Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Θα πεθάνω όπως έχω ζήσει: Oι ακουαρέλες του Antonio Guerrero στην Ελλάδα (πρώτη εμφάνιση 7/5/2014, Ernesto Art Cafe)

Διάρκεια 10 μέρες
5 ακουαρέλες του Antonio Guerrero, ενός από τους Πέντε Κουβανούς επαναστάτες που φυλακίστηκαν στις ΗΠΑ εδώ και 15 χρόνια

Ο Guerrero, δεύτερος από αριστερά
(Φωτό από Μποτίλια Στον Άνεμο)
Διοργάνωση
Πολιτιστικός Σύλλογος "Χοσέ Μαρτί"

(Φωτό από Μποτίλια Στον Άνεμο)
Υποστήριξη
 Ελληνικó Δíκτυο Αλληλεγγύης (La Red Solid@ria Griega)
Διεθνές Βήμα
Κουβανικός Πολιτιστικός Σύλλογος "Asosiación Soy Cubano"

(Φωτό: Μποτίλια Στον Άνεμο)


Με τη συνεργασία της Πρεσβείας της Δημοκρατίας της Κούβας στην Ελλάδα

«Οι Πέντε, στο σύνολό τους, έλαβαν ποινές 4 φορές ισόβια, συν 77 χρόνια. Δεν δούλευαν ούτε στο Πεντάγωνο, ούτε στον Λευκό Οίκο, ούτε σε κανένα Κρατικό Τμήμα. Δεν είχαν, ούτε προσπάθησαν να έχουν πρόσβαση σε καμιά μυστική πληροφορία». Γιατί λοιπόν καταδικάστηκαν με τόσο σοβαρές ποινές; 
2010. Ο Φιντέλ εκφωνεί λόγο μπροστά από τα πορτραίτα των 5. (Φωτ. Jose Goitia/AP)
Γιατί κατ’ αρχήν η δίκη τους ήταν πολιτική. Γιατί έκαναν το λάθος να είναι κουβανοί. Γιατί θέλησαν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους αποτρέποντας βομβιστικές και άλλες επιθέσεις, που σχεδιάζονταν από τρομοκρατικές οργανώσεις που δρούσαν στο έδαφος των ΗΠΑ, και μάλιστα θέλησαν να το κάνουν στο Μαϊάμι. Διότι δικάστηκαν με βάση το μίσος που θρέφει χρόνια τώρα η κουβανική μαφία του Μαϊάμι, εναντίον της Κούβας και του Φιντέλ προσωπικά.
Ο Ρενέ Γκονζάλες (ο πέμπτος της παρέας) σε εκδήλωση "Για την επιστροφή των Πέντε", τον Σεπτέμβριο του 2013.
Στο πρόσωπο των Πέντε Κουβανών Ηρώων καταδίκασαν την Κούβα, που τους «γελοιοποιεί» χρόνια τώρα, αφού κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους για να την ανατρέψουν (οικονομικός και εμπορικός αποκλεισμός, αυτό που μεταφράζεται λανθασμένα εμπάργκο, αποβάσεις, βομβιστικές επιθέσεις, σχέδια δολοφονίας του Φιντέλ, βιολογικό πόλεμο και χίλια άλλα) κι αυτή δεν λέει να «πέσει». Διότι ο κουβανικός λαός είναι διατεθειμένος να υπερασπίσει μέχρι θανάτου το δικαίωμά του στην ελευθερία, την ανεξαρτησία, τα σοσιαλιστικά ιδανικά. Οι Πέντε το αποδεικνύουν περίτρανα αυτό, με κάθε μέρα φυλακής που υπομένουν.

(Φωτό από Μποτίλια Στον Άνεμο)

Oι ακουαρέλες του Antonio Guerrero στην Ελλάδα (πρώτη εμφάνιση 7/5/2014, ErnestoArt Cafe)

Από: CUBA de Corazon


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.