Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 7 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Το Κίεβο ξεκίνησε στρατιωτική επίθεση και στη Μαριούπολη (Βίντεο) – Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες από τους ναζί – Βίντεο από το πεδίο της μάχης (Φωτό)

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, άνδρες των ειδικών δυνάμεων του Κιέβου με άρματα μάχης έπεσαν πάνω στα οδοφράγματα των διαδηλωτών
Δείτε βίντεο

 Τραυματίας από τους ναζί

Βίντεο από το πεδίο της μάχης στη Μαριούπολη

, 22:55 


Ένας νεκρός και τρεις τραυματίες στη Μαριούπολη

, 22:43
 

Ουκρανοί στρατιώτες σε σημείο ελέγχου έξω από το Σλαβιάνσκ (φωτό: ΑΡ)
Ουκρανία: Το Κίεβο ξεκίνησε στρατιωτική επίθεση και στη Μαριούπολη
 Δημοσίευση: Τρί, 06/05/2014 - 22:53

Οι στρατιωτικές δυνάμεις της κυβέρνησης του Κιέβου ξεκίνησαν την επιχείρηση καταστολής στη Μαριούπολη, στην περιφέρεια του Ντόνετσκ, σύμφωνα με τους εκπροσώπους των ένοπλων ομάδων αυτοάμυνας των εξεγερμένων περιοχών.
«Αρχίσαμε να λαμβάνουμε μηνύματα για μαζική επίθεση στα σημεία ελέγχου που έχουμε στήσει στο δυτικό τμήμα της χώρας», δήλωσε εκπρόσωπός τους. Ρωσικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι έπεσαν πυροβολισμοί και στο αεροδρόμιο της Μαριούπολης.
Νωρίτερα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 16 τραυματίστηκαν στη στρατιωτική επιχείρηση στο Σλαβιάνσκ, σύμφωνα με τις υπηρεσίες Υγείας του Ντόνετσκ. Ο «υπουργός Εσωτερικών» του Κιέβου Αρσέν Αβάκοφ ανέβασε τον αριθμό σε 30, αλλά δεν υπήρξε επιβεβαίωση του αριθμού.
Την ίδια ώρα ο Νταβίντ Πιερ Μαρκέ, περιφερειακός εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού, δήλωσε ότι οι πόλεις Σλαβιάνσκ και Κραματόρσκ βρίσκονται σε απεγνωσμένη ανάγκη για ιατρικές προμήθειες για τους πολλούς τραυματίες από τις συγκρούσεις, την ώρα που οι διαδηλωτές καταγγέλλουν ότι φασίστες του «Δεξιού Τομέα» μπλοκάρουν τη διανομή φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού σε αυτές τις περιοχές.
Η Ρωσία κατά των εκλογών, οι ΗΠΑ ενάντια στο δημοψήφισμα
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε σήμερα ότι θα ήταν «ασυνήθιστο» να διεξαχθούν προεδρικές εκλογές στην Ουκρανία την ώρα που ο στρατός έχει αναπτυχθεί εναντίον Ουκρανών. «Η διεξαγωγή εκλογών τη στιγμή που ο στρατός έχει αναπτυχθεί εναντίον ενός μέρους του πληθυσμού είναι ιδιαίτερα ασυνήθιστη», είπε ο Λαβρόφ και πρόσθεσε σχετικά με το εάν η Μόσχα θα αναγνωρίσει το αποτέλεσμα: «Θα δούμε πώς θα ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία».
Από την πλευρά της η κυβέρνηση των ΗΠΑ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος που σχεδιάζεται να διεξαχθεί την 11η Μάη σε δύο περιφέρειες της Ανατολικής Ουκρανίας, στο Ντονέτσκ και το Λουγκάνσκ.
Η Ουάσιγκτον χαρακτήρισε «κίβδηλο» το δημοψήφισμα από τις «φιλορωσικές ομάδες», κάτι που η Ουάσιγκτον θεωρεί ότι σηματοδοτεί την επανάληψη του «σεναρίου» που διαδραματίστηκε στην Κριμαία. «Αν η Ρωσία (...) επαναλάβει στην Ανατολική ή τη Νότια Ουκρανία αυτό που έκανε με την παράνομη προσάρτηση της Κριμαίας (...) θα ακολουθήσουν σκληρές κυρώσεις από τις ΗΠΑ και την ΕΕ», διαμήνυσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Πσάκι.
902

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.