 δισ. ευρώ. Είναι οι Έλληνες εφοπλιστές που είναι παγκόσμια 1η δύναμη στη ναυτιλία. Είναι οι μεγαλοβιομήχανοι και οι τραπεζίτες.
Ο δρόμος προς τα πάνω είναι για τα μονοπώλια που ανακάμπτουν την κερδοφορία τους.
Η εργατική τάξη, ο λαός, θα εξακολουθούν να ματώνουν γι' αυτή την κερδοφορία.
Θα συνεχίζουν να ζουν με μειωμένους μισθούς και συντάξεις.
Θα συνεχίσουν να ακριβοπληρώνουν την παιδεία των παιδιών τους, την υγεία της οικογένειάς τους.
Γιατί αυτό θα απαιτεί κάθε φορά ο στόχος για το ματωμένο πλεόνασμα, ο κίνδυνος που λέει η ΝΔ να γυρίσουμε πίσω. 
Αυτό θα απαιτούν τα μνημόνια διαρκείας που ισχύουν πλέον γι' όλες τις χώρες της ΕΕ, αυτό θα απαιτεί η δημοσιονομική πειθαρχία, οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί της ΕΕ.
Ο δρόμος μπορεί να είναι προς τα πάνω, αλλά όχι για το εργατικό λαϊκό εισόδημα, για το 1,5 εκ. των ανέργων, που δεν πρόκειται να επανακτήσουν τη δουλειά που είχαν με το μισθό και τα δικαιώματα που είχαν. 
Ο ανοδικός δρόμος για την καπιταλιστική κερδοφορία, θα έρθει να πατήσει πάνω στην κατεδάφιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων.
Γιατί κατεδάφιση είναι η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, η μερική απασχόληση, η επιδότηση των μεγαλοεπιχειρηματιών για να προσλαμβάνουν ανέργους, η μαθητεία των νέων, δηλαδή η απλήρωτη εργασία.
Οι εργάτες, οι άνεργοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι φτωχοί αγρότες δεν έχουν κανένα λόγο να πανηγυρίζουν για την έξοδο στις αγορές που η κυβέρνηση προβάλλει ως το μεγαλύτερο επίτευγμά της. Και αυτά τα δανεικά, όπως και τα προηγούμενα, θα πάνε για τη στήριξη του κεφαλαίου, την ανάκαμψη της κερδοφορίας του και όχι για την ανάκαμψη των λαϊκών αναγκών. 
Γι' αυτά τα νέα δανεικά έχει μπει υποθήκη η ζωή και το μέλλον του λαού και των παιδιών του, το τσάκισμα των δικαιωμάτων του. 
Η κυβέρνηση δεν λέει την αλήθεια, όταν ισχυρίζεται ότι με την έξοδο στις αγορές, η χώρα φεύγει από την εποπτεία και την επιτήρηση. Γιατί η ΕΕ έχει συγκροτήσει μηχανισμούς επιτήρησης για όλες τις χώρες, ανεξάρτητα αν έχουν ή δεν έχουν μνημόνια, αν έχουν ψηλό ή χαμηλό χρέος, αν δανείζονται με 2 ή με 6%.
Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ επίσης δεν λέει αλήθεια, όταν ισχυρίζεται ότι το πρόβλημα είναι ο χρόνος και το ύψος του δανεισμού, κρύβοντας όλα τα υπόλοιπα. Κοροϊδεύει ξεδιάντροπα, όταν ισχυρίζεται ότι μια δική του κυβέρνηση θα εξασφαλίσει έξοδο στις αγορές με "κοινωνική δικαιοσύνη", λες και οι αγορές είναι φιλάνθρωπα ταμεία!
ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να διαχειριστούν τον ανοδικό για το κεφάλαιο δρόμο που είναι όμως κατρακύλα χωρίς τέλος για το λαό.
Γι' αυτό κονταροχτυπιούνται για το ποιος είναι πιο ικανός διαχειριστής, ποιος θα είναι ο εκλεκτός της ΕΕ, των μονοπωλίων, των ίδιων στρατηγικών δηλαδή επιλογών.
Φίλες και Φίλοι,
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, εξελίσσονται στους δύο πόλους του αστικού πολιτικού συστήματος που στην προσπάθειά του για σταθερές κυβερνήσεις στη θέση των παλιών αυτοδύναμων κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ κάνει ό,τι μπορεί, σπρώχνει για τη δημιουργία ενδιάμεσων, πρόθυμων, διαθέσιμων που μπορούν να βάλουν ένα χεράκι και να κολλήσουν πότε στα "αριστερά", πότε στα "δεξιά" σίγουρα όμως στα αντιλαϊκά κυβερνητικά σχήματα.
Το 'χουμε πει το τελευταίο διάστημα αρκετές φορές, θα το επαναλάβουμε και σήμερα. Στην Ελλάδα με "ελιές" δίπλα σε "ποτάμια" κάποιοι μπορεί να επενδύουν στον αγροτουρισμό, αλλά στην πολιτική με "ελιές" και "ποτάμια" στήνουν πολλές μικρές παγίδες δίπλα στις μεγαλύτερες.
Τέτοιες παγίδες στήνει και ο ΣΥΡΙΖΑ που ΠΑΣΟΚοποιείται μέρα με τη μέρα, επιδιώκει να πάρει τη θέση του ΠΑΣΟΚ στο δικομματικό παιχνίδι, ούτε καν όμως του ΠΑΣΟΚ έστω της δεκαετίας του ’80 που είχε και κάποια ριζοσπαστικά συνθήματα και πήρε κάποια φιλολαϊκά μέτρα σε άλλες συνθήκες, άλλες εποχές που έχουν πλέον περάσει ανεπιστρεπτί. Αλλά του ΠΑΣΟΚ της εποχής Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου που μπροστά στο στόχο της ΟΝΕ, του ευρώ, της συμμαχίας με τους Αμερικάνους και Ευρωπαίους εταίρους, πέταγε όλες τις φιλολαϊκές μάσκες. 
Κι ας αφήσει αυτά που ξέρει ο κ. Τσίπρας ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ δεν έρχονται από τα σαλόνια όπου συγκεντρώνονται υπογραφές για νέα "κοκτέιλ", "νέους μπάρμαν" και "νέους σερβιτόρους" της παλιάς πολιτικής, ότι δήθεν δεν τους κανάκεψαν οι μεγιστάνες της διαπλοκής και του πλούτου, ότι δεν είναι σπορά της τύχης, ούτε υβρίδια του σάπιου συστήματος…  
Αλήθεια, τα πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που μετακόμισαν τα τελευταία χρόνια στον ΣΥΡΙΖΑ -υπουργοί, υφυπουργοί και βουλευτές του- στελέχη της συνδικαλιστικής εργατικής αριστοκρατίας γραφειοκρατίας και λαμογιάς που συνωστίζονται στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, όλοι με όνομα και διεύθυνση, σερβιτόροι ποιας πολιτικής είναι; 
Μήπως αλήθεια, δεν είναι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και ο ίδιος ο πρόεδρός του που συχνάζουν σε διαφορά σαλόνια, υπερατλαντικά αμερικάνικα και ευρωπαϊκά;
Και τέλος, ας μην γελιόμαστε. Υπάρχει μεγαλύτερο κανάκεμα από αυτό που κάνει ο ΣΕΒ, οι βιομήχανοι, στον ΣΥΡΙΖΑ; 
Σήμερα, πρέπει διπλά και τριπλά να σκεφτούν οι αγωνιστές και οι αγωνίστριες της ζωής, που ταλαντεύονται, που θεωρούν ότι κάτι πρέπει να γίνει τώρα κι ας είναι ότι να 'ναι.
Τους λέμε με το χέρι στην καρδιά. Δεν έχουμε καμιά εμπιστοσύνη στον ΣΥΡΙΖΑ που κοροϊδεύει το λαό για την ΕΕ, κάνει βρώμικο παιχνίδι σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων σπέρνει αυταπάτες. Ο ΣΥΡΙΖΑ -ο προκάτοχός του ΣΥΝ- ψήφισε τη συνθήκη του Μάαστριχτ, στήριξε την ένταξη στην ΟΝΕ.
Δεν μπορεί να έχεις ψηφίσει το μεγαλύτερο Μνημόνιο των Μνημονίων, το Μάαστριχτ, και μετά να λες, δεν είδα, δεν κατάλαβα!
Αποτέλεσμα και της δικής του ψήφου, είναι όσα περνάμε σήμερα.
Δεν μπορεί να έχει κανείς εμπιστοσύνη στη διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν μπορείς να κλείνεις τα μάτια και τα αυτιά μπροστά στις καταστροφικές συνέπειες της χώρας και να γίνεσαι θιασώτης της ευρωπαϊκής δήθεν ολοκλήρωσης.
Δεν μπορεί να κάνεις πως δεν ξέρεις, ότι: Η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, το ΔΝΤ, ο ΟΑΣΑ, πάνε πακέτο. Και να μην λες κουβέντα ότι αυτοί οι οργανισμοί είναι εργαλεία διαχείρισης για τους λίγους στην ΕΕ.
Τι εμπιστοσύνη μπορείς να έχεις σε ένα κόμμα που μέρα με τη μέρα το βλέπεις να μεταμορφώνεται σε ένα άλλο ΠΑΣΟΚ, αυτό που οι ίδιοι οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εγκατέλειψαν;
Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι καν, η ριζοσπαστική αριστερά της ΕΔΑ των αγώνων που καταψήφισε τη σύνδεση με την ΕΕ "του λάκκου των λεόντων", όπως την αποκαλούσε. 
Είναι ένα μεταβατικό κόμμα των δυνάμεων της σοσιαλδημοκρατίας και γι' αυτό τα εχθρικά προς το λαό μεγαλοσυμφέροντα, έχουν επενδύσει πολλά στην πολιτική του.
Είναι κόμμα που πατάει σε δύο βάρκες: Από τη μια σηκώνει ακόμα και "κόκκινες παντιέρες", κατά περίσταση και ακροατήριο, ψαρεύοντας την ιστορική διαδρομή αγωνιστών, ακυρώνοντας τη βαθύτερη ουσία της διαδρομής τους και από την άλλη αγωνιά μαζί με τους βιομηχάνους για την "υγεία" των κερδών τους, αφού τους αποκαλεί ως και υγιείς επιχειρηματίες.
Αλλιώς μιλά στη Βουλή και στα προεκλογικά μπαλκόνια, με τρόπο που να δημιουργεί εντυπώσεις στο λαό, ότι έχει πολιτική δήθεν με ριζική διαφορά από ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, κι αλλιώς μιλά στα διεθνή φόρα και συναντήσεις, που δίνει εξετάσεις στα μονοπώλια και φαίνεται να παίρνει "καλό" βαθμό.
Ο ΣΥΡΙΖΑ δε δεσμεύεται καθαρά, στην περίπτωση που γίνει κυβέρνηση, όπως λέει, ούτε καν για αναπλήρωση των απωλειών του λαού τα τελευταία χρόνια. Την ίδια ώρα δεσμεύεται ότι θα δώσει νέες κρατικές ενισχύσεις, κρατικό χρήμα, στους δήθεν "υγιείς επιχειρηματίες" που θα σέβονται τη νομοθεσία, δηλαδή όλη αυτή τη νομοθεσία που έχει ψηφιστεί ελέω μνημονίου προς όφελός τους!
Για ποιο πράγμα ακριβώς δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ, το είπε ο ίδιος ο πρόεδρός του, που ούτε το μνημόνιο θα καταργήσει, ούτε τον 13ο και 14ο μισθό θα επαναφέρει. Τις αδικίες θα διορθώσει όπως άλλωστε λέει προεκλογικά και ο πρωθυπουργός. Το ίδιο λέει πως θα κάνει.
Γιατί ακριβώς δεσμεύεται ο ΣΥΡΙΖΑ το ομολογούν τα ίδια τα κεντρικά του στελέχη:
Όταν για παράδειγμα ο Σταθάκης λέει ότι η έκτακτη εισφορά είναι μία "τεχνική λεπτομέρεια", που "δεν είναι το βασικό πρόβλημα του φορολογικού συστήματος", και ότι "οι Έλληνες πληρώνουν λιγότερους φόρους" (!!!) … ή όταν λέει ότι "η επαναφορά του κατώτατου μισθού θα γίνει άμεσα και αφορά μόνο όσους προσλήφθηκαν στον ιδιωτικό τομέα το διάστημα μέσα στην κρίση, τα τελευταία τέσσερα χρόνια, και όχι το σύνολο των εργαζομένων". 
Όταν ο Δραγασάκης λέει ότι "η κρίση είναι δική μας". Όταν ο ίδιος επίσης απαντά ότι "το πρόγραμμα είναι υπό διαρκή εξέταση" και ότι "χρειάζεται μια στρατηγική προσαρμόσιμη"!!!... Καταλαβαίνει κι ο πιο καλόπιστος και αφελής ότι τα εκστομίζουν αυτά όντας στην αντιπολίτευση, φανταστείτε τι έχει να γίνει άμα κληθούν να κυβερνήσουν!!! 
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει περάσει στην απέναντι πλευρά από το λαό, στην πλευρά της αστικής τάξης, παρασύροντας με τη διγλωσσία του ριζοσπάστες αγωνιστές, ότι τάχα μια δυνατή "ευρωπαϊκή αριστερά" θα κάνει τις αγέλες των λύκων, περίπου αρνιά.
Δεν υπάρχει όμως απόφαση και οδηγία της ΕΕ που δεν οδήγησε στη συγκέντρωση του πλούτου, δηλαδή του κεφαλαίου, στην αρπαγή κατακτήσεων, στην καταστροφή αυτοαπασχολούμενων, επαγγελματιών, βιοτεχνών, εμπόρων, αγροτών, χωρίς καμία άλλη προοπτική εργασίας.
Ο ευρωμονόδρομος, στον οποίο υποκλίνεται ο ΣΥΡΙΖΑ, σημαίνει και αποδοχή των δεσμεύσεων της ΕΕ, υποταγή στο στόχο της ανταγωνιστικότητας των μονοπωλίων. Καμιά αλλαγή προέδρου στην Κομισιόν δεν μπορεί να αλλάξει τον αντιδραστικό - αντιλαϊκό χαρακτήρα της ΕΕ, γιατί αυτή ιδρύθηκε και λειτουργεί για να θωρακίσει τα συμφέροντα των μονοπωλίων σε βάρος των εργατικών - λαϊκών δικαιωμάτων.
Οι διεθνείς σύμμαχοι και τα στηρίγματα που επικαλείται, οι κυβερνήσεις των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Ιταλίας, του Μεσογειακού Νότου, είναι εχθροί του λαού μας.
Καλλιεργεί μεθοδικά την υποστολή των αγώνων της εργατικής τάξης, προτείνει "εργασιακή ειρήνη". Στην πράξη γίνεται νεκροθάφτης των τελευταίων κατακτήσεων που έχουν απομείνει.
Οι αγωνιστές, οι ριζοσπάστες, όσοι νοιώθουν ότι παρασύρθηκαν, όσοι τον εμπιστεύτηκαν πριν 2 χρόνια, τώρα, όσο είναι ακόμα νωρίς, μπορούν να προβληματιστούν, να δουν χωρίς συναισθηματισμούς και ψεύτικες ελπίδες, την αλήθεια, να συμπορευτούν σε αυτήν τη μάχη με το ΚΚΕ, δίνοντάς τους μεγαλύτερη δύναμη από αυτή που είχε ακόμα και τα προηγούμενα χρόνια.
Φίλες και Φίλοι,
Απλώνουμε το χέρι σε όσους μας έχουν γνωρίσει χρόνια τώρα, σταθερούς στο μετερίζι του λαού μας, στην αγάπη μας για την πατρίδα, για το λαό μας, στην αλληλεγγύη για τον άνθρωπο που καταπιέζεται, που υποφέρει, πρωτομάχοι στους αγώνες και στην καθημερινή πάλη για επιβίωση, με αγάπη και φιλία για όλους τους λαούς του κόσμου, γνήσιοι διεθνιστές.
Σήμερα, άμεσα η προοπτική με ελπίδα για το λαό βρίσκεται στην αναγέννηση μιας μεγάλης λαϊκής συμμαχίας που θα παλέψει για να αδρανοποιηθούν οι αντιλαϊκοί νόμοι, θα συμβάλλει στον αγώνα για να αναχαιτιστεί η αντιλαϊκή επίθεση, τα απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, για να ανοίξει ο μόνος δρόμος που μπορεί να διασφαλίσει την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.
Μπορούμε να δημιουργήσουμε όλοι μαζί αυτό που λείπει σήμερα: Μια πραγματική ισχυρή λαϊκή συμμαχία, μια ισχυρή λαϊκή αντιπολίτευση στο κεφάλαιο και τα μονοπώλια. Κι αυτό μπορεί να γίνει μόνο με ισχυρό ΚΚΕ.
Μόνο έτσι θα ανοίξει και ο δρόμος για την εξουσία του λαού. Το ΚΚΕ θα δώσει το παρόν του, με τον λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων, σε μια λαϊκή διακυβέρνηση που θα κάνει τον πλούτο που παράγουμε κοινωνική ιδιοκτησία, θα αποδεσμεύσει τη χώρα από τα δεσμά της ΕΕ, θα διαγράψει μονομερώς το χρέος.
Όσο πιο αδύνατο είναι το ΚΚΕ τόσο χειρότερα γίνονται τα πράγματα για το λαό. Αδυνάτισε πρόπερσι εκλογικά το ΚΚΕ και ήδη ο λαός μας, η νεολαία το έχει πληρώσει ακριβά αυτό.
Χειροτέρεψε η κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, αδυνάτισε το κίνημα, οι αγώνες. Δυνάμωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αδυνάτισε ο ίδιος ο λαός, το κίνημα.
Σήμερα μπορούμε όλοι να αξιοποιήσουμε την μεγάλη πείρα μας. Γι' αυτό χρειάζεται Ισχυρό ΚΚΕ: Για να δυναμώσει αυτή η προοπτική, η ελπίδα.
Η ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού στην Ευρωβουλή, στη βουλή, στους δήμους και στις περιφέρειες, στα σωματεία, στους τόπους δουλειάς, στις γειτονιές είναι εγγύηση για ισχυρή αντιπαράθεση απέναντι σε κάθε αντιλαϊκή κυβέρνηση, στην πολιτική της ΕΕ, των μονοπωλίων.
Στις μέρες και στις ώρες που απομένουν δίνουμε τη μάχη των εκλογών ενιαία, γιατί ενιαία είναι η πολιτική που ισοπεδώνει το λαό για τα κέρδη των μονοπωλίων και στο δήμο και στην περιφέρεια και στην ευρωβουλή.
Και με αυτό το ενιαίο κριτήριο ψηφίζουμε.
Δυναμώνουμε το ΚΚΕ σε όλες τις κάλπες, και στις δύο Κυριακές.
Δυναμώνουμε την ελπίδα, δίνουμε δύναμη στο ΚΚΕ, για να γίνει ισχυρός, δυνατός ο λαός και το κίνημα της ανατροπής.
Προχωράμε μπροστά, δυναμικά!
Έχουμε στα ψηφοδέλτιά μας, αγωνιστές και αγωνίστριες που θα δώσουν μάχες, έχουν πείρα, έχουν γνώσεις, ανιδιοτέλεια, παληκαριά.
Σε όλους τους Δήμους και τις περιφέρειες της χώρας.
Στην Αττική με υποψήφιο Περιφερειάρχη τον Θανάση Παφίλη.
Στο Δήμο Αθήνας με υποψήφιο Δήμαρχο τον Νίκο Σοφιανό.
Στο Δήμο Πειραιά με υποψήφια Δήμαρχο την Ελπίδα Παντελάκη.
Και δεκάδες άλλους υποψήφιους δημάρχους σε όλη την Αττική, σε όλη την Ελλάδα».
Η ομιλία του Θανάση Παφίλη υποψήφιου Περιφερειάρχη Αττικής
«Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,
Αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματοβιοτέχνες, φτωχοί αγρότες,
Νέοι και νέες, γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων που ζείτε στην Αττική,
Μη διστάζετε άλλο. Δεν αξίζει στο λαό μας αυτή η μίζερη και άθλια ζωή που τον καταδικάζει ένα σάπιο και ξεπερασμένο σύστημα. Δεν αξίζει στη χώρα μας, στην Αττική με τις μεγάλες δυνατότητες τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα, τις ομορφιές της, οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα να ζουν στη φτώχεια και την αβεβαιότητα. Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλο, όλα αυτά τα πλεονεκτήματα, όλες αυτές οι δυνατότητες να γίνονται ευλογία για τους επιχειρηματικούς ομίλους, τα μονοπώλια και το μεγάλο κεφάλαιο για να θησαυρίσει.
Δεν μπορεί να ανεχθούμε άλλο αυτά να γίνονται κατάρα για τους εργαζομένους και το λαό που καταδικάζεται να γίνει σκλάβος του 21ου αιώνα. ΟΧΙ ΑΛΛΗ ΑΝΟΧΗ. Δεν μας ταιριάζει η υποταγή στην βαρβαρότητα του καπιταλισμού και της ΕΕ.
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!
ΜΗ ΔΙΣΤΑΖΕΤΕ ΑΛΛΟ!
ΤΩΡΑ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ!
ΚΚΕ ΣΤΙΣ ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ!
Έτσι θα τους τιμωρήσετε!
Δώστε δύναμη στο ΚΚΕ και τη "Λαϊκή Συσπείρωση" για να είμαστε όλοι δυνατοί την άλλη μέρα.
Να σταματήσουμε να είμαστε με την πλάτη στον τοίχο και να παζαρεύουμε πόσα λιγότερα θα χάσουμε.
Δώστε μας δύναμη να ενωθεί ο λαός, οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι γυναίκες και η νεολαία σε μια Λαϊκή Συμμαχία να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Να αποσπάσουμε βελτιώσεις, να ανοίξουμε το δρόμο για ριζικές αλλαγές.
Τι περιμένεις από τους άλλους;
Τι περιμένεις από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ και τους υποψηφίους τους στην περιφέρεια;
Τους γνωρίζεις.
Όλοι τους με τις κυβερνήσεις και την ΕΕ ήταν όλα αυτά τα χρόνια.
Είναι συνυπεύθυνοι για την αντιλαϊκή πολιτική.
Την εφάρμοσαν κατά γράμμα στις περιφέρειες και τους Δήμους.
Τι περιμένεις από τους υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και των άλλων κομμάτων που όλοι τους συνεργάστηκαν, συναίνεσαν, εφάρμοσαν την ίδια πολιτική στην Τοπική Διοίκηση, στήριξαν και στηρίζουν την ΕΕ και την άγρια πολιτική τους;
Τι περιμένεις από όλους αυτούς τους εκπροσώπους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και άλλων που σου έταξαν τον Ευρωπαϊκό Παράδεισο και τώρα σε στέλνουν στην Κόλαση;
Τι περιμένεις σήμερα από τους υποψήφιους περιφερειάρχες Σγουρό, Κουμουτσάκο, Δούρου και άλλους -που όχι μόνο λιβάνιζαν την ΕΕ και το σύστημα- αλλά σήμερα, σήμερα που αποκαλύπτεται το αποκρουστικό πρόσωπό της, σήμερα που βιώνουν οι λαοί την απανθρωπιά του καπιταλισμού;
ΣΗΜΕΡΑ αντί να απολογηθούν στο λαό, ξαναπουλούν το ίδιο παραμύθι, πως η ΕΕ θα γίνει καλύτερη, πως θα γίνει πιο ανθρώπινο το σύστημα.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ! Λένε πάλι ψέματα.
ΘΥΜΗΣΟΥ! Το ΚΚΕ είπε την αλήθεια. Να το εμπιστευθείς. Την αλήθεια λέει και τώρα!
Η ζωή σου το αποδεικνύει.
Σκέψου πως υπάρχει και άλλος δρόμος.
Για τα λαϊκά συμφέροντα, με το λαό στην εξουσία, με την οικονομία στα χέρια του χωρίς τις αλυσίδες της ΕΕ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΥΤΗ!
Σε όλες τις περιφέρειες και στην Αττική βέβαια, σε όλους τους Δήμους, η ίδια αντιλαϊκή πολιτική εφαρμόστηκε, ανεξάρτητα αν οι Περιφερειάρχες ή οι Δήμαρχοι ανήκαν στη ΝΔ, στο ΠΑΣΟΚ, στον ΣΥΡΙΖΑ, ή εμφανίζονταν σαν ανεξάρτητοι. Δεν είναι ίδιοι, άλλα την ίδια πολιτική είχαν, γιατί όλοι τους συμφωνούν με τη στρατηγική της ΕΕ και της κυρίαρχης πολιτικής. Όλοι συμφώνησαν με τη γραμμή της ανταποδοτικότητας, της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας και των ιδιωτικοποιήσεων, ΠΛΗΝ ΚΚΕ.
Αυτή η πολιτική εφαρμόστηκε στην περιφέρεια από τη Διοίκηση Σγουρού, με τη στήριξη της ΝΔ, την ανοχή ή συναίνεση με αστερίσκους των άλλων παρατάξεων.
Ιδιωτικοποίηση, ανατροπή εργασιακών σχέσεων, σπάσιμο ωραρίου και κυρίως χρηματοδότηση δράσεων του μεγάλου κεφαλαίου (γήπεδα, κέντρα επιχειρηματικότητας, διαχείριση απορριμμάτων).
Έγκριση και συναίνεση στην παράδοση του παραλιακού μετώπου στα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Φιλέτο για τους ομίλους, ψίχουλα για το λαό. Στο πογκρόμ που εξαπολύθηκε από τις κυβερνήσεις στην υγεία, παιδεία, κοινωνική πρόνοια, στο βιοτικό επίπεδο, στους λαϊκούς αγώνες Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΤΑΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΛΑΟ.
Οι δεκάδες προτάσεις ανακούφισης που κατέθεσε η "Λαϊκή Συσπείρωση" για ενίσχυση ανέργων, θέρμανση σχολείων, αντισεισμική προστασία, κατάργηση διοδίων και άλλα απερρίφθησαν ως "μη ρεαλιστικές" από τις περισσότερες παρατάξεις. Είναι "ρεαλιστικό" βέβαια, να μην πληρώνουν φόρους στο πετρέλαιο οι εφοπλιστές, αλλά δεν είναι για να ζεσταίνονται οι μαθητές και ο λαός μας.
Σήμερα μπροστά στις εκλογές ζούμε την οξύτητα και την αντιπαράθεση σε Αττική έκδοση. Για να κρύψουν τη γενική συμφωνία τους στη γενική πολιτική που διαμορφώνεται και στην Περιφέρεια από την ΕΕ και την Κυβέρνηση, αποπροσανατολίζουν με βαρύγδουπες εκφράσεις.
Αυτά συνοδεύονται με σκανδαλολογία.
Έχετε τα μάτια σας ανοιχτά και σκεφτείτε.
Στην Αττική συγκρούονται μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα στην πλάτη του λαού, για τα μεγάλα φιλέτα που υπάρχουν. Αυτά τα συμφέροντα δεν έχουν ένα συνδυασμό. Κατεβαίνουν σε πολλά ψηφοδέλτια και γίνονται μεγάλες συμφωνίες κάτω από το τραπέζι για το ποιος θα κερδίσει περισσότερα.
Τι υπόσχονται οι άλλοι υποψήφιοι;
Σγουρός και Κουμουτσάκος συγκρούονται για το ποιος πιο γρήγορα θα εφαρμόσει αυτή την πολιτική που ζούμε σήμερα. Ποιος είναι ο καλύτερος διαχειριστής των συμφερόντων του κεφαλαίου.
Τι περιμένετε από αυτούς; Όλα τα προηγούμενα χρόνια στήριξαν την πολιτική που μας έφερε ως εδώ. Για αυτό και συγκυβερνούν. Γι’ αυτό και κομμάτι παραγόντων της ΝΔ είναι στο ψηφοδέλτιο του κυρίου Σγουρού.
Τι λέει η κυρία Δούρου στο λαό της Αττικής; Αλλάζουμε την Αττική. Νέα αρχή. Ποιον άραγε κοροϊδεύει;
  • Δηλαδή, θα βρουν δουλειά οι άνεργοι;
  • Θα ανοίξουν τα μαγαζιά;
  • Θα έχουμε δωρεάν παιδεία και πρόνοια;
  • Θα γίνουν έργα για το λαό;
  • Θα σταματήσει η ιδιωτικοποίηση και θα επιστραφούν ό, τι έχει πουληθεί στους ιδιώτες;
  • Θα ανατραπούν οι εργασιακές σχέσεις γαλέρας;
  • Θα αυξηθούν μισθοί και συντάξεις;
Πώς θα γίνουν όλα αυτά με το ασφυκτικό, αντιλαϊκό πλαίσιο της Κυβέρνησης και της ΕΕ;
Τι θα είναι η Αττική; Νησίδα ευημερίας σε μια χώρα δυστυχίας;
Είναι πολλοί οι υποψήφιοι στην περιφέρεια.
Δυο όμως στρατηγικές και πολιτικές συγκρούονται.
Αυτή που ζούμε σήμερα, της ΕΕ, του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης με μπλε, πράσινη ή πολύχρωμη εκδοχή και η πρόταση του ΚΚΕ, της "Λαϊκής Συσπείρωσης".
Λέμε ευθέως στο λαό ότι η ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, η επίλυση όλων των προβλημάτων σε όφελος του λαού, τα εκρηκτικά προβλήματα της Αττικής απαιτούν τη ριζική ανατροπή αυτής της πολιτικής και του συστήματος, και ένα δρόμο ανάπτυξης που θα κινείται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες και όχι της εξουσίας του κεφαλαίου.
Ταυτόχρονα όμως διατυπώνουμε ένα ριζοσπαστικό πλαίσιο διεκδικήσεων που θα εμποδίζει τα χειρότερα, θα μπορεί να αποσπάσει κάποιες βελτιώσεις.
  • Πλήρης κρατική χρηματοδότηση  που να καλύπτει το σύνολο  των αναγκών (Περιφερειών και  Δήμων).
  • Όχι στη συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνσή τους.
  • Όχι στις απολύσεις. Μόνιμη  σταθερή εργασία, προσλήψεις προσωπικού  για τις διευρυμένες ανάγκες που προκύπτουν.
  • Κατάργηση της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • ΠΔΕ και αξιοποίηση των κοινοτικών κονδυλίων για  σύγχρονες κτιριακές κοινωνικές  εγκαταστάσεις, που καλύπτουν όλο το φάσμα των προνομιακών, αθλητικών  και πολιτιστικών αναγκών.
  • Επείγοντα μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας.
Μπροστά λοιπόν στις εκλογές για την Περιφέρεια και τους Δήμους, ποιο είναι το συμφέρον των λαϊκών στρωμάτων της Αττικής;
Να έχει στην Περιφέρεια και τους Δήμους τους εκπροσώπους των κομμάτων που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική ΕΕ και κυβερνήσεων, την πολιτική που ζούμε σήμερα;
Ισχυρή "Λαϊκή Συσπείρωση" και ΚΚΕ που θα την αντιπαλεύει, θα στέκεται στο πλάι του λαού, θα αξιοποιεί όσες δυνατότητες υπάρχουν για να ανακουφίσει τα λαϊκά στρώματα, να αποσπάσει βελτιώσεις και μαζί με το λαϊκό κίνημα θα παλεύει για την ανατροπή της;
Δεν χρειάζεται σήμερα ο λαός παλιούς ή νέους υπαλλήλους της ΕΕ στην Περιφέρεια και τους Δήμους.
Χρειάζεται έναν ισχυρό πόλο Εργατικής – Λαϊκής αντιπολίτευσης στην τοπική Διοίκηση που μαζί με το λαό θα χτίζουν μια μεγάλη λαϊκή συμμαχία που θα αντιστέκεται, θα κατακτά και θα ανοίγει το δρόμο των μεγάλων αλλαγών και ανατροπών.
Οι γειτονιές της Αθήνας, οι πόλεις της Αττικής, θυμούνται τους Δημάρχους του ΚΚΕ. Στην Καισαριανή, στο Περιστέρι, την Αγ. Βαρβάρα, την Πετρούπολη, το Βύρωνα, την Κοκκινιά, το Πέραμα, τον Κορυδαλλό, τον Ασπρόπυργο και αλλού.
Οι κομμουνιστές και οι συνεργαζόμενοι με το ΚΚΕ δήμαρχοι μαζί με το λαό ήταν εκείνοι που έδωσαν μάχες νικηφόρες για τα λαϊκά προβλήματα.
Μπορούμε και σήμερα.
Δώστε μας τη δύναμη μαζί να τους σταματήσουμε, να περάσουμε στην αντεπίθεση.
Η νίκη της Πανσπουδαστικής στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ με που αναδείχτηκε δεύτερη με 20%, να ολοκληρωθεί αυτή και την άλλη Κυριακή.
Με το γαρύφαλλο της "Λαϊκής Συσπείρωσης" στην κάλπη να ανθίσει η αισιοδοξία στο λαό.
Με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ να ξαναδώσουμε την ελπίδα.
Ελάτε μαζί μας.
Αυτόν το βάρβαρο κόσμο που ζείτε υποστηρίζουν οι άλλοι.
Εμείς θέλουμε να τον αλλάξουμε και ΘΑ ΤΟΝ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ!
ΨΗΛΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ!!!».
Η ομιλία του Νίκου Σοφιανού υποψήφιου Δήμαρχου Αθήνας 
«Αγαπητοί φίλοι και σύντροφοι, 
Αρκετά με τους εκβιασμούς και την κοροϊδία.
Αρκετά με μια στημένη αντιπαράθεση που και στους Δήμους γίνεται από αντιπάλους που παίζουν έχοντας για έδρα το ίδιο γήπεδο: Την ΕΕ, την οικονομία του κεφαλαίου που την κρίση της την πλήρωσε ακριβά η λαϊκή πλειοψηφία.
Έβαλαν πλάτη οι Δήμαρχοι για να υλοποιηθούν όλα αυτά τα μέτρα. Στήριξαν απροκάλυπτα τις προαποφασισμένες αντιδραστικές αλλαγές, που τα μνημόνια επιτάχυναν την εφαρμογή τους. Διαφημίζουν τη συμβολή τους λέγοντας: "Εμείς κρατήσαμε τις πόλεις όρθιες". Χρησιμοποιούν τα συσσίτια για να κρύψουν τη δημοτική φορομπηξία, τις χιλιάδες απολύσεις, τη συρρίκνωση υπηρεσιών.
Μπροστά μας βρίσκεται η υλοποίηση των μέτρων που ψηφίστηκαν και η αντιμετώπιση των συνεπειών για τις λαϊκές οικογένειες. Είναι οι πάνω από 400 νόμοι που δεν φεύγουν σε μια νύχτα, όπως δήλωσε ο Τσίπρας. Είναι τα μνημόνια διαρκείας που είναι σε ισχύ για όλη την ΕΕ.
Καταγγέλλουμε το νέο κύμα συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων που δημοσιεύτηκε σήμερα. Στην Αθήνα καταργούνται ακόμα 16 Δημοτικά σχολεία, φτάνοντας συνολικά τα 63, τα σχολεία που έχουν καταργηθεί. Μεθοδεύτηκε να μην συζητηθούν στο δημοτικό συμβούλιο οι νέες καταργήσεις, βάζοντας ο σημερινός δήμαρχος την υπογραφή του στη βίαιη συρρίκνωση των σχολικών μονάδων του Δήμου.
Τα σχολεία είναι ένα από τα παραδείγματα στην απρόσκοπτη υλοποίηση της πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ από τους Δήμους. Αφύλακτα σχολεία με απολυμένους σχολικούς φύλακες, απλήρωτες καθαρίστριες, συρρίκνωση μονάδων με καταργήσεις, μείωση στο 70% των επιχορηγήσεων στις σχολικές επιτροπές. Αποτέλεσμα; Πληρώνουν οι γονείς, στριμωγμένοι οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί με την πλάτη στον τοίχο.  
Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής που γεννούν αγανάκτηση – οργή μαζί με φόβο και μείωση των απαιτήσεων ήρθαν για να μείνουν. Το λένε ανοιχτά πλέον οι σημερινοί διαχειριστές της συγκυβέρνησης και ο ΣΥΡΙΖΑ που ενημερώνει όλους ότι δεν είναι ο Χάρυ Πότερ, ότι δεν έχει μαγικό ραβδί, κρατάτε γι’ αυτό μικρό καλάθι.
Οι δήμαρχοι στριμώχνονται για να πάρουν μέρος στην επόμενη φάση που μπαίνει η καπιταλιστική οικονομία.
Στην Αθήνα οι υποψήφιοι του δίπολου ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ διαγωνίζονται με τον δήμαρχο της κεντροαριστεράς για την περιβόητη ανάπτυξη.
Και οι τρεις θεωρούν δεδομένο προς αξιοποίηση απ’ το Δήμο, την εργασιακή ζούγκλα που διαμόρφωσαν οι εφαρμοστικοί νόμοι: Τα 5μηνα με τους λεγόμενους "ωφελούμενους", το "μπλοκάκι", τα 2μηνα, τα 8μηνα, τους Κοινωνικούς Συνεταιρισμούς, τους εθελοντές άμισθους εργαζόμενους, τους ωρομίσθιους. Ως μέτρα αντιμετώπισης της ανεργίας υιοθετούν τους σχεδιασμούς Καμίνη για 4 Κέντρα Επιχειρηματικότητας κόστους 15 εκατ. ευρώ, για να παίρνουν συμβουλές οι άνεργοι πώς να γίνουν επιχειρηματίες.
Ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ προτείνει παντού κοινωνικούς. Θα κάνουν τους ανέργους επιχειρηματίες και συνεταιριστές.
Για την εκλεκτή τριάδα των υποψηφίων δημάρχων που στηρίζουν τα συγκροτήματα των media, όλα είναι ΕΣΠΑ και τουρισμός. Δεν σχολιάζουν το γεγονός ότι στα ευρωπαϊκά κονδύλια που διαφημίζει ο Καμίνης δεν περιλαμβάνονται αντιπλημμυρικά έργα, έργα αντισεισμικής θωράκισης και ελέγχου των δημόσιων κτιρίων, δεν περιλαμβάνονται εκτελέσεις απαλλοτριώσεων. Διαγωνίζονται για τον τουρισμό και τους τουρίστες στηρίζοντας τα συμφέροντα μεγαλοξενοδόχων – τουριστικών πρακτόρων, διαφημίζοντας χίμαιρες, σε ένα λαό που το 60% - 70% δεν μπορεί να πάει ούτε μια βδομάδα διακοπές. Τι κέρδισαν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, οι χιλιάδες καταστηματάρχες από τα 17 εκατ. τουριστών πέρυσι;
Οι υποψήφιοι δήμαρχοι των κομμάτων του ευρωμονόδρομου συμφωνούν με το μοντέλο του Δήμου – επιχειρηματία που κοστολογεί κάθε υπηρεσία του, συμπράττει με επιχειρηματίες, στηρίζει την ανάπτυξη για τους λίγους που θα την πληρώσουν ακριβά οι πολλοί.   
Καταγγέλλουν οι υποψήφιοι της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ τον Καμίνη σαν ανύπαρκτο και αόρατο. Το κάνουν γιατί συμφωνούν με την υπαρκτή και ορατή πολιτική του. Άλλωστε κρίσιμες αποφάσεις αυτά τα χρόνια τις στήριξαν και τις ψήφισαν στο δημοτικό συμβούλιο μαζί.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ αποδέχτηκαν την πολιτική χορηγιών του Καμίνη που έχει οδηγήσει σε ποδηγέτηση μια σειρά δομές και υπηρεσίες του Δήμου που συρρικνώνονται. Και καλά ο Καμίνης και ο Σπηλιωτόπουλος. Ο "αντισυστημικός – αντιμνημονιακός" Σακελλαρίδης; Τρεις μήνες τώρα δεν βρήκε να πει λέξη για το "Ίδρυμα Νιάρχος" που έχει βάλει "πόδι" στη δημοτική βιβλιοθήκη, στα σχολεία, στον πολιτιστικό οργανισμό, στις κοινωνικές δομές. Λέξη για το "Ίδρυμα Σόρος" που απέκτησε έδρα στο Σταθμό Λαρίσης, κουβέντα για τον Δασκαλόπουλο του ΣΕΒ και τον εθνικό κήπο – γκαλερί, κουβέντα για την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών προς τιμήν των 56 φοροαπαλλαγών που απολαμβάνουν, δίνουν ένα κουτί με ρύζι και ζυμαρικά στους πεινασμένους.
ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στήριξαν τους συνεταιρισμούς του Καμίνη με δεκάδες ΜΚΟ που λειτουργούν ως μεσάζοντες, παίρνοντας ζεστό χρήμα, υπονομεύοντας δημοτικές υπηρεσίες, αξιοποιώντας περιουσία και εργαζόμενους του Δήμου.
Στήριξαν την πολιτική διαχείρισης της τοξικοεξάρτησης που γέμισε με μονάδες παροχής μεθαδόνης τα νοσοκομεία, πολιτική που κρατά εξαρτημένους εκατοντάδες συνανθρώπους μας, υπονομεύοντας τη θεραπεία, θεριεύοντας τις πιάτσες και το ναρκοεμπόριο που υποτίθεται θα αντιμετώπιζε.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα διγλωσσίας του ΣΥΡΙΖΑ είναι η ψήφιση μαζί με Καμίνη και ΝΔ του Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στον Ελαιώνα που θα φτιάξουν τα εργολαβικά συμφέροντα που δήθεν καταγγέλλει η Δούρου στην Περιφέρεια.
Πίσω από τα συνθήματα "αλλάζουμε την Αθήνα", "αρχίζουμε", "μπορούμε" και άλλες ακριβοπληρωμένες επικοινωνιακές συνταγές, υπάρχει η συμφωνία στην ουσία της πολιτικής που εφαρμόζεται στο Δήμο Αθήνας.
Για αυτό συμφωνούν και θα εφαρμόσουν τη φορομπηχτική πολιτική που το 2014 προϋπολογίζει να εισπράξει 500 εκατ. από το λεηλατημένο εισόδημα του λαού της πόλης.
Συμφωνούν με την ανταποδοτικότητα, να πληρώνει ο εργαζόμενος, ο άνεργος, ο συνταξιούχος, ο επαγγελματίας πέρα από 20 δημοτικούς φόρους και τέλη, πέρα από παράβολα, να πληρώνει τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, εισφορές για χρήση αθλητικών πολιτιστικών δομών του Δήμου. Συμφωνούν με την ελεγχόμενη στάθμευση, συμφωνούν με τα πρόστιμα που βάζει ο δήμος στο όνομα της ευταξίας, να δούμε, λένε, τη ρύθμιση χρεών νομιμοποιώντας τη φορομπηξία.
Εδώ και τρεις μήνες ο κ. Σακελλαρίδης δεν μιλάει για τον αντιδραστικό ΟΕΥ του Δήμου που προβλέπει το 1/3 των εργαζομένων να είναι συμβασιούχοι.
Καλούμε τη λαϊκή πλειοψηφία που ζει στην Αθήνα να δημιουργήσει και με την ψήφο της στη "Λαϊκή Συσπείρωση" τους όρους:
  • Για να μπει φραγμός στη φορομπηξία του Δήμου, για άμεση μείωση των τελών στο 40%. Για ταξική αναπροσαρμογή των τελών πληρώνοντας οι μεγάλες επιχειρήσεις, τράπεζες, όμιλοι κ.α. 
  • Για να στηριχθούν οι δομές του Δήμου βάζοντας φρένο στην ιδιωτικοποίηση που προετοιμάζεται. 
  • Για να φύγουν οι ΜΚΟ από τις υπηρεσίες του Δήμου. Να διοχετευτούν όλοι οι πόροι στην υποχρέωση του τοπικού κράτους μέσω των φορέων του για να αντιμετωπίσει την ακραία φτώχεια. 
  • Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στους αγώνες τους, οι επαγγελματίες στη δουλειά τους ενάντια στις "λευκές νύχτες", που κρύβουν τη μαύρη νύχτα που ζουν χιλιάδες επαγγελματίες και καταστηματάρχες και στην Αθήνα. 
  • Για να διευρυνθεί το δίκτυο των παιδικών σταθμών αξιοποιώντας την περιουσία του ιδρύματος. Να πολλαπλασιαστούν οι δυνατότητες για φιλοξενία στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου. 
  • Για να απαιτήσουμε την εκτέλεση των απαλλοτριώσεων στα 88 ακίνητα που έχουν δεσμευτεί στην Αθήνα. Είναι οι τελευταίοι ελεύθεροι χώροι και κινδυνεύουν με αποχαρακτηρισμό.
Στην Αθήνα ζουν χιλιάδες μετανάστες νόμιμοι κάτοικοι της πόλης. Τα δικαιώματά τους είναι και δικά μας δικαιώματα. Είναι καθήκον μας να βάλουμε φραγμό στην ναζιστική εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Να απομονώσουμε το ρατσισμό. Την ώρα που το Αιγαίο και η Μεσόγειος γεμίζουν με πτώματα μανάδων και μικρών παιδιών, ανθρώπων που φεύγουν κυνηγημένοι από τη φωτιά του πολέμου και τη φτώχεια, προβάλλει επιτακτικά η ανάγκη για εναντίωση με την μεταναστευτική πολιτική της ΕΕ που την στήριξαν και την ψήφισαν όλοι εκτός του ΚΚΕ. Με δέκα χρόνια καθυστέρηση μιλούν για τις συνθήκες του Δουβλίνου και τις συνέπειες που φέρνει στον εγκλωβισμό χιλιάδων μεταναστών στη χώρα μας και ειδικά στην Αθήνα.
Η μόνη λύση είναι οι χώροι προσωρινής φιλοξενίας σε σημεία όλης της χώρας για παροχή ανθρωπιστικής φροντίδας και η ελεύθερη μετακίνηση αυτών των ανθρώπων στην ΕΕ με ταξιδιωτικά έγγραφα ή καθεστώς ασύλου.
Την επομένη των εκλογών θα έχουμε κρίσιμα θέματα μπροστά μας να διεκδικήσουμε. Να αντισταθούμε στη βαρβαρότητα που έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και της καπιταλιστικής οικονομίας. Μην εμπιστεύεστε τους σημερινούς διαχειριστές και τους αυριανούς ψευτοσωτήρες. Δύναμη στο ΚΚΕ παντού γιατί αυτή θα είναι η δύναμη του λαού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.