Δεκέμβρης 1944 (17)

Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά. Ο Φιντέλ είναι αθάνατος

Έφοδος στις Μονκάδες τ’ Ουρανού!: Fidel vivirá para siempre! Fidel es inmortal! - Ο Φιντέλ θα ζει παντοτινά! Ο Φιντέλ είναι αθάνατος!
Φιδέλ: Ένα σύγγραμμα περί ηθικής και δυο μεγάλα αρχίδια στην υπηρεσία της ανθρωπότητας (Ντανιέλ Τσαβαρία)
* Φιντέλ: Αυτός που τους σκλάβους ανύψωσε στην κορφή της μυρτιάς και της δάφνης
* Πάμπλο Νερούδα: Φιντέλ, Φιντέλ, οι λαοί σ’ ευγνωμονούνε * Νικολάς Γκιγιέν: Φιντέλ, καλημέρα! (3 ποιήματα)
* Ντανιέλ Τσαβαρία: Η Μεγάλη Κουβανική Επανάσταση και τα Ουτοπικά Αρχίδια του Φιδέλ * Ντανιέλ Τσαβαρία: Ο ενεργειακός βαμπιρισμός του Φιδέλ * Ραούλ Τόρες: Καλπάζοντας με τον Φιντέλ − Τραγούδι μεταφρασμένο - Video * Χουάν Χέλμαν: Φιντέλ, το άλογο (video)


Κάρλος Πουέμπλα - Τρία τραγούδια μεταφρασμένα που συνάδουν με τη μελωδία:
* Και τους πρόφτασε ο Φιντέλ (Y en eso llego Fidel) − 4 Video − Aπαγγελία Νερούδα * Δεν έχεις πεθάνει Καμίλο (Canto A Camilo) * Ως τη νίκη Κομαντάντε (Hasta siempre Comandante)
* Τα φρούρια του ιμπεριαλισμού δεν είναι απόρθητα: Μικρή ιστορική αναδρομή στη νικηφόρα Κουβανική Επανάσταση και μέχρι τις μέρες μας ‒ Με αφορμή τα 88α γενέθλια του Φιντέλ ‒ Εκλογικό σύστημα & Εκλογές - Ασφάλεια - Εκπαίδευση - Υγεία (88 ΦΩΤΟ) * Φιντέλ

Τετάρτη 28 Μαΐου 2014

Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί ανάμεσά τους και άμαχοι από την επέμβαση του Ουκρανικού στρατού στο Ντόνετσκ

Σωρούς ρωσόφωνων στοιβαγμένες η μία επάνω στην άλλη στο νεκροτομείο καταγράφει ο φακός. Ανάμεσα στα θύματα βρίσκονται και άμαχοι (πηγή: ΑΡ)
Ουκρανία: Δεκάδες νεκροί ανάμεσά τους και άμαχοι από την επέμβαση του Ουκρανικού στρατού στο Ντόνετσκ

Υπό τον έλεγχο του Ουκρανικού στρατού, τέθηκε το αεροδρόμιο
Δημοσίευση: Τρί, 27/05/2014 - 21:35
Δεκάδες ρωσόφωνοι ένοπλοι και άμαχοι, σκοτώθηκαν στην πρωτοφανούς έντασης επιχείρηση που εξαπέλυσε ο ουκρανικός στρατός για την ανακατάληψη του αεροδρομίου του Ντονέτσκ μετά τη διακήρυξη του νεοκλεγέντος προέδρου Πέτρο Ποροσένκο ότι «θα συνθλίψει την εξέγερση στην ανατολική Ουκρανία».
Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε το απόγευμα της Τρίτης ότι διαθέτει πλέον τον πλήρη έλεγχο του στρατηγικής σημασίας αεροδρομίου του Ντονέτσκ, το οποίο είχε καταληφθεί αναίμακτα από τους αυτονομιστές τη νύχτα της Κυριακής προς τη Δευτέρα - προφανώς για να εμποδίσουν την εξαγγελθείσα επίσκεψη του Ποροσένκο στα ανατολικά.
Ο πρωθυπουργός της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ δήλωσε ότι «Από την πλευρά μας υπάρχουν περισσότεροι από 50 νεκροί». Ωστόσο, άλλοι τοπικοί ηγέτες των ρωσόφωνων, αναφέρουν πως οι νεκροί μπορούν να ξεπερνούν και τους 100.
Η ουκρανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν υπέστη απώλειες κατά την επιχείρηση που ξεκίνησε με αεροπορικές επιδρομές για να ακολουθήσει στρατιωτική επίθεση.
Ο φωτογραφικός φακός έχει καταγράψει σορούς ρωσόφωνων στοιβαγμένες, η μία επάνω στην άλλη, σε νεκροτομείο του Ντονέτσκ. Πολλά θύματα, ήταν διαμελισμένα, ένδειξη ότι η κυβέρνηση χρησιμοποίησε για πρώτη φορά βαρέα όπλα. Ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και άμαχοι. Οι φιλορώσοι δήλωσαν ότι τουλάχιστον 30 τραυματισμένοι αυτονομιστές σκοτώθηκαν όταν το φορτηγό που τους μετέφερε στο νοσοκομείο δέχτηκε επίθεση από τα κυβερνητικά στρατεύματα.
Οι μάχες μαίνονταν από νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας εντός του περιβόλου του διεθνούς αεροδρομίου του Ντονέτσκ. Ο στρατός ανέπτυξε ελικόπτερα, μαχητικά αεροπλάνα και αλεξιπτωτιστές για να ανακτήσει τον έλεγχο του αεροδρομίου, (Βλέπε από Μποτίλια) το οποίο είναι στρατηγικής σημασίας για την πρόσβαση στην ανατολική Ουκρανία.
«Η ανατολική Ουκρανία δεν θα γίνει Σομαλία. Η αντιτρομοκρατική επιχείρηση δεν πρέπει και δεν μπορεί να κρατήσει δύο ή τρεις μήνες. Πρέπει και θα κρατήσει ώρες» δήλωσε μετά την εκλογή του ο νέος Ουκρανός πρόεδρος.
Ο Πέτρο Ποροσένκο δέχθηκε συγχαρητήριο τηλεφώνημα για την εκλογή του από τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος προσέφερε «την πλήρη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών καθώς επιδιώκει να ενώσει και να οδηγήσει μπροστά τη χώρα του».
Την ίδια στιγμή, ο «πρωθυπουργός» Αρσένι Γιάτσενιουκ υπογράμμισε μιλώντας στη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στο Κίεβο πως «αυτή τη στιγμή, η πραγματοποίηση διμερών διαπραγματεύσεων (ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία) απουσία των ΗΠΑ και της ΕΕ είναι αδύνατη».
Αγνοούνται παρατηρητές του ΟΑΣΕ
Την ίδια στιγμή, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανακοινώνει ότι έχει χάσει από το απόγευμα της Δευτέρας τα ίχνη τετραμελούς ομάδας παρατηρητών, η οποία πραγματοποιούσε «τακτική περιπολία» στο ανατολικό τμήμα του Ντονέτσκ.
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΕ τα τέσσερα διεθνή μέλη της ειδικής αποστολής παρατήρησης που αγνοούνται είναι ένας Δανός, ένας Εσθονός, ένας Τούρκος και ένας Ελβετός.
Ο Δανός υπουργός Εμπορίου και Ανάπτυξης Μόουτς Γένσεν επεσήμανε από την πλευρά του ότι τα τέσσερα μέλη της αποστολής του ΟΑΣΕ πιστεύεται ότι κρατούνται από τους αυτονομιστές. «Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι ένας Δανός που έχει αναπτυχθεί στο πλαίσιο (της αποστολής παρατήρησης) του ΟΑΣΕ συνελήφθη χθες από ένοπλους αυτονομιστές στην Ουκρανία, μαζί με ακόμη τρεις άλλους παρατηρητές», είπε ο Γένσεν.  
902


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.