Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

ΣΥΡΙΖΑ: Ωσεί ΑΠΩΝ στην «Καταπολέμηση της καπιταλιστικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης του λαού και της πολιτικής πορνογραφίας» ‒ Εις ΠΟΛΑ(Ν) έτη

Ο Νίκος Ταβουλάρης, μεγαλομέτοχος των ναυπηγείων Σύρου (Νεώριον) και πρώην στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, αφού ήταν ο διευθυντής της Πολιτικής Άνοιξης.
Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε τη χαριστική ρύθμιση για το Ναυπηγείο στο Νεώριο Σύρου
Δημοσίευση: Παρ, 30/05/2014 - 18:25
Τελευταία Ενημέρωση: Παρ, 30/05/2014 - 18:32
Μόνο το ΚΚΕ καταψήφισε τις νέες χαριστικές ρυθμίσεις που αναφέρονται σε εκατομμύρια ευρώ προς την ιδιοκτησία του Ναυπηγείου στο Νεώριο της Σύρου.
Η σχετική τροπολογία πέρασε από τη Βουλή με τις ψήφους των βουλευτών της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των ΑΝΕΛ, της ΔΗΜΑΡ, ενώ η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «παρών».
Έτσι χαρίζονται 7.500.000 ευρώ που είναι οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία του συγκεκριμένου ναυπηγείου.
Η Ζωή, πάντως, το κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ (σήμερα 30/5/2014) προσκομίζοντας και τα απαραίτητα έγγραφα. Ωσεί παρούσα.
Επιπλέον διάταξη απαγορεύει στους εργαζόμενους του Ναυπηγείου στη Σύρο και της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης του Περάματος να διεκδικούν δικαστικά δεδουλευμένα και ένσημα.
Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο Νομοσχέδιο «Καταπολέμηση της σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης παιδιών και της παιδικής πορνογραφίας» και καταγγέλθηκε αμέσως από το ΚΚΕ και τη βουλευτή του Λιάνα Κανέλλη, ως μία ακόμα χαριστική πράξη προς τους επιχειρηματικούς ομίλους, στην προκειμένη περίπτωση στον Ταβουλάρη.
Να φανούμε ασυνεπείς αύριο;
Είναι χαρακτηριστικό πως δίνεται η δυνατότητα το Ναυπηγείο Σύρου να έχει ασφαλιστική ενημερότητα μέχρι τις 30 Ιούνη 2017, εάν καταβάλλει κάθε μήνα το 0,70% των ασφαλιστικών εισφορών που όφειλε έως και τις 30 Απρίλη 2014 και στο εξής θα καταβάλλει κανονικά τις εισφορές των εργαζομένων. Αυτό σημαίνει ότι ο ιδιοκτήτης των ναυπηγείων θα πληρώσει μόλις 2,5 εκατ. ευρώ έως το 2017 από τα συνολικά 10 εκατ. ευρώ που οφείλει, ενώ για τα υπόλοιπα 7,5 εκατ. ευρώ δεν έχει καμία υποχρέωση, αφού «δεν ορίζεται ο τρόπος εξόφλησης»!
Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε για άλλη μια φορά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ, αφού απέφυγε κάθε αναφορά στην ΕΕ και την πολιτική της στη ναυπηγική βιομηχανία, κατηγόρησε την κυβέρνηση για «ρουσφετολογικά παιχνίδια με τους ιδιοκτήτες», αλλά δεν τα καταψήφισε, διότι επέλεξε το «παρών».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.