Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Αυξάνουν τα θύματα του καπιταλισμού

Παγκόσμιος Οργανισμός Εργασίας: Αυξάνουν κατά εκατομμύρια οι άνεργοι διεθνώς…
Δημοσίευση: Τρί, 27/05/2014 - 09:13

Περίπου 4.000.000 άνθρωποι προστέθηκαν το 2013 στις στρατιές των ανέργων παγκοσμίως ανεβάζοντας επισήμως τον συνολικό αριθμό τους σε περίπου 200 εκατομμύρια επισημαίνει η ετήσια έκθεση για την εργασία που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Εργασίας (ILO) που εδρεύει στη Γενεύη.
Σημειώνεται επίσης στην έκθεση ότι η αύξηση της ανεργίας πέρυσι οφείλεται μεταξύ άλλων στην αδυναμία πολλών χωρών να δημιουργήσουν επαρκή αριθμό θέσεων εργασίας ώστε να απορροφήσουν τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Σε άλλο σημείο προβλέπει ότι το 90% νέων θέσεων εργασίας που θα δημιουργηθούν μεσοπρόθεσμα διεθνώς θα αφορούν στις αναπτυσσόμενες χώρες.
Υπογραμμίζεται επιπλέον ότι σήμερα διεθνώς υπάρχουν περισσότεροι 30.600.000 άνεργοι σε σχέση με την περίοδο πριν την έναρξη της διεθνούς καπιταλιστικής κρίσης το 2008 και ότι το 2014 αναμένεται αύξηση των άνεργων στον κόσμο κατά 3.300.000 άτομα.
Προβλέπεται ακόμη ότι μέχρι το 2019, η ανεργία θα ξεπεράσει διεθνώς τα 213.000.000, προσθέτοντας ότι «ο αριθμός των ανέργων αναμένεται να παραμείνει "σε γενικές γραμμές" στο σημερινό επίπεδο του 6% μέχρι το 2017».
Γραφείο ανεργίας στην Ισπανία (Φωτο ΑΡ)
Η Βόρεια Αφρική και η Μέση Ανατολή είναι οι περιοχές που έχουν το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας το 2014, με αντίστοιχα ποσοστά 12,3% και 11,1%. Η μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας το 2014 θα καλύπτει την κεντρική και νότιο - νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες της ανατολικής και κεντρικής Ευρώπης, όπου η ανεργία φτάνει το 8,3%.
Όσον αφορά στην μετανάστευση λόγω ανεργίας, η έκθεση του ILO σημειώνει ότι περίπου 231.500.000 άνθρωποι ζούσαν το 2013 σε άλλη χώρα από αυτή που γεννήθηκαν και ότι ο συνολικός αριθμός τους αυξήθηκε κατά 57.000.000 από το 2000, εκ των οποίων το 19% της αύξησης αυτής σημειώθηκε κατά τα τελευταία τρία χρόνια .
Διαπιστώνεται επίσης ότι οι πιο ανεπτυγμένες οικονομίες και χώρες της ΕΕ προσέλκυσαν το 51% των μεταναστών και ότι η μεσαία τάξη έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, στις αναπτυσσόμενες χώρες, μέσω της δημιουργίας ποιοτικών θέσεων εργασίας. Η μεσαία τάξη φαίνεται πως αποτελεί το 44,5% του εργατικού δυναμικού στις αναπτυσσόμενες χώρες , ενώ πριν από δυο δεκαετίες ήταν 20%.
Μεταξύ του 1980 και του 2011, το κατά κεφαλήν εισόδημα αυξήθηκε κατά μέσο όρο 3,3 % ετησίως στις αναπτυσσόμενες χώρες , έναντι 1,8 % στις βιομηχανικές χώρες . Ωστόσο, το 85 % του εργατικού δυναμικού στις αναπτυσσόμενες χώρες θα εξακολουθεί να ζει το 2018 κάτω από αυτό που θεωρείται το όριο της φτώχειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.