Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Συγκέντρωση ΣΥΡΙΖΑ: Δυο πούλμαν, και πολλά λέμε ‒ Tα ιδεολογήματα του Τσίπρα (VIDEO) ή την ιδεολογία του Κουτσούμπα; (VIDEO)‒ Σχολιασμένα τα βασικά σημεία της ομιλίας Αντρέα

18/10/1981

 Aλ. Τσίπρας: Την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία

Επανέλαβε «το μεγάλο δίλημμα της κάλπης: ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος, αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος»
Μήνυμα αισιοδοξίας για τη νίκη του κόμματός του στις κάλπες της 25ης Μαΐου χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ομόνοια, από όπου εκτίμησε ότι «την Κυριακή ο λαός θα γράψει ιστορία». (Μόνο στη  ζούγκλα με τον Ταρζάν «πως μας φάγανε τα ζώα κι όχι η μπόρα του αιώνα»)

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τα κόμματα της συγκυβέρνησης και τον πρωθυπουργό προσωπικά για «διχαστικό λόγο», προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, αντίθετα, έχει στόχο «να ενώσει όλους τους Έλληνες». 
(Απέναντι στο κεφάλαιο;)

Ο λαός -είπε- θα αποκρούσει την Κυριακή «κάθε διχασμό, όπως αυτόν που προσπαθεί να σπείρει η κυβέρνηση των υποτακτικών της κ. Μέρκελ». «Ο ΣΥΡΙΖΑ ενώνει όλους τους Έλληνες και προχωρά για τη μεγάλη νίκη, για μια ιστορική νίκη που θα αλλάξει την Ελλάδα», πρόσθεσε. 
(Εμείς μόνο υποτακτικοί της ΕΕ είμαστε.)

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε «το μεγάλο δίλημμα της κάλπης: ΣΥΡΙΖΑ τώρα ή λιτότητα χωρίς τέλος, αξιοπρέπεια τώρα ή υποτέλεια χωρίς τέλος» και πρόσθεσε: «Πρέπει να τους σταματήσουμε και θα τους σταματήσουμε. Είναι θέμα επιβίωσης».
(Πράγματι! Αλλά θα έχουμε την αξιοπρέπειά μας!)

«Εμείς έχουμε στόχο να ενώσουμε τις ελληνίδες και τους έλληνες, για να βάλουμε τέλος στην αστάθεια της λιτότητας, της ανεργίας, της φτώχειας και της κοινωνικής απελπισίας. (Θα μας τα πει πιο κάτω). Να βάλουμε τέλος στην αβεβαιότητα των μισθών, των συντάξεων και της δουλειάς. Στην αβεβαιότητα και την ανασφάλεια για το σήμερα και το αύριο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και υποσχέθηκε, στη διάρκεια της ομιλίας του:
  • Κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών τους νόμων. (400 εφαρμοστικοί! 3  τετραετίες δεν φτάνουν!).
  • Επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ για όλους. (Τον Δασκαλόπουλο τον ρώτησε;)
  • Τέλος στις μειώσεις μισθών και συντάξεων. (Αυτό το θαύμα να δω κι ας πεθάνω. Επειδή ΟΥΤΕ τη μείωση μπορεί να σταματήσει!!!)        
  • Τέλος στις απολύσεις και τη διαθεσιμότητα. (Με την τέταρτη ελευθερία του Μάαστριχτ, περί την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ, τι γίνεται;)
  • Φθηνά φάρμακα (Χωρίς νοσοκομεία)
  • Αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και της δημόσιας εκπαίδευσης. (Τίνι τρόπω;)
  • Στέγη, τροφή, ρεύμα και θέρμανση για όλους. (Με τι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, και με ποιες ποσοστώσεις;)
  • Προστασία της πρώτης κατοικίας. (Και της Μαριάννας!)
  • Μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. (Και του ναυτιλιακού επίσης!!)
  • Αποκατάσταση των συντάξεων, ξεκινώντας από τις χαμηλότερες. (Στη σειρά… Ένας, ένας…)
  • Δημόσια δωρεάν υγεία και παιδεία. (Με κολέγια και κολεγιάδες)
  • Δημόσιο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης. (Σε τι κοινωνία;)
  • Φορολογική ελάφρυνση των μικρών και μεσαίων εισοδημάτων. (Εγώ πού ανήκω;)
  • Έκτακτα προγράμματα υποστήριξης των αγροτών. (Έκτακτα! CAP!! ΚΑΠ!!!)
  • Ευνοϊκές ρυθμίσεις χρεών σε τράπεζες και στο Δημόσιο. (Θα ρυθμίσει τα χρέη των τραπεζών; Κι αν εννοεί τα χρέη ΠΡΟΣ τις τράπεζες, τις τράπεζες τις ρώτησε;)
  • Προστασία του νερού ως συλλογικού αγαθού (Συλλεκτικό των ιδιωτών. Οι υπόλοιποι θα το συλλέγουμε με το σταγονόμετρο).
  • Προστασία των λιμανιών από την εκποίησή τους (Και οι Κινέζοι στο λούκι της Λούκας).
  • Προστασία της πρόσβασης όλων στις παραλίες (Μια απέραντη παραλία το Ελληνικό του κ. Λάτση!)
(Ο Αντρέας είχε τάξει λιγότερα. Τι «αντρέας» ήταν αυτός ο άνθρωπος!)
Τα κόμματα της συγκυβέρνησης -δήλωσε- «δεν διαπραγματεύτηκαν ποτέ. (Θα χτυπήσουμε και κάνα χέρι στο τραπέζι. Θα πούμε και καμιά χριστοπαναγία!) Μόνο συνωμοτούσαν μαζί τους, για να παραμείνουν γαντζωμένοι στις καρέκλες τις εξουσίας. Και έχουν ακέραια την ευθύνη για τη λεηλασία και τη καταστροφή. Έχασαν την Ελλάδα μέσα από τα χέρια τους και έχουν ακόμα το θράσος να παριστάνουν τους σοβαρούς και τους υπεύθυνους σωτήρες.» 

«Οι κυβερνήσεις των μνημονίων ταπείνωσαν την Ελλάδα στην Ευρώπη. Στην πραγματικότητα, έβγαλαν την Ελλάδα από την Ευρώπη,
(Είχε βγει και δεν το ξέραμε;) την ίδια ώρα που ισχυριζόταν ότι την κράτησαν στο ευρώ. Μας κράτησαν στην Ευρώπη στα λόγια την ίδια ώρα που μας έβγαλαν από την Ευρώπη στην πράξη» με την ανεργία, τους χαμηλούς μισθούς και την ανθρωπιστική κρίση. (Από Δευτέρα με ΣΥΡΙΖΑ όλα θα είναι παρελθόν; Και με το μέλλον τι γίνεται;)

«Η δική μας αποστολή είναι να ξαναβάλουμε την Ελλάδα στην Ευρώπη.
(Μπες βγες,  χαμπάρι δεν θα πάρουμε!) Η δική μας αποστολή είναι να ξανακάνουμε την Ελλάδα ισότιμη ευρωπαϊκή χώρα. (Και η Κροατία; Η Βουλγαρία; Η Ρουμανία; Στο πηγάδι κατουρήσανε;) Με λόγο, υπόσταση, με αξιοπρέπεια και ειδικό βάρος» πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «οι ευρωεκλογές της Κυριακής είναι το δημοψήφισμα για το μνημόνιο που δεν έγινε ποτέ» και «θα είναι ένα δημοψήφισμα ιστορικό, όπως αυτό που 40 χρόνια πριν, έδιωξε από τη χώρα το παλάτι των βασιλιάδων. Τώρα θα διώξει το παλάτι της διαπλοκής, το παλάτι του πολιτικού και οικονομικού κατεστημένου, που οδήγησε στη καταστροφή των μνημονίων τη πατρίδα και το λαό μας.»
(Εμπρός για τον νέο ανένδοτο).

Ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε ότι «μετά το περιβόητο "λεφτά υπάρχουν" του 2009. ο κ. Σαμαράς, σήμερα, καθιερώνει το "κορόιδα υπάρχουν", του 2014». «Ισχυρίζονται ότι τα δύσκολα, δήθεν, πέρασαν. Όταν τα πιο δύσκολα είναι ακόμα μπροστά μας.
(Κάλλιο γαϊδουρόδενε… ο ποιητής) Κινδυνολογούν και προσπαθούν να φοβίσουν, ακόμα και με τους τουρίστες. Ο φόβος, όμως, ανήκει στο παρελθόν» είπε.

«Κινδυνολογούν και διαστρέφουν τη πραγματικότητα ακόμα και για τη διαρκή τους θωπεία στους νεοναζί και στην ακροδεξιά ιδεολογία.
(Ενώ εμείς μόνο γέφυρες ρίχνουμε, στους παραπλανημένους χρυσαυγίτες) Την ίδια στιγμή που υιοθετούν την ακροδεξιά ατζέντα και έναν διχαστικό λόγο. Την ίδια στιγμή που ενορχηστρώνουν τη θεωρία των δύο άκρων. Και έχουν ανοιχτή γραμμή με τους νεοναζί, μέσω του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού, κ. Μπαλτάκου. (Αν δεν υπήρχε ο Μπαλτάκος, ο Κασιδιάρης θα είχε πατώσει).

»Έχουν το θράσος, μάλιστα, να εγκαλούν την αριστερά. Η αριστερά όμως είχε και έχει μέτωπο ιδεολογικό και πολιτικό στο φασισμό, στο ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία. Και είναι εδώ για να ενώσει το λαό.
(Και τους φασίστες).

»Δε θα αφήσουμε τη Χρυσή Αυγή να αλωνίζει στις φτωχογειτονιές. Θα τσακίσουμε το φασισμό, ξανακερδίζοντας τους φτωχούς και απελπισμένους ανθρώπους στο δημοκρατικό δρόμο.
 (Με το κεφάλαιο άθικτο).
Δε θα χαρίσουμε την εργατική τάξη στους ναζί. (Θα χαρίσουμε τους ναζί στην εργατική τάξη)
»Ούτε θα αφήσουμε το λαό μας να πιστεύει ότι ο φασισμός είναι κόντρα στο σύστημα. Είναι το μακρύ χέρι του συστήματος, για αυτό και συναγελάζεται, συνδιαλέγεται και συναντιέται κρυφά στο μέγαρο Μαξίμου, με το σύστημα του κ. Σαμαρά» είπε ο κ. Τσίπρας. (Στο μέγαρο Μαξίμου, και όχι στο λιμάνι με τους εφοπλιστές).
Την Κυριακή, κατέληξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «ψηφίζουμε για την εθνική μας αξιοπρέπεια, για την εθνική μας περηφάνια. Για να τελειώνουν οι κυβερνήσεις των Καννών. Για τις οποίες ο συνεργός στην παραβίαση του Συντάγματος της χώρας μας, ο κ. Γιούνκερ, σιώπησε στις Βρυξέλλες. Για να τελειώνουν οι πρωθυπουργοί της νέας Φρειδερίκης. Οι Μερκελιστές "πρωθυπουργοί του Μπαρόζο"». (Και με τις κυβερνήσεις των Βρυξελλών; Και με τους Μπαρόζους της ΕΕ;)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.